Cięcia też dziś dokonałam. Na razie mam tego malutko, więc poszło raz dwa. W tygodniu przytnę jeszcze czarną porzeczkę, którą tata kilka lat temu posadził na górze. Rośnie i owocuje, ale pewnie jak przytnę, będą większe i ładniejsze owoce. Trochę się boję, ruszę z opisem z Działkowca jak to robić
Miejsce na ziemi -Ave cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, faktycznie masz anielsko cierpliwego męża. Ja też nie narzekam, ale co jak co, zmian koncepcji nie znosi. Muszę więc dobrze kombinować od razu ;) Albo sama zmieniać
Najlepiej po kryjomu
Cięcia też dziś dokonałam. Na razie mam tego malutko, więc poszło raz dwa. W tygodniu przytnę jeszcze czarną porzeczkę, którą tata kilka lat temu posadził na górze. Rośnie i owocuje, ale pewnie jak przytnę, będą większe i ładniejsze owoce. Trochę się boję, ruszę z opisem z Działkowca jak to robić
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu, miej Ty litość nad hibernowanymi w pagórach. 
Można zeza dostać, gdy się tak podziwia niestworzone obrazki.
Szczęściem, kawałek lodowego bielma błyska na fotach, więc można uznać,
że to zdjęcia z terenu Polski
A przebudową oczka to się nie przejmuj.
Ja tu już robiłam sama dwa razy, a ciągle coś się dodaje, ujmuje, wydziwia.
Nawet play-stikowy muszę wiosną wyjąć,
bo za dużo styropianu mu pod 4 napchałam.
Taki już los ogrodnicy-nieszczycielki
.

Można zeza dostać, gdy się tak podziwia niestworzone obrazki.
Szczęściem, kawałek lodowego bielma błyska na fotach, więc można uznać,
że to zdjęcia z terenu Polski
A przebudową oczka to się nie przejmuj.
Ja tu już robiłam sama dwa razy, a ciągle coś się dodaje, ujmuje, wydziwia.
Nawet play-stikowy muszę wiosną wyjąć,
bo za dużo styropianu mu pod 4 napchałam.
Taki już los ogrodnicy-nieszczycielki

- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Dalszy ciąg moich tomatowych zmagań 
siedziały sobie sieweczki tak... i rosły na cieniutkiej nóżce bez opamiętania

Postanowiłam im przygotować wygodniejszy domek i przesadzić... wykorzystując takie doniczki...

Nasypałam do nich ziemi, potem wzięłam dwa widelce i wyciagnełam pomidorka z ciasnego domku i przeniosłam do większego. (Potem okazało się, że wystarczy wydłubanie siewki jednym widelcem i przytrzymanie paluchem - wygodniej)

W większej doniczce zrobiłam taką dużą dziurę w ziemi, żeby siewka schowała się wraz 2/3 nóżki.

Potem zamgławiłam psikadłem i postawiłam na słonecznym parapecie - zobaczymy co z tego będzie dalej.
Zastanawiam się, czy mam je znowu nakryć plastikowymi pudełeczkami ?
siedziały sobie sieweczki tak... i rosły na cieniutkiej nóżce bez opamiętania

Postanowiłam im przygotować wygodniejszy domek i przesadzić... wykorzystując takie doniczki...

Nasypałam do nich ziemi, potem wzięłam dwa widelce i wyciagnełam pomidorka z ciasnego domku i przeniosłam do większego. (Potem okazało się, że wystarczy wydłubanie siewki jednym widelcem i przytrzymanie paluchem - wygodniej)

W większej doniczce zrobiłam taką dużą dziurę w ziemi, żeby siewka schowała się wraz 2/3 nóżki.

