...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.1
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
-
x-d-a
Cynthio, pozdrawiam Cię serdecznie.
U mnie dzisiaj cieplutko, więc nie wytrzymałam i pół dnia spędziłam w ogrodzie. Teraz czuję każdą kosteczkę, ale to jest takie przyjemne zmęczenie, tym bardziej,że wczoraj zaliczyłam przedwiosenną deprechę.
A jak tam Twój parapetowy ogródek? Coś już Ci wykiełkowało
A M. nie zdenerwował się, że całe mieszkanko w siewkach

U mnie dzisiaj cieplutko, więc nie wytrzymałam i pół dnia spędziłam w ogrodzie. Teraz czuję każdą kosteczkę, ale to jest takie przyjemne zmęczenie, tym bardziej,że wczoraj zaliczyłam przedwiosenną deprechę.
A jak tam Twój parapetowy ogródek? Coś już Ci wykiełkowało
A M. nie zdenerwował się, że całe mieszkanko w siewkach
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu ,też już bym chciała pomęczyć się na szpadlu w ogródku. Niby wszystko boli ale to takie przyjemne bolenie. I kilogramów pozimowych też bym mogła trochę zgubić
bo się nazbierało tu i tam...
Niestety nic nowego jeszcze mi nie powschodziło a M wraca dopiero za 2 tygodnie, więc jeszcze do tego czasu doniczek przybędzie
Wysiałam jeszcze dzisiaj melisę, szczypiorek czosnkowy i miętę. Wiem ,że miętę trzeba do ziemi wsadzać w doniczce bo inaczej się rozlezie po całej działce tylko nie wiem co z melisą. Też ją trzeba ograniczyć?

Niestety nic nowego jeszcze mi nie powschodziło a M wraca dopiero za 2 tygodnie, więc jeszcze do tego czasu doniczek przybędzie
Wysiałam jeszcze dzisiaj melisę, szczypiorek czosnkowy i miętę. Wiem ,że miętę trzeba do ziemi wsadzać w doniczce bo inaczej się rozlezie po całej działce tylko nie wiem co z melisą. Też ją trzeba ograniczyć?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
Przyjemne bolenie....
Kochanie! Od dzis to mój ulubiony zwrot!
Kochanie! Od dzis to mój ulubiony zwrot!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Często jestem, ale nie gadamCynthia pisze:Witaj AgnieszkoMiło mi Cię widzieć u siebie
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
-
x-d-a
-
x-d-a
Oj tak, a przy okazji jak będzie smakowało!
Ja latem często na obiad robię zieloną sałatę (własną), a do niej wrzucam, co się "nawinie"- gotowane jajko, albo tuńczyka, do tego mnóstwo ziół i jakiś pyszny sos na bazie oliwy. Dobre i nietuczące.
Z ziołami świetnie rosną warzywka i kwiatki n.p. aksamitki, nagietki, nasturcje (też jadalne).
A tak wygląda mój warzywniak:
Ja latem często na obiad robię zieloną sałatę (własną), a do niej wrzucam, co się "nawinie"- gotowane jajko, albo tuńczyka, do tego mnóstwo ziół i jakiś pyszny sos na bazie oliwy. Dobre i nietuczące.
Z ziołami świetnie rosną warzywka i kwiatki n.p. aksamitki, nagietki, nasturcje (też jadalne).
A tak wygląda mój warzywniak: