i moje niestorczykowe kwitnienie (Saintpaulia - chimera), którym nie mogę nacieszyć oczu:

2-3 razy dziennie zaglądam na Allegro, mam cały czas otwarty dział "Storczyki" (korzystam z Mozilli więc oprócz tego z 15 innych okien ;)) i tylko aktualizuję stronę.. w żadnym z marketów takiego nie widziałam - gdyby się trafił od razu byłby mójAgita pisze:Kurcze, Edyseja, jak Ty to robisz, wszystkie nowinki z allegro wyłapujesz!!Najpierw ten dla AnnyL, teraz ten- cudo, marzenie, poluję ne takiego..! Nawet dziś byłam w obi, była świeżutka dostawa i 150 wzorów i kolorów, ale takiego kropy nieee..
![]()
Zapraszam do mnie, otworzył mi się już ten bidulek z allegro, o którym rozmawiałyśmy i jest piekny!![]()
dzięki za komplementy, fiołek też dziękujeagata0806 pisze:No takiego Fiołka to jeszcze nie widziałam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Rany julek,!!!!!!!!!tfu tfu CUUUUUDOWNY
Pięknie się komponuje ze storczykami... ;:8
fiołeczek należy do grupy chimer czyli kapryśnych Saintpaulii.. ich kapryśność objawia się w taki sposób, że nie kwitną tak chętnie i regularnie jak inne fiołki, podczas rozmnażania z listka nie są przekazywane cechy rośliny macierzystej, kwiaty w kolejnych kwitnieniach mogą się różnić natężeniem kolorów itd.moni;) pisze:Edyseja, sliczne foteczkiFioleczek w slicznym kolorze.
o klasach mówi się raczej w przypadku gatunkowych i hybryd ;)Leśny Duch pisze:Edysejo a ja mam takiego:
...........
link do aukcji usunięty- naruszenie zasad regulaminowych/-mod.J 6.03.09
taki ma być w domyśle, bo dopiero pokazał mu się pędzik (a wlaściwie 2), wiec co z niego bedzie, okaże się za pół roku. A Twojego gratuluję - ma takie piękne, regularne kropy - jest o klasę wyżej od mojego

niektóre doniczki/osłonki mam od kilku lat.. co jakiś czas dokupuję kolejne, bo dzięki nim jest kolorowo nawet jak nic nie kwitnieAgnieszka Co. pisze:Śliczne Twoje wszystkie skarby i w dodatku każdy ma przepiekną osłonkę. Ja jak tylko zaoszczędzę jakis grosz to kupuję kolejnego storczyka. Mój mąż nie raz mi mówi, że powinnam mieć mniej roslin ale za to ładniej wyeksponowane.
Ale co ja na to poradzę, że moim nałogiem są storczyki a nie osłonki

ja też jestem ciekawa, bo chciałabym takiego. i jestem też ciekawa ile dałaś za liodoro... jest takie piękne.edyseja pisze:sześć dych.. ciekawa jestem ile Ty dałaś za Phal. Jacquelineagata0806 pisze:Doritaneopsis zarąbisty,kwiaty ma pewnie woskowe?? Kurcze a jeszcze pachną...Ile za niego dałaś jeśli mogę wiedzieć?
kwitnące, podwójne Liodoro (dwie rośliny w jednej doniczce) były jeśli dobrze pamiętam po 70 zł.. ceny Orchidsalonu i Orchidmanii nieznacznie się różniłyStorczykowa pisze:ja też jestem ciekawa, bo chciałabym takiego. i jestem też ciekawa ile dałaś za liodoro... jest takie piękne.edyseja pisze:sześć dych.. ciekawa jestem ile Ty dałaś za Phal. Jacquelineagata0806 pisze:Doritaneopsis zarąbisty,kwiaty ma pewnie woskowe?? Kurcze a jeszcze pachną...Ile za niego dałaś jeśli mogę wiedzieć?