Moja zielona kolekcja

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne storczyki :) Ten pierwszy to dwukolorowy nawet ;) A drugiego skądś znam :lol: Mamy takie same :lol:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Fiołki nabyte dwa,ledwo przywieźli już rozsprzedane.Z ukorzenianiem w ziemi wstrzymam się do marca.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Treissi bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i, że podobają Ci się moje kwiaty, :D zapraszam ponownie :D

Myszorku dziękuję za odwiedziny, cieszę się ze mamy storczykowych braci :lol:

Ewuś fajnie, że udało Ci się dostać fiołeczki, ile kosztowały :?: Ze wsadzaniem w ziemię listków możesz poczekać do marca, ale możesz spokojnie już sadzić , ja już powkładałam :D
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Ilekroć wchodzę do Ciebie to powala mnie z nóg Twoja kompozycja storczykowo paprotkowa :D
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko dawno nie zaglądałam do Ciebie i muszę to zmienić bo u Ciebie są takie śliczniutkie storczyki i zielone :lol:
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Agnieszka to ma naprawde te storczyki prześliczne
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Agnieszko :)

Przyszłam do Ciebie z rewizytą :)

Przepiękne masz domowe kwiaty! Ja nie mam ręki do domowych, potrafię zabić je skutecznie, przesuszyć lub zalać :wink:

Ale mam jeden sukces! Miałam piękną jukkę, którą załatwiłam skutecznie w zimie, wyłysiała, była przesuszona i wyglądała tragicznie. Pomyślałam raz kozie śmierć, przesadziłam do nowej ziemi, ogrodowej! i wystawiłam do ogrodu w słoneczne miejsce. Podlewałam kiedy mi się przypomniało, paliło ja słońce, padał deszcz i zrobiła się piękna!

Zagęściła się, ma mnóstwo nowych przyrostów i udało mi się jej nie zabić tej zimy!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Też sie cieszę że będziesz miała swój wątek ogrodowy i zobaczę twoje zamówione lilie. Ja już swoje posadziłam do doniczek bo już zaczynały rosnąć. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, naprawdę się cieszę, że podobają Ci się moje roślinki :D
Andziu dziękuję za odwiedziny i zapraszam jak najczęściej :D
Daisy-Ewuś super, że mnie odwiedziłas :D cieszę się , że udało Ci się uratować jukkę, i że pięknie Ci rośnie :D One bardzo lubią spędzać wakacje na powietrzu :D
Mario, bardzo dziękuję za odwiedziny :D ja już nie mogę doczekać się kiedy przyjdą moje lilie, ciekawość mnie zżera :oops: , a przyjdą dopiero po 15 marca :cry:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Ja też czekam na przesyłkę po 15marca a to już naprawdę niedługo mam zamówione hosty i liliowce też nie mogę się już doczekać. ;:87 A tu zima za oknami. :evil:
MichalPy
100p
100p
Od: 30 gru 2007, o 14:14

Post »

u mnie paprotki długo walczyły o życie,zawsze ''zdychały'' ale teraz widzę że budzą się do życia a u ciebie to już po prostu dzikak dżungla z tych paprotek jest
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko przybywam do Ciebie z rewizytą i znowu cieszę moje oczy pięknymi
storczykami a mój storczyk ma się dobrze choć nie ma jeszcze nowego
kwiatostanu ale czekam cierpliwie mam tylko obawy że ziemia w której go
mam jest jakaś taka lekka i bardzo próchniczna tak jakby nie był z ziemi
i nie miało go co przytrzymywać w doniczce jak myślisz czy zmienić mu ziemię?
pozdrawiam
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś to niedługo obie będziemy się cieszyć naszymi roślinkami :D Mam nadzieję, że będą ładne i zdrowe, ja po raz pierwszy tam zamawiałam :D

Michale cieszę się, że Twoje paprotki odżyły, bo to na prawdę piękne rośliny i mają bardzo dobry wpływ na organizm ze względu na to , że jonizują powietrze :D Myśle, że może zacznij je zraszać(oczywiście jeśli tego nie robiłeś :wink: ) one wtedy jeszcze lepiej będą rosły :D

Małgosiu, cieszę się, że Twój storczyk ma się ok :D więc pewnie niedługo zacznie Ci kwitnąć :D A co do ziemi- storczyków nie sadzi się w ziemi ogrodniczej ale w specjalnym podłożu składającym się w większości z kory. Jak możesz to cyknij fotkę swojego podłoża i pokaż tu u mnie . To może coś będę mogła poradzić :D
MichalPy
100p
100p
Od: 30 gru 2007, o 14:14

Post »

a ile razy zraszać gdy temp w pokoju waha sie w granicach 17-20 stopni??????Odpowiednie temp mam dla nich?czy może za zimno?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale faktycznie masz dosyć chłodno, ale paprociom to nie przeszkadza, dużo bardziej szkodzi im suche powietrze przez centralne ogrzewanie. A co do pryskania myślę, że spokojnie powinno im wystarczyć co 2-3 dni. I nie powinno się pozwalać aby bryła korzeniowa mocno przesychała, ja swoje paprocie podlewam 2x w tygodniu, a właśnie pomiędzy podlewaniami zraszam.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”