Skromna kolekcja początkujacej cz.1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2009, o 20:29

Skromna kolekcja początkujacej cz.1

Post »

Witajcie pokazujecie tu swoje piękne i okazałe rośliny, chciałabym pokazać Wam moje. Może coś poradzicie? Moja kolekcja jeszcze skromna ,ale dzięki FORUM wiem co raz więcej i mam nadzieję , że będzie się zwiększała . Pozdrowienia dla wszystkich.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A tam skromna... :shock: Kuuuuuuupa zieleni... :D
Podoba mi się pomysł z naprzemiennym ustawianiem aloesów i sansewierii.
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za ciepłe słowa:-)
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Wow, wow, wow i jeszcze 3x wow! Bardzo ładne rośliny, masz jeszcze jakieś? :D No i czy możesz mi dać jakieś porady w sprawie krasnokwiau białokwiatowego którego u Ciebie widziałem? bo Twój duży i ładny jest, a ja zaczynam dopiero :)
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka mam porobię fotki i na pewno wstawię:-) Myślałam że nikomu się nie spodoba , bo Wasze takie piękne. Ale naprawdę mi miło. Ten kwiat mam już od kilku lat i dopiero nie dawno na forum dowiedziałam się jak się nazywa. Podobno nawet kwitnie. Mi jeszcze nie zrobił takiej niespodzianki. Nie lubi zbyt dużo wody a za to lubi światło i słoneczko. Czytałam że najlepiej jak się o nim zapomni i zbyt dużo o niego nie troszczy. Dlatego przystawiłam go bliżej okna , mniej podlewam- może pojawi się jakiś kwiatuszek. Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj na forum :D
Bardzo ładne zielone. To może ty jesteś skromna, bo Twoja kolekcja na pewno nie.
Niecierpliwie czekam na kolejne piękności :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz ładne roślinki i na pewno nie jest ich mało :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Ładne roślinki i Ty to nazywasz skromną kolekcją ? :roll:
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

witam
Cudne masz rośliny czekam na więcej
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Śliczne sansevierki, widzę, że otworzyło się Hippeastrum czy też jest to może Amarylis??
;:215

Z tego co mi wiadomo w sprawie Krasnokwiatu to bardzo lubi słoneczko, w optymalnych warunkach jego liście nie są długie, za to dość szerokie.
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Super kolekcja :shock: naprawde...I nawet Storczyka wygapilam :shock: Masz jeszcze jakies?
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Kolekcja nie jest mala,a kwiatuszki ladne,czkam tez na reszte foteczek :)
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój Krasnokwiat zdecydowanie miał za ciemno, teraz stoi na podwyższeniu żeby inne kwiatki go nie zasłaniały. Niech już będzie wiosna to chociaż z tym słoneczkiem będzie lżej doświetlić roślinki. To hipeastrum ( przynajmniej cebulę kupiłam o takiej nazwie:-). Kilka miesięcy nic się z nią nie działo ,ale jak już ruszyła to z dnia na dzień pęd był większy. Niestety miał mały wypadek i stracił 2 pąki:-( Może dzięki temu ten który został jest ogromny!!!!. Storczyk zakwitł po raz drugi po wcześniejszym wypuszczeniu kilku nowych listków:-)
Teraz chciałam Wam pokazać fotki moich: maluszków, zdechlaczków i dziadka Kalanchoe. Jeśli macie porady jak ratować te najmarniejsze będę bardzo wdzięczna. Nowe kalanchoe doprowadzić do ponownego kwitnięcia bo stary ma wiele lat i poszedł w liście i dużą liczbę ukorzenionych gałązek:-) Ale się napisałam- wystarczy teraz fotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na zdjęcie załapał się też zbłąkany na lampie motylek:-) I maluteńki listek szeflery:-)
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Maluszki fajne, z Hoją koniecznie na parapet. Moja nie chciała rosnąć i dzięki pomocy i radom forumowiczów już wypuszcza pierwsze, nowe liście. Stoi na oknie południowym.
Zielistka chyba jest już trochę stara, prawda?? Czas ją odmłodzić :) jak będzie miała ,,młode,, roślinki to poobrywać i wsadzić do doniczki. Zielistki lubią dużo światła, chociaż moje całkiem, całkiem radzą sobie w ciemnej części pokoju :)

A jeśli chodzi o Kalanchoe to rzeczywiście przydałoby się coś z nim zrobić. Moje ma już kilka ładnych lat, ale żeby nie było widać ogołoconych pędów to dosadziłam do niej zielistkę. Mimo tego, że jest bardzo stare to kwitnie co roku bardzo obficie i też potrzebuje dużo światła. Na Twoim miejscu ucięłabym pędy tuż przy ziemi, pofragmentowała pinki i ukorzeniła je po czym dosadziła do tej doniczki, ale to wszystko na wiosnę oczywiście. Puści nowe listki i będzie odmłodzona.
To są moje skromne rady, sama zadecydujesz co zrobisz :D
Pozdrawiam, Paula
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Bardzo ładne roślinki..i na pewno nie jest ich tak mało.
Witam na forum :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”