Napiszę jeszcze raz, jakie zamówiłam bodziszki - Geranium Summer Skies i Tanya Rendall, G. cinereum Balerina i Splendens , G. himalayense Plenum i Johnson's Blue, G. macrorhizum Variegatum, G. maculatum Espresso, G. pratense Midnight Reiter i Splish Splash, G. renardii Terre France, G. phaeum Springtime i Variegata, G. platypetalum, G. sanguineum Album.
Leśny ogród Moni68 cz.1
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tess, sporo zniknęło, ale trzeba się cieszyć z odzyskanej reszty
Napiszę jeszcze raz, jakie zamówiłam bodziszki - Geranium Summer Skies i Tanya Rendall, G. cinereum Balerina i Splendens , G. himalayense Plenum i Johnson's Blue, G. macrorhizum Variegatum, G. maculatum Espresso, G. pratense Midnight Reiter i Splish Splash, G. renardii Terre France, G. phaeum Springtime i Variegata, G. platypetalum, G. sanguineum Album.
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zgadzam się z Bożenką, ja też zrezygnowałam z surfinii bo już pod koniec lipca atakował mi je mączniak i paskudnie brązowiały i zamierały. Teraz ze zwisających pozostałam przy pelargoniach, fuksjach i begoniach. Są całkowicie niekłopotliwe i pięknie kwitną. Super sa też z niekwitnących ,, komarzyce,, zielone i biało-zielone listki, też je bardzo lubię 
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
x-d-a
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zadzwonił M, że odbierze Pawełka, mogę więc trochę czasu spędzić z Wami
Izuniu, liczę na to, że bodziszki będą piękne
Na zdjęciach wyglądają bardzo atrakcyjnie.
Tess, zgadzam się z Bożenką i Agnieszką
Jednak sama będziesz musiała prawdopodobnie kilka odmian przetestować. Wszystko zależy od tego, jaki masz taras. Mój co prawda duży, ale zadaszony, więc latem przez większą część dnia panuje na nim świetlisty cień. Nam to służy bardzo, roślinom jakby trochę mniej. Mimo że begonie i fuksje polecane są jako idealne do cienia, u mnie jakoś nie chciały ładnie kwitnąć. Zauważyłam, że o wiele więcek kwiatów miały te, na które bezpośrednio padało słońce. To tyle moich doświadczeń
Do skrzynek na balustradę posadzę pelargonie i komarzyce, to wystawa południowa, więc kwitną bujnie. Surfinii nie polecam, bo nie dość, że podatne na wszystkie choroby, to w połowie lata wyglądają z reguły żałośnie.
Ewuniu, zaraz odpiszę
Dalo, jakoś przeżyłam
Nie ukrywam, że bardzo mi brakowało wieczornych pogawędek. Zazdroszczę Ci pogody
U mnie co prawda w tej chwili +5 st., ale od rana pada deszcz. Liczę, że szybciej zniknie śnieg, chociaż ciągle go dużo...
Izuniu, liczę na to, że bodziszki będą piękne
Tess, zgadzam się z Bożenką i Agnieszką
Ewuniu, zaraz odpiszę
Dalo, jakoś przeżyłam