Pytałaś o północny pokój... ja w dość ciemnym zakątku pokoju trzymam zielistkę (chociaż lubi sporo światła to tutaj też trzyma się nieźle), Aglonemę (świetnie znosi brak światła) oraz trzykrotkę, która rośnie jak szalona
Moje rośliny i roślinki cz.1
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Troszkę mnie u Ciebie Grażynko nie było, ale widzę, że masz nowości. Piękna Difenbachia, miałam też dać znać jak rozwinie mi się Hipek, i udało się, już kwitnie 
Pytałaś o północny pokój... ja w dość ciemnym zakątku pokoju trzymam zielistkę (chociaż lubi sporo światła to tutaj też trzyma się nieźle), Aglonemę (świetnie znosi brak światła) oraz trzykrotkę, która rośnie jak szalona
Pozdrawiam, Paula
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko oba rodzaje difci są ukorzeniane w zeszłe lato, tak więc są młode. Ta z zieleńszymi listkami ma ok. 30 cm wysokości, a ta jaśniejsza ok. 40 cm (bez doniczki). Tą jaśniejszą będę musiała w tym roku odnowa ukorzenić, bo ostatnio straciła dolne listki i ma goły pieniek. nie wiem co jej się stało 
- Graszka
- 1000p

- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Andziux007 ja z przyjemnością skorzystałam z twojej propozycji i już postawiłam paprotkę, begonię tygrysią i dracenę dermensis compacta a jak będzie im źle to je postraszę że wymienię je na nowszy model
Rodasik i tomfix jest mi bardzo miło że odwiedziliście mój wątek i że podobają wam się moje kwiaty
zabcia_paula za chwilę biegnę zobaczyć twojego hibka
Moniko trudno mi powiedzieć co mogło się stać Twojej difci
wiem na pewno że łatwo się ukorzeniają, bo jedną szczepkę jesienią ukorzeniałam i dość szybko pojawiły się korzonki 
Rodasik i tomfix jest mi bardzo miło że odwiedziliście mój wątek i że podobają wam się moje kwiaty
zabcia_paula za chwilę biegnę zobaczyć twojego hibka
Moniko trudno mi powiedzieć co mogło się stać Twojej difci
- majakal
- 200p

- Od: 3 sty 2009, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje rośliny doniczkowe, domowe, ZDJECIA
Piękne roslinki. Zachwycający ten twój dwukolorowy bluszczyk i peperomka bordowa.
zapraszamy na forum
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Graszka
- 1000p

- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zobaczcie co wczoraj dostałam od szwagierki ale nie znam nazwy tych dwóch roślin
Ten to u szfagierki ma z metr wysokości to jest jakiś kaktus( nie wiem jaki)
Moje pytanie jak go ukorzenić, czy wstawić do wody czy lepiej w ukorzeniacz i do ziemi

i druga roślinka też nie znam nazwy
i jak będzie lepiej ją ukorzenić w wodzie czy w ziemi

Ta roślinka ma gładkie listki...
Ten to u szfagierki ma z metr wysokości to jest jakiś kaktus( nie wiem jaki)
Moje pytanie jak go ukorzenić, czy wstawić do wody czy lepiej w ukorzeniacz i do ziemi

i druga roślinka też nie znam nazwy

Ta roślinka ma gładkie listki...
- Andziax007

- Kontakt:
- Andziax007

- Kontakt: