Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

k-c pisze:ostatnio przeglądałem lutowy "MPO" i cóż zobaczyłem - fotki Twojego ogrodu:)

widać że Twój ogród jest piękny i dużo mu poświęcasz czasu i sił by jeszcze piekniał :)
Karolu, jakbyś poszperał w grudniowych Ogrodach, tez byś coś znalazł , nawet chyba ładniejsze zdjęcia wybrali.
To cieszy, owszem , ze ktoś docenił moją pracę , ale też mobilizuje do dalszej. Bo sam wiesz, że zdjęcia nie zawsze dokładnie oddają rzeczywistość - czasem ją upiększają, czasem zniekształcają. Napisać też można wiele, papier jest cierpliwy.

A ja mam teraz po zimie głowę pełną pomysłów i już nóżkami przebieram, żeby wpaść do ogrodu i zacząć je realizować.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo nie dziwię się że zdjęcia Twojego znajdują się w MPO Twój ogród jest piękny też lubię tu wstępować i oglądać w Ogrodach nie widziałam zdjęć .
Genia
x-d-a

Post »

Gieniu, w grudniowych Ogrodach z zeszłego roku, na stronach poświęconych laureatom konkursu na najpiękniejszy ogród są dwa moje zdjątka. Ale jak nie znajdziesz,to nic wielkiego, bo wszystkie swoje najładniesze zdjęcia już umieściłam na swoim wątku.

Pozdrawiam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalo, sama już nie wiem, jak jest z begoniami...u mnie stały w świetlistym cieniu i prawie w ogóle nie kwitły. W tym roku spróbuję uprawiać na bardziej słonecznym stanowisku.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Moniko, ja miałam część begonii w tym garncu (na zdjęciu) na słońcu, a część w doniczkach na oknach od strony północnej i na obydwu stanowiskach ładnie rosły i kwitły. Padły mi tylko jedne, ale po wyjęciu z donicy zorientowałam się, że po prostu je przelałam.

Czasami nie wiadomo, o co tym kwiatkom chodzi; może za mało z nimi rozmawiałaś?

A to fotka tych od strony północnej. Obrazek
x-d-a

Post »

Zniknęły trzy strony naszych postów i sporo zdjęć, ale trzeba się cieszyć, że już wszystko w porządku.

W takim razie na dobry początek parę widoczków z mojego ogródka Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalo to nic że zniknęły najważniejsze że już można pisać ,widzę że u Ciebie piękna wiosna ,właściwie to już prawie lato ,fajnie tak pooglądać ładne zdjęcia .U mnie tez słońce i przez okno widzę główki ranników ale nie mogę wyjść z domu bo wiatr zimny.
Genia
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witaj Dala :D
Piękny zakątek przy schodach z tym strzyżonym bukszpanem :P i widzę też śliczna fuksję :shock: ostatnio mnie strasznie oczarowały fuksje ,ale ja ciągle przechodzę takie etapy fascynacji jakimiś roślinkami :oops: choroba jak nic :lol: :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalo, widoczki jak zwykle piękne :D :D Mam taką samą magnolię. Powinna bujnie zakwitnąć, bo pąków mnóstwo. W zeszłym roku pokusiłam się o policzenie, było 219 kwiatów :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu kochana poczytałam o tych czakramach na necie bo wiedziałam ,że dzwonią ale nie wiedziałam gdzie :lol:
Strasznie to wszystko ciekawe i to musi być cudowne mieszkać w takim miejscu i mieć świadomość tego jakie jest inne :!: ;:7
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo cześć ;:2 Nareszcie możemy gadać ,wczorajszy wieczór był nudny :lol: forum nie działało ,allegro również więc poszalałam z sianiem .Byłam w ogrodniczym ,bez obstawy i oczywiście wyszłam z cebulkami i nasionami.Panie na mój widok jak wchodzę zacierają ręce.Pozdrawiam i mam nadzieje,że jutrzejsza pogoda u mnie ,będzie taka jak u Ciebie dzisiaj :roll: Lece dalej i wieczorkiem wpadnę.
x-d-a

Post »

Cześć dziewczynki :!:

Strasznie się cieszę, że do mnie wpadłyście, bo w czasie tej przerwy bardzo się za Wami stęskniłam.

Bożenko, ja też lubię fuksje, a tę, która jest na zdjęciu przechowuję w chłodnym pokoju i wiosną spróbuję ją przyciąć i wystawić na dwór. Zobaczymy, czy coś z niej będzie.
Ido, zdradż mi, co tam wczoraj fajnego posiałaś?
Moniko, dzisiaj sfotografowałam moje cyklamenki i niebawem się nimi pochwalę.
Gieniu, uważaj na siebie i na razie oglądaj swoje ranniki przez okienko.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cyklamenki z przyjemnością obejrzę, tym bardziej, że nie mam ich u siebie :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Dala ja fuksje przechowuję w piwnicy ,bo tam maja najchłodniej i zimują bez problemów ,mam wszystkich 13, w tym 5 nowości ,które jeszcze nie kwitły :lol:
Też z chęcią popatrzę na Cyklameny :lol:
x-d-a

Post »

Bożenko, ale powiedz, co z nimi robisz na wiosnę - sadzonki, czy po prostu przycinasz i przesadzasz roślinę-matkę?

Cynthio, ja instynktownie wybrałam sobie to miejsce, bo gdy z moim M. przez pół roku szukaliśmy domu we Wrocławiu i żaden nam nie odpowiadał, przypadkiem przyjechaliśmy do Sobótki, przypadkiem zobaczyliśmy "dom na sprzedaż", przypadkiem do niego weszliśmy i ... w sekundę się zakochaliśmy. W domu, ogrodzie, miasteczku, widokach. Dopiero póżniej zaczęliśmy się interesować, szperać w internecie, poznawać legendy i mity związane z Sobótką i górą Ślężą. Teraz już nie wyobrażmy sobie życia w żadnym innym miejscu, a zwłaszcza w dużym mieście, chociaż nasi synowie się zbuntowali i zostali we Wrocławiu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”