Mój ogród - eukomis cz.1
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Halinko
kupilam sobie ten kwiatek eukomis ale jedną cebule
zobacze jak wsadzę w maju czy cos z niego będzie
i jednego pustelnika chcialam mieć cos nowego ale
uważam ze mam wszystkiego dużo tylko na wiosne cos będzie widać
jak cieplo ruszy
pozdrawiam

kupilam sobie ten kwiatek eukomis ale jedną cebule
zobacze jak wsadzę w maju czy cos z niego będzie
i jednego pustelnika chcialam mieć cos nowego ale
uważam ze mam wszystkiego dużo tylko na wiosne cos będzie widać
jak cieplo ruszy
pozdrawiam

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Halinko! Ale masz gości u siebie. Nie dawno tu byłem a już nie mogłem się odnaleść. Nic dziwnego jak takie wspaniałości pokazujesz to i zainteresowanie musi być duże. Po zimowym odpoczynku pełna energi stworzysz nowe wspaniałości. W ogrodzie trzeba zawsze coś zmieniać coś dosadzać. Teraz jest tyle pieknych roślin, że jest w czym wybierać.
Życzę spełnienia planów ku radości swojej i naszej- przez oglądanie Twojego dzieła.
Życzę spełnienia planów ku radości swojej i naszej- przez oglądanie Twojego dzieła.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Halinko, dziękuje za odpowiedź. Życzę, aby zakupione ciemierniki pięknie rosły
Halinko, informuję, że ciemierniki nie lubią przesadzania i dzielenia. Po takim zabiegu giną !!!
Tak mówią znawcy ciemierników.
Te, które kupiłaś powinnaś od razu posadzić na stałe miejsce i najlepiej to zrobić po 15 maja

Halinko, informuję, że ciemierniki nie lubią przesadzania i dzielenia. Po takim zabiegu giną !!!
Tak mówią znawcy ciemierników.
Te, które kupiłaś powinnaś od razu posadzić na stałe miejsce i najlepiej to zrobić po 15 maja

Halinko, mam takiego samego ciemiernika jak Twój, ale mój jest jeszcze pod śniegiem. Mam nadzieję, że śnieg szybko zniknie i mój też zakwitnie.
Jeżeli chodzi o eukomisy, to widziałam te inne, które mi pokazałaś, ale na razie zamówiłam tylko trzy bicolor, bo oprócz nich zamówiłam też inne rośliny. Gdyby one były za darmo, to wzięłabym je wszystkie...
Jeżeli chodzi o eukomisy, to widziałam te inne, które mi pokazałaś, ale na razie zamówiłam tylko trzy bicolor, bo oprócz nich zamówiłam też inne rośliny. Gdyby one były za darmo, to wzięłabym je wszystkie...
Przepraszam,że się wtrącę Halinko w Twoim wątku, ale może się przydać kilka uwag co do ciemierników, bo zajmuje się nimi od dłuższego czasu.Ciemierniki można dzielić, ale robić to jak najrzadziej i w odpowiednim terminie.Kwitnący jesienią odmianę Praecox ciemiernika białego można dzielić teraz na wiosnę, z tym, że przeciąć dużą kępę na krzyż ostrym szpadlem i zostawić tak na dwa, trzy tygodnie, by rana zaschła, dopiero potem wykopać i rozsadzić, po czym obciąć stare liście.Niewielkie można przesadzić całe jeśli zaistnieje konieczność.Ciemierniki wschodnie kwitnące wiosną rozsadza i przesadza się w sierpniu.Można przesadzić wiosną niewielkie kępki, ale w pąkach nim wyrosną liście i z bryłą ziemi.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Piękny ciemiernik,mój bordowy ma wstawione trzy pąki i z niecierpliwością czekam kiedy sie rozwiną
.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
Witaj Halino! Mojego wątku nie ma na razie, przymierzam się dopiero, jestem na tym forum dopiero od grudnia.Swój ogród mam od 20 lat, trochę już 'popraktykowałam', a poza tym ogrodnictwo to moja pasja, więc cieszę się jeśli mogę komuś coś przekazać
oczywiście pytaj, często piszę w wątkach tematycznych forum.
pozdrawiam również cieplutko- Gabi

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gabi - selli7, byłoby cudownie, gdybyś jak najszybciej założyła swój wątek, wtedy bezpośrednio do Ciebie można byłoby zwracać się z pytaniamiselli7 pisze:Witaj Halino! Mojego wątku nie ma na razie, przymierzam się dopiero, jestem na tym forum dopiero od grudnia.Swój ogród mam od 20 lat, trochę już 'popraktykowałam', a poza tym ogrodnictwo to moja pasja, więc cieszę się jeśli mogę komuś coś przekazaćoczywiście pytaj, często piszę w wątkach tematycznych forum.

Bardzo proszę o najszybsze założenie własnego wątku