Potem zamgławiłam psikadłem i postawiłam na słonecznym parapecie - zobaczymy co z tego będzie dalej.
Zastanawiam się, czy mam je znowu nakryć plastikowymi pudełeczkami ?
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Ave Eve
........a smocze tomaty jeszcze w skrzynceA
a co to za czerwony balonik przy produktach polskich? dla córeczek?.......gratisek?
na Twoją WIOSNE nie moge spokojnie patrzec
.......niby przebisniegi jak nazwa wskazuje przebijaja sie przez snieg...ale chyba nie przez 0,5m!
dzisaj zrobiłam zimie pomnik
gazdzie na "wietrzną pamiatke"
.......a co tniecie?
cmokasy z gór
a co to za czerwony balonik przy produktach polskich? dla córeczek?.......gratisek?
na Twoją WIOSNE nie moge spokojnie patrzec
dzisaj zrobiłam zimie pomnik
cmokasy z gór

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Ewuniu. A Ty jak zwykle cudowną lekcję poglądową i podglądową dajesz. Też mnie to czeka, ale po pierwsze kwiotki. Natomiast jedyne pomidorki, które będę sama siać to "maskotki", a na nie jeszcze podobno czas. Resztę sadzonek pomidorowych kupuję u ogrodnika. Nie mam miejsca na oknach.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ave

Aga - pomnik ku czci... BOMBA
Boję się tylko, że jak przyjdzie ciepły wiatr (co zapowiadają) to będzie nietrwała pamiątka....
balonik zakrywał ceny ;)
Współczuję Twoim przebiśniegom - biedne, wyciagają się, wyciagają, a świata nie widać - obawiam się, że w tym roku w górach będzie wiele niezwykłych zjawisk - jak to - u Smokini wyrosły półmetrowe przebiśniegi...

Krysiu, ja też posiałam pomidorowe maskotki
Trzy krzaczki mam ...
balonik zakrywał ceny ;)
Współczuję Twoim przebiśniegom - biedne, wyciagają się, wyciagają, a świata nie widać - obawiam się, że w tym roku w górach będzie wiele niezwykłych zjawisk - jak to - u Smokini wyrosły półmetrowe przebiśniegi...
Krysiu, ja też posiałam pomidorowe maskotki
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
EWUNIU u Ciebie takie piękne sadzonki , a ja jeszcze nic nie wysiałam
Wszystko niby w domu mam , tylko wziąć się do pracy
Wszystko niby w domu mam , tylko wziąć się do pracy
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Ewuś jak to 3? To nie wysiałas cąłej torebki?Ave pisze:Dla siebie mam w sam raz - 3 żółte ożarowskie, 3 malinowe i 3 koralikiJak znam życie i swoją Siostrę, to ten pomidorożerca będzie mi wyjadał ile się da, to ja Jej posieję i niech ma swoje
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Ave

A skąd, wysiałam po kilka ziarenek do jednego dołka, a potem wywaliłam te słabsze siewki a zostawiłam tylko po jednej najładniejszej. I mam tylko 9 doniczek po 1 siewce. Jak zdechnie któraś, to będę zła...
ja też się na początku dziwiłam jak "znawcy przedmiotu" mówili, że 1 torebka na cały zagon starcza , fakt jak oni siali po ziarenku do dołka to faktycznie na tyle by starczyło...

Tak było

a tak jest

ja też się na początku dziwiłam jak "znawcy przedmiotu" mówili, że 1 torebka na cały zagon starcza , fakt jak oni siali po ziarenku do dołka to faktycznie na tyle by starczyło...
Tak było

a tak jest

-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Eve
.........pieknie malenstwa
.........ojjjj bedzie ognisko we wrzesniu bedzie!
u smoka siedza w skrzynce A juz po depilacji ....6 sadzonek na skrzynke a skrzynek 2.kto zgadnie ile smok ma pomidorów?
a te przebisniegi chetnie bym odkopała gdyby nie amnezja nasadzeń :x .......ale topi sie topi białe g.....w słoneczku
.......moze dostana przebisniegi zyciowa szanse
cmokasy z gór
u smoka siedza w skrzynce A juz po depilacji ....6 sadzonek na skrzynke a skrzynek 2.kto zgadnie ile smok ma pomidorów?
a te przebisniegi chetnie bym odkopała gdyby nie amnezja nasadzeń :x .......ale topi sie topi białe g.....w słoneczku
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści