Balkony baiany
-
baiana
- 200p

- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Balkony baiany
marzena 63 - niestety nie wiem jeszcze czy udało mi się przezimować lotusa
oddałam go mamie na przechowanie, bo wyczytałam, że ma zimować w zimnej piwnicy, a ja piwnicy nie posiadam, niestety. jak tylko się dowiem jak on się teraz ma, to dam znać.
Graszka - ta roślina pnąca się po pergoli to sundaville. kupiłam ja w castoramie, była niewielka, a przez lato pięknie urosła. Przycięłam ją w październiku (tak mi doradzono) i teraz będę czekać aż znowu urośnie (mam nadzieję).
Duży balkon mam od strony wschodniej (słońce od rana). Na małym balkonie słońce pojawia się dopiero po południu. W zeszłym roku nie udało mi się trafić ze wszystkimi roślinami, np. zmarniała mi śliczna tunbergia na dużym balkonie, bo było jej za gorąco (albo to po prostu ja nie umiałam o nią odpowiednio zadbać...)
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa
pozdrawiam
baiana
Graszka - ta roślina pnąca się po pergoli to sundaville. kupiłam ja w castoramie, była niewielka, a przez lato pięknie urosła. Przycięłam ją w październiku (tak mi doradzono) i teraz będę czekać aż znowu urośnie (mam nadzieję).
Duży balkon mam od strony wschodniej (słońce od rana). Na małym balkonie słońce pojawia się dopiero po południu. W zeszłym roku nie udało mi się trafić ze wszystkimi roślinami, np. zmarniała mi śliczna tunbergia na dużym balkonie, bo było jej za gorąco (albo to po prostu ja nie umiałam o nią odpowiednio zadbać...)
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa
pozdrawiam
baiana
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
baiana
- 200p

Balkony baiany
Dziękuję za kolejne miłe słowa
muszę koniecznie pozaglądać teraz do Was. Pewnie daleko mi do osiągnięć większości , ale będę się starać, obiecuję, bo chcę żebyście mnie odwiedzały
To super uczucie, kiedy ktoś docenia twój wysiłek.
Pozdrowienia
baiana
Pozdrowienia
baiana
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękne balkony. Jestem pod wrażeniem ich obfitości. Wyglądają niemal jak ogród.
To najlepszy dowód na to Ze można zapomnieć, że mieszka się w mieści nieopodal ruchliwej ulicy.
Jestem pełna podziwu dla Ciebie.
To najlepszy dowód na to Ze można zapomnieć, że mieszka się w mieści nieopodal ruchliwej ulicy.
Jestem pełna podziwu dla Ciebie.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
baiana
- 200p

Właśnie pomyślałam, że przecież w domu też mam roślinki, które mogłabym wam pokazać. Nie jest to pokaźna kolekcja, ale miła dla oka 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
baiana
- 200p

Dziękuję! Na razie wybieram egzemplarze prostsze w "obsłudze" ;) ale mam zamiar sprawić sobie coś kwitnącego 
Już zaczynam przymierzać się do balkonu. Tydzień temu posiałam tunbergię. Teraz wygląda tak:

Kiedy trzeba je przepikować do osobnych doniczek?
Już zaczynam przymierzać się do balkonu. Tydzień temu posiałam tunbergię. Teraz wygląda tak:

Kiedy trzeba je przepikować do osobnych doniczek?
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany