Ogródek KaRo - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, widzę, że u Ciebie też śniegu jeszcze sporo...ale wiosna już daje pięknie znać :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Grzegorz B

Post »

Krysiu, u Ciebie mróz :shock: , ale numer, ja myślałem, że już jest wszędzie tak jak nad morzem :D . Mimo, tych kontrastowych ujęć, wiosna ma również wiele, do powiedzenia :D . Ranniki jak intensywnie kwitną, u mnie nie było ani śladu, który dawałby nadzieję, na to, że zaraz się pojawią. Runianka jak znakomicie się prezentuje, u mnie taka jakaś marna, ale to co mnie zadziwiło to hiacynt :shock: :shock: :shock: , ale już wielki, kiedy on zdążył tak wyleźć, u mnie to dopiero łepki :roll: . Nie ma to jak ogród osłonięty od wiatru, wówczas nawet i krokus zakwitnie, hiacynt prawie też, a na wietrzysku jak u mnie, to tylko "nosy" wylazły i czekają aż im słońce lepiej podgrzeje i wiatr nie przymrozi. A co to za roślina, na drugiej fotce w drugim rzucie zdjęć ?
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Jak wesoło u ciebie Krysiu. Gdybym nie wiedziała, że to jeszcze zima to pomyślałabym, że wiosna. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Krysiu Ty masz chyba olbrzymi ogród skoro z jednej strony taka zima (zamarznięte oczko) a z drugiej taki żółciutki kwiatuszek! (jak on się nazywa?)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit :wit Witam Was!
Lucy oj wesoło ,wesoło ale było jak świeciło słońce ...
teraz znowu jest szaro i ponuro ale liczę,że juz juz niebawem zrobi się typowo wiosennie...
Mam malutki przydomowy ogródeczek Moniko ;:113
dla mnie również jest dziwne to zaleganie śniegu bo leży on głównie na podwyższonej części ogrodu i na skarpie ,
które są w tej chwili zupełnie odsłonięte i moim zdaniem to tutaj w pierwszej kolejności śnieg powinien stajać...
jest inaczej ...nadal zalega ale dziś już nie było w nocy przymrozków ,nie zamarzła woda w oczku,więc pewnie i resztki śniegu znikną dzisiaj bezpowrotnie.
Te sympatyczne żółte kwiatuszki to ranniki Rannik zimowy (Eranthis hyemalis)
Grzesiu - a ta kiść pączków to Kalina wonna ( Viburnum farreri)
Zachciało jej się zakwitnąć jeszcze raz tej zimy ... co mnie bardzo cieszy...
;:65
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Lucy ... kiedy w końcu założysz swój wątek ogrodowy??? ;:214 ;:160
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Krysiu, ranniki cudne, mam nadzieję, że śnieg stopnieje lada moment i pozostałe wiosenne kolorki się pokażą :)

W Opolu po śniegu ani śladu na szczęście, ptaszki śpiewają i roślinki wychylają nosy z ziemi, a jak chwasty pięknie zimę przetrwały :shock: :lol:

Mam nadzieję, że w sobotę pokażę już jakieś wiosenne zdjęcia :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Najbardziej zazdroszczę Ci Ewo - odgłosów wiosny ,
ale już za moment dotrą i do mnie,mam nadzieję,że niebawem...
Wiosenne fotki z Twojego ogrodu obejrzę z największa przyjemnością - czekam więc do weekendu ;:100 :)
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

To w przyszłym tygodniu będziesz już miała hiacynty ogrodowe :shock:
U mnie chyba nawet nie wykiełkowały. Za to ptaki słychać rano, co nastraja bardzo optymistycznie.
Jak tu zapisać dźwięk wydawany przez ptaki? Słowa w nieznanym języku można zapisać fonetycznie, ale jak przelać na klawiaturę odgłosy zwierząt? Onomatopeje nawet w każdym języku są inne, u nas psy szczekają Hau hau, a w Anglii wow, wow :;230 Czytam w różnych wątkach o wiosennych skowronkach, ale mi skowronek kojarzy się z ciurlikaniem wysoko na błękitnym niebie w upalne lato, a te poranne dźwięki zza okna nie przypominają tego :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Rozpoczęłam sezon ogródkowy!
Wczoraj...zdesperowana przedłużającą się zimą wyszłam do ogrodu tylko na spacer ...
skończyło się kilkugodzinnym cięciem krzewów. :D
Od razu czuję się lepiej (w właściwie gorzej,po zimowym zastoju zakwasy dziś już dają znać o sobie ale co tam!).
Cięłam wszystko co spotkałam na mojej drodze....
Dostało się nawet 2 krzewom róż,które wyrosły do nieba więc zostały już przycięte.
Dziś kontynuacja prac porządkowych...
Pogoda znośna choć bez słońca.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu :D widzę, że u Ciebie prace wiosenne w pełni :D Napracowałaś się niesamowicie i efekt musi być rewelacyjny. Ja wczoraj byłam w ogródku mimo, że u mnie strasznie zimno, zero słońca, silny wiatr, przewiało mnie i teraz siedzę w domu i wyjdę do ogródka dopiero jak będzie cieplej :cry: Dzisiaj wyskoczę tylko cyknąć kilka fotek , żeby jeszcze pokazać ogólny zarys ogródka i z powrotem do ciepłego domku. :lol:
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Wiesz Krysiu, śmieszne to, ale zazdroszczę Ci, że mogłaś popracować w ogrodzie :lol: Ja szykuję się na jutro, ale jak znam życie to padać będzie :( Dzisiaj na ten moment +7, ale niebo totalnie zachmurzone.
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Krysiu, to już można szaleć z sekatorem? Ja u Karola (K-c) wyczytałam, że dopiero jak zaczną kwitnąć forsycje to można ciąć róże....?
x-d-a

Post »

Jeśli się można wtrącić -to róże tak, tnie się w czasie, gdy kwitną forsycje, ale krzewy i drzewa, jak najbardziej teraz.

Ja też już, Krysiu, od kilku dni szaleję w ogrodzie - porządki, sekator, a nawet już dzisiaj było pierwsze przesadzanie!

Jak fajnie :!:

Miłego wieczoru życzę :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj KaRo :D

potwierdzam idzie wiosna.słychac swiergot ptaków a baba-zima sie rozpływa :D

licze straty :x i zyski :lol: ........Elfe przetrwała! :D

życzę pierwszych kolorów krokusich i przesyłam cmokasy Obrazekto Elfe

a jak sie ma pieknotka?

w numerze specjalnym pewnego miesiecznika MPO :lol: .......są wielkie pokusy dla smoków :?
np deren chinski......[w koncu sie ociepla]i TRZMIELINY
Krysiu a co to jest cesarskie drzewko szczescia?....moze wiesz......na alledrogo oferują???!

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”