Chyba że nie masz zamiaru pikować to po mniej, ale ile byś Ty musiała mieć takich doniczek
Działka Gigusi, r.2009 cz.2
dobry wieczór
Wpadłam w odwiedzinki
piękny masz ogródeczek, tyle przestrzeni, tyle różnych piękności, kolorowo i uroczo, i tak wszystko zadbane... a i ten basenik... ech marzenie na działeczce
i śliczny ten płotek delikatny drewniany ale i kamienie też fajnie, fantazyjnie poukładane
ech każdy ogród inny a każdy piękny...
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu
Ja swoje dalie trzymam od jesieni w chłodnym pomieszczeniu do posadzenia i nic im nie jest,myślę,że i ty zrób tak ze swoimi.W donicach będą miały małe przyrosty a tak po każdym sezonie masz już rozrośniętą karpę.Nasiona zobacz jak pisze na opakowaniu.Pomidory i papryczka na pewno musisz wysiać w domu a później przepikować .Byliny sieję do gruntu i tak dopiero na drugi rok mam kwiaty.
Ja swoje dalie trzymam od jesieni w chłodnym pomieszczeniu do posadzenia i nic im nie jest,myślę,że i ty zrób tak ze swoimi.W donicach będą miały małe przyrosty a tak po każdym sezonie masz już rozrośniętą karpę.Nasiona zobacz jak pisze na opakowaniu.Pomidory i papryczka na pewno musisz wysiać w domu a później przepikować .Byliny sieję do gruntu i tak dopiero na drugi rok mam kwiaty.
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Gosiu, tak jak mądrze Ci radzą poprzednicy.giga45 pisze:Izuś napisane III-IV zależy co, ale niektóre już wybijają (np serduszka)-więc nie wiem.
Do ziemi ( żeby nie przeschły) i do zimnego pomieszczenia ( żeby nie rozpoczeły wegetacji lub żeby zahamowały wegetację).
Hohoho, ale będziesz miała kwiecia
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
No ładnie! Twemu M się nie dziwię - znając mojego też by wyszedł ( nawet z siebie, nie tylko ze sklepu
).
Poprzednicy już wszystko powiedzieli co było do powiedzenia. Mnie również zainteresowała ta kolorowa mieszanka tunbergii. Ciekawa jestem czy taka urośnie. Jeśli będziesz miała kwiaty w innym kolorze niż żółty i biały to już teraz piszę się na nasiona. Oj będziesz miała sporo pracy.
Poprzednicy już wszystko powiedzieli co było do powiedzenia. Mnie również zainteresowała ta kolorowa mieszanka tunbergii. Ciekawa jestem czy taka urośnie. Jeśli będziesz miała kwiaty w innym kolorze niż żółty i biały to już teraz piszę się na nasiona. Oj będziesz miała sporo pracy.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gigo myślę że nie ma się czego obawiać ja już kupowałam hosty po 4 zł w ogrodniczych sklepach są właśnie po tyle ja moje wszystkie tak kupiłam tylko w tym roku jest jeszcze większa ofertaraistand pisze:Uważać na hosty po 4 zetaGrzesiu pisze:Gdzie kupiłaś hosty po 4 zeta???![]()
![]()
![]()
Tylko z pewnych źródeł
Genia
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochani.
Obie Haneczki,Izunia, Monisiu, Alu, Gieniu, Andrzeju, Grzesiu, wszystkim bardzo dziękuje za porady i odwiedziny.
Grześ nie dokońca doczytałeś u Idy w wątku.
To Ida zaszalała i hosty po 4zł za 1 szt. w ogrodniczym w Bartoszycach. Tak przynajmniej ja u niej czytałam i odpisałam ,że to niedrogo.
U mnie były po 11zł/szt malutkie kikutki.
Tumbergia wysiana (raptem 8 nasionek w paczce), dletego kupiłam 2 paczki bo nie wiem czy cokolwiek wyjdzie. Izuś jeśli sie uda i będą inne kolory oczywiście że nasionka masz jak w banku. To wszystko sie okaże.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :P [/b]
Obie Haneczki,Izunia, Monisiu, Alu, Gieniu, Andrzeju, Grzesiu, wszystkim bardzo dziękuje za porady i odwiedziny.
Grześ nie dokońca doczytałeś u Idy w wątku.
To Ida zaszalała i hosty po 4zł za 1 szt. w ogrodniczym w Bartoszycach. Tak przynajmniej ja u niej czytałam i odpisałam ,że to niedrogo.
U mnie były po 11zł/szt malutkie kikutki.
Tumbergia wysiana (raptem 8 nasionek w paczce), dletego kupiłam 2 paczki bo nie wiem czy cokolwiek wyjdzie. Izuś jeśli sie uda i będą inne kolory oczywiście że nasionka masz jak w banku. To wszystko sie okaże.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :P [/b]
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja z tymi hostami nie zrozumiałem... sorry...
Tyle na tym forum wypisujecie, że człowiek nie nadąża.
A co do host. Wspomnę tutaj bo nie każdy musi śledzić całe forum.
Na naszym polskim rynku pojawiło się wiele host zawirusowanych wirusem HVX. Najłatwiej natrafić na nie w różnych hipermarketach, biedronkach itp. Jeżeli komuś zależy na zdrowiu swoich host to niestety powinien zrezygnować z kupowania ich w tego rodzaju miejscach.
Zaufany sklep ogrodniczy powinien być bezpieczny (o ile nie importuje ich z Holandii)
Dla zainteresowanych polecam cały "czerwony" wątek w dziale hostowym.
Tyle na tym forum wypisujecie, że człowiek nie nadąża.
A co do host. Wspomnę tutaj bo nie każdy musi śledzić całe forum.
Na naszym polskim rynku pojawiło się wiele host zawirusowanych wirusem HVX. Najłatwiej natrafić na nie w różnych hipermarketach, biedronkach itp. Jeżeli komuś zależy na zdrowiu swoich host to niestety powinien zrezygnować z kupowania ich w tego rodzaju miejscach.
Zaufany sklep ogrodniczy powinien być bezpieczny (o ile nie importuje ich z Holandii)
Dla zainteresowanych polecam cały "czerwony" wątek w dziale hostowym.