Ogród Igi - cz.3
To i ja załapałam się na piękne letnie zdjęcia
Kochanie czy w donicy to Eukomisy tam z tyłu koło kaktusa
Dziękuję Ci bardzo za propozycję kupna cebulek i kłączy , jesteś kochana . Ja w przyszłym tygodniu zobaczę kiedy otwierają mój sklep ogrodniczy .Jeśli będzie otwarty to zapytam o to co chcę i wtedy Jak coś to się do Ciebie uśmiechnę 
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patrzę i patrzę ale nie widzę tych eukomisów.Ja też kupiłam wczoraj ale one chyba zimują w gruncie?Na donice to już nie mam ochoty bo ich się mnoży coraz więcej.Ale do gruntu to chyba też dam w jakimś koszyku,bo kilka lat temu kupiłam ,posadziłam i tyle go widziałam.Chyba został zeżarty przez te ziemne potwory.Ale nabrałam chcicy jak zobaczyłam je w którymś forumowym ogrodzie.Były piękne,dorodne ach...
Dzięki za zdjęcia ,które dostałyśmy z Majką.Jak zwykle u Ciebie - piękne i nie jest to kurtuazja z mojej strony.
pozdrawiam.
Maria. :
Dzięki za zdjęcia ,które dostałyśmy z Majką.Jak zwykle u Ciebie - piękne i nie jest to kurtuazja z mojej strony.
pozdrawiam.
Maria. :
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eucomis
Wymaga stanowisk półcienistych, przewiewnych, wilgotnych. Gleba piaszczysto- gliniasta, głęboka. Sadzimy ją do gruntu na wiosnę (początek maja) na głębokość około 10-15 cm, zależnie od wielkości cebul, które potrafią osiągać olbrzymie rozmiary. Wymaga podlewania, jak również kilkakrotnego umiarkowanego nawożenia w okresie wegetacji. Jesienią wykopujemy cebule i umieszczamy w chłodnym pomieszczeniu, zabezpieczonym przed mrozem (np. piwnicy), przysypane np. piaskiem, torfem, trocinami. Rozmnażamy ją poprzez cebulki przybyszowe
Wymaga stanowisk półcienistych, przewiewnych, wilgotnych. Gleba piaszczysto- gliniasta, głęboka. Sadzimy ją do gruntu na wiosnę (początek maja) na głębokość około 10-15 cm, zależnie od wielkości cebul, które potrafią osiągać olbrzymie rozmiary. Wymaga podlewania, jak również kilkakrotnego umiarkowanego nawożenia w okresie wegetacji. Jesienią wykopujemy cebule i umieszczamy w chłodnym pomieszczeniu, zabezpieczonym przed mrozem (np. piwnicy), przysypane np. piaskiem, torfem, trocinami. Rozmnażamy ją poprzez cebulki przybyszowe