Od rana biegam po Twoi ogródku. Jestem teraz na zwolnieniu lekarskim, leżę chora. Ale jak zobaczyłam Twój piękny ogród to chyba drugi tydzień będę leżeć. Coś pięknego. Zachorowałam na wiele roślinek, które u Ciebie zobaczyłam. Ja mam działeczkę 75 km od domu więc nie jestem w stanie dopilnować moich roślinek i systematycznie podlewać. A po drugie to są tereny leśne. Pocieszam się, że chociaż grzybów mam dużo. Ale Twoja działeczka dech zapiera. I jaka mnogość gatunków. Będę do Ciebie zaglądać i nie będziesz zła, jak spapuguję trochę Twoich pomysłów ? Pozdrawiam serdecznie i do następnej wycieczki po Twoim raju.
Ogród - hal1959 - cz.2
- Jadwiga 52
- 100p

- Od: 20 lut 2008, o 17:52
Witaj Halinko.
Od rana biegam po Twoi ogródku. Jestem teraz na zwolnieniu lekarskim, leżę chora. Ale jak zobaczyłam Twój piękny ogród to chyba drugi tydzień będę leżeć. Coś pięknego. Zachorowałam na wiele roślinek, które u Ciebie zobaczyłam. Ja mam działeczkę 75 km od domu więc nie jestem w stanie dopilnować moich roślinek i systematycznie podlewać. A po drugie to są tereny leśne. Pocieszam się, że chociaż grzybów mam dużo. Ale Twoja działeczka dech zapiera. I jaka mnogość gatunków. Będę do Ciebie zaglądać i nie będziesz zła, jak spapuguję trochę Twoich pomysłów ? Pozdrawiam serdecznie i do następnej wycieczki po Twoim raju.

- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko miłego Tłustego Czwartku!!!
http://www.paczekdlaciebie.pl/196098
http://www.paczekdlaciebie.pl/196098
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin pomimo choroby,życzę szybkiego powrotu do zdrowia.Miło mi,że masz takie zdanie o moim ogródku
,a ja Tobie zazdroszczę leśnego terenu,też można go pięknie urządzić i masz więcej cienia,a jest sporo roślin ,które to lubią.Możesz papugować do woli,będzie mi miło
.Trochę daleko masz do ogrodu,ale lepsze to niż wcale,zapraszam do mnie kiedy czas Ci pozwoli
.Kiedy pokażesz swoją działeczkę,masz założony swój wątek
,chętnie zobaczyłabym tę leśną działeczkę
Iwonko dzięki za pączusia
Iwonko dzięki za pączusia
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko w tłusty czwartek . Widzę ,że sobie kalorii nie żałujesz,a ja akurat skończyłam robienie pączków . Wnuki mnie tak kusili,a ja sama też lubię więc miałam pretekst ,że to dla wnuków . Trochę weselej robi się na duszy ,bo wyjrzało słoneczko to zaraz żyć się chce . Wysiałam sobie datury i wczoraj pierwsza wyjrzała na powierzchnię to trochę cieszy chociażby reszta nie wyszła ,bo wiadomo jak to z nasionami . Bardziej się cieszę jak coś sama wychoduję to jest satysfakcja . Posyłam Ci parę promyków słońca na rozweselenie
- hal1959

Jadziu dzięki za promyki słonka,przydadzą się ,bo właśnie u mnie słonko się schowało,mróz zmalał do 0 st,ja pączki robię rzadko,prędzej takie na parze.
Podziwiam Cię,że siałaś daturę,ja nie miałabym tyle cierpliwości
,ja swoją przechowuję w piwnicy 2 rok,może będzie ok.Jesienią ukorzeniłam też z patyka pierwszy raz i się udało
,trochę to łatwiejsze i szybsze od siania.
Izuniu kusicie tymi słodkościami,że muszę iść coś przekąsić

Podziwiam Cię,że siałaś daturę,ja nie miałabym tyle cierpliwości
Izuniu kusicie tymi słodkościami,że muszę iść coś przekąsić
- Jadwiga 52
- 100p

Niestety Halinko nie mam swojego wątku. Nie potrafię wklejać zdjęć. A działkę mam na skraju lasu więc cienia to ja nie mam. Jak jest upał to jest problem. Będę do Ciebie częściej wpadać podziwiać i podglądać.
Smacznego pączka /jednego/. Ja jeszcze nie zaliczyłam żadnego, czekam na M jak wróci to może przyniesie /jak nie zapomni kupić/. Pozdrowienia z zasypanego Gdańska. Jadwiga.

Smacznego pączka /jednego/. Ja jeszcze nie zaliczyłam żadnego, czekam na M jak wróci to może przyniesie /jak nie zapomni kupić/. Pozdrowienia z zasypanego Gdańska. Jadwiga.
- hal1959

Jadziu załóż wątek,wklejanie zdjęć nie jest trudne poradzisz sobie.Masz bliziutko las ,tego Ci zazdroszczę
.Upał u mnie jest także dokuczliwy,bo ogród typowo południowy i nie ma dużych drzew,za parę lat jak się rozrosną
może będzie trochę osłony przed słońcem
.Skusiłam się na 1 pączka
,M przywiózł
.
- Jadwiga 52
- 100p