Datura jeszcze w piwnicy,dalie,kanny,eukomisy,begonie też.Na szczęście M do tego pokoju wcale nie zagląda
...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.1
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cynthio witaj ,mamy słoneczny dzionek
.Ja mam jeden pokój zastawiony różnymi zimującymi kwiatami i sadzonkami i pojemnikami ,doniczkami z nasionkami,ale i okno na klatce zajęte przez moje kwiaty(fuksja,agawa i inne)
Datura jeszcze w piwnicy,dalie,kanny,eukomisy,begonie też.Na szczęście M do tego pokoju wcale nie zagląda
,a piwnica bardzo duża więc mu to nie przeszkadza

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesienią wykopałam dla koleżanki pwionie, ale "nie miała czasu" ich odebrać.Cynthia pisze:Kochani moi doradzcie mi proszęKupiłam wczoraj w Obi peonię,w foliowym woreczku bez dziurek.Ma trochę ziemi i to wszystko. Nie wiem teraz czy wysadzić ją do gruntu w kwietniu (tak jest napisane na opakowaniu) czy jak będzie ciepło i ziemia rozmarznie to może wcześniej? Boję się żeby w tej folii nie zmarniała przez miesiąc i nie wiem co robić. Może na dół do lodówki ją włożyć
Spisałam je na straty.
Ale one żyją !!!
Nawet mrozy ich nie zniszczyły, ani fakt że były wykopane.
Dlatego myślę że lodówka, zimna piwnica, albo od razu wkopanie na działce....
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, z domowych zostawiłam sobie tylko parę cebul hipeastrum. Całą zimę siedzą w lodówce a lato na balkonie więc nie zajmują miejsca. Miałam pięknego fikusa beniamina ale moje dziecko tak skutecznie się nim "opiekowało",że całkiem zmarniał
Jestem spragniona zieleni w domu
Mam straszną frajdę z tym wysiewaniem więc nie mam siły na to żeby się powstrzymać 
Pozdrawiam słonecznie - Baśka