Ogród Tajgi -2009
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Witajcie dziewczyny.
Strasznie dużo pytań, nie spodziewałam się.
A więc po kolei:
doniczki zrobione są z rolek po papierze toaletowym, przecięte na pół. Całe byŁyby za wysokie. Ale chyba nie jest to najlepszy sposób, doniczki mają dużo wulgoci i pleśnieją.
Aniu Raczek: wysiewaŁam różne kwiatki i pieknie je opisaŁam, ale zmyŁy mi się napisy, i teraz nie wiem co mi wyrosŁo. Ostróżki rozpoznaŁam, bo je znam doskonale. Z pozostaŁymi bedzie problem. Jak trochę podrosną to je dam do rozpoznania, może ktoś będzie wiedziaŁ co to za kwiatki.
Ewa ewkapaw - zwykle nasiona wszystkich roślin wysiewam wprost do gruntu zaraz po zbiorze. W tym roku postanowiŁam wysiać wcześniej. Nie wiem czy to przyspieszy kwitnienie, ale warto spróbować. Zobaczę co z tego wyjdzie. Ty też możesz tak zrobić. Jak coś nie wyjdzie to dam Ci następne.
Strasznie dużo pytań, nie spodziewałam się.
A więc po kolei:
doniczki zrobione są z rolek po papierze toaletowym, przecięte na pół. Całe byŁyby za wysokie. Ale chyba nie jest to najlepszy sposób, doniczki mają dużo wulgoci i pleśnieją.
Aniu Raczek: wysiewaŁam różne kwiatki i pieknie je opisaŁam, ale zmyŁy mi się napisy, i teraz nie wiem co mi wyrosŁo. Ostróżki rozpoznaŁam, bo je znam doskonale. Z pozostaŁymi bedzie problem. Jak trochę podrosną to je dam do rozpoznania, może ktoś będzie wiedziaŁ co to za kwiatki.
Ewa ewkapaw - zwykle nasiona wszystkich roślin wysiewam wprost do gruntu zaraz po zbiorze. W tym roku postanowiŁam wysiać wcześniej. Nie wiem czy to przyspieszy kwitnienie, ale warto spróbować. Zobaczę co z tego wyjdzie. Ty też możesz tak zrobić. Jak coś nie wyjdzie to dam Ci następne.
- TAJGA 2008
- 1000p

Tess - masz rację, w zasadzie powinno sie wysiewać koniec lutego - marzec, ale nie mogŁam się już doczekać i próbnie posiaŁam część nasion.
Resztę będę wysiewać na początku marca.
U nas pogoda okropna, mokro, pada deszcz, śnieg sie topi i jest breja.
Ale gdzieniegdzie, tak gdzie nie ma śniegu - wychodzą roslinki.
Dzisiaj zobaczyŁam kwitnące przebiśniegi.
Fotki nie zrobiŁam bo już byŁo za późno, jak wróciŁam z pracy.
Resztę będę wysiewać na początku marca.
U nas pogoda okropna, mokro, pada deszcz, śnieg sie topi i jest breja.
Ale gdzieniegdzie, tak gdzie nie ma śniegu - wychodzą roslinki.
Dzisiaj zobaczyŁam kwitnące przebiśniegi.
Fotki nie zrobiŁam bo już byŁo za późno, jak wróciŁam z pracy.
- TAJGA 2008
- 1000p

- TAJGA 2008
- 1000p

BasiuTAJGA 2008 pisze:Tess - Ty pewnie często bywasz w Smętowicach, nie wiesz czy tam mają hortensje?
W tym roku chciaŁabym kupić sobie h.dębolistną i jeszcze jedną jakąś ciekawą odmianę.
bywam, ale hortensje tam bywają ja kupiłam twinky pinky właśnie tam ale wyboru nie ma.
widziałam hortensje w rajskim - ale też bez wyboru.
z allegro kupiłam limelight - przyszła mała sadzonka ale pięknie się rozrosła.
w zeszłym roku polowałam na dębolistną i niestety nigdzie nie mogłam jej kupić.
jeśli chcesz będę swoje cięła w połowie marca to jak cos służę patykami Twonky-pinky, limelight i grandiflory
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Basiu!!!
Widzę w Twoim ogrodzie Wiosnę - hura
Ja muszę poczekać kilka dni ,żeby pójść na działkę , bo inaczej utonę w błocie . Może w niedzielę pójdę u siebie szukać wiosny , ale przy domkach zawsze trochę wcześniej bo jest cieplej
Jak znajdę na pewno się pochwalę
Widzę w Twoim ogrodzie Wiosnę - hura
Ja muszę poczekać kilka dni ,żeby pójść na działkę , bo inaczej utonę w błocie . Może w niedzielę pójdę u siebie szukać wiosny , ale przy domkach zawsze trochę wcześniej bo jest cieplej
Jak znajdę na pewno się pochwalę
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.