Kaktusiki i sukulenciki Kati
-
Grzdyl
Cha,cha,ja na te kolumnowe również zwróciłem uwagę.Becia pisze:o ile piękności, to masz roboty Kasiu!!!!!!!!trochę zazdroszczę:)
będę jeszcze analizowała dokładnie fotki, chyba sporo kolumnowych, ciekawe czy da radę je oznaczyć,
fajne zakupy, pozdrawiam
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, są śliczne. Chyba jednak się też skuszę. Wrzucaj zdjęcia, to będziemy podziwiać dalej 
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani, jestem wykończona tym sadzeniem i szukaniem miejsc dla moich PYPCI
, Jednak musiałam tu wejść , by wszystkim Wam podziękować za miłe słowa.
A to efekt mojej wielogodzinnej pracy

Teraz obie z Ewą liczymy na Waszą pomoc w oznaczeniu kaktusików. Wiem że nie będzie to łatwe przy takich rozmiarach, ale liczę na Was
Dajcie z siebie wszystko

A to efekt mojej wielogodzinnej pracy

Teraz obie z Ewą liczymy na Waszą pomoc w oznaczeniu kaktusików. Wiem że nie będzie to łatwe przy takich rozmiarach, ale liczę na Was
Dajcie z siebie wszystko
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
Grzdyl
Już gotowe??? Jesteś błyskawica!!!!!
Stoją równiutko jak wojsko.Taka praca nie może zostać niedoceniona,więc nawet taki zawodowy leń jak ja,uroczyście oświadczam wszem i wobec,że będę buszował po sieci by coś zidentyfikować,choć zdaję sobie sprawę,że ze mnie pożytku mieć nie będziesz.A może jak raz na coś się przydam i przy okazji sam się czegoś nauczę??? 
- darekcn42
- 1000p

- Od: 9 lut 2009, o 18:43
Kasia sobie delikatnie mówiąc poszalała
. Widzę wśród Twych roślinek jedną z moich ulubieńców Echinopsis cv. Haku Yo. Fajne są, ostatnio też mi takowy wpadł w ręce. Widzę tez kilka form częściowo pozbawionych chlorofilu, dla Basi to byłaby atrakcja, szczerze mówiąc też ostatnio się zainteresowałem nimi. Kasia, co tu gadać, hodować

Pozdrawiam, Darek.
- darekcn42
- 1000p

- Od: 9 lut 2009, o 18:43
Robert co do liczby to 1 człowiek może sobie redukować jak chce, tak samo ja, czy Ty możemy zredukować sobie liczbę gatunków kaktusów do minimum, tylko to nie będzie nic znaczyło dla innych. Zainteresowałem się tym nawet i nie wiedziałem że tak znacząco została zredukowana liczba gatunków.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kaktusowate
Jest co poczytać.
W tym opisie rodziny Cactaceae jest umieszczony opis Cephalium i Pseudocephalium, Michał zerknij sobie jak chcesz.
Bardzo zachęcam do przeczytania, na prawdę warto.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kaktusowate
Jest co poczytać.
W tym opisie rodziny Cactaceae jest umieszczony opis Cephalium i Pseudocephalium, Michał zerknij sobie jak chcesz.
Bardzo zachęcam do przeczytania, na prawdę warto.
Pozdrawiam, Darek.
- kati-1976

Oj napracowałam się strasznie.
Niektóre kaktuski musiałam nawet kilka razy sadzic, bo wychodziły z diniczki, głównie MAMMILLARIE-RZEPY(jak ja to mówie)
Władku dziękuję za docenienie mojej pracy i za dobre chęci buszowania w sieci w celu oznaczenia kakti
Jestem Ci naprawdę wdzięczna.
Tobie Beatko, też dziękuję. Bądę starała się wklejać po kilka fotek o ile czas mi na to pozwoli.
Darku delikatnie poszalałam
Wielkie dzięki za oznaczenie
Znalazłam Echinopsisa i już nazówka siedzi w doniczce
Ewuniu, pracowita to nie jestem, ale musiałam się z tym uporać bo nie lubię niczego odkładać na potem. Z resztą gdybym tego nie zrobiła mój synuś rano miałby przednią zabawę
Zaraz dodam kilka fotek. A jak wrócę z pracy to też coś postaram się dorzucić
Niektóre kaktuski musiałam nawet kilka razy sadzic, bo wychodziły z diniczki, głównie MAMMILLARIE-RZEPY(jak ja to mówie)
Władku dziękuję za docenienie mojej pracy i za dobre chęci buszowania w sieci w celu oznaczenia kakti
Tobie Beatko, też dziękuję. Bądę starała się wklejać po kilka fotek o ile czas mi na to pozwoli.
Darku delikatnie poszalałam
Ewuniu, pracowita to nie jestem, ale musiałam się z tym uporać bo nie lubię niczego odkładać na potem. Z resztą gdybym tego nie zrobiła mój synuś rano miałby przednią zabawę
- kati-1976

pierwsze koty za płoty
No to działamy
1. Gymnocalycium michanovichii
2. Glandulicactus unicinatus var wrightii
3.Mammillaria Jaroslav Suba =Mammillaria polyhele f. Nuda
4. Coś tam, może ferak albo gymnol

5.
6. ?

Poddaje się z oznaczaniem. Są za małe
Nie jestem w stanie ich rozpoznac 
No to działamy
1. Gymnocalycium michanovichii
2. Glandulicactus unicinatus var wrightii
3.Mammillaria Jaroslav Suba =Mammillaria polyhele f. Nuda
4. Coś tam, może ferak albo gymnol

5.
6. ?

Poddaje się z oznaczaniem. Są za małe
- ROBERTOBORO

- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt: