Właśnie wróciłem do domu i czytam Wasze posty odnośnie bylic. Fajna dyskusja sie wywiązała
  Właśnie wróciłem do domu i czytam Wasze posty odnośnie bylic. Fajna dyskusja sie wywiązała   
 Zacznę odpisywać od końca:
Jolu, piękne bylice zamówiłaś
 Ta 'Stellera' przypomina trochę starca. Ta odmiana pospolitej też musi być ciekawa, choć zdjęcie nie oddaje jej urody. Widzę, że raczkuję dopiero w świecie bylic
  Ta 'Stellera' przypomina trochę starca. Ta odmiana pospolitej też musi być ciekawa, choć zdjęcie nie oddaje jej urody. Widzę, że raczkuję dopiero w świecie bylic   
 Przemku, dziękuję za miłe słowa
 Bylica jedwabista ma swój urok choć jest to nasza rodzima bylica, którą czasem można spotkać w naturze. Ja przywiozłem ją znad morza (chyba lubi przepuszczalną glebę bo rosła w piachu
  Bylica jedwabista ma swój urok choć jest to nasza rodzima bylica, którą czasem można spotkać w naturze. Ja przywiozłem ją znad morza (chyba lubi przepuszczalną glebę bo rosła w piachu   )
 )Iza, fajnie napisałaś o piołunie

Można go spokojnie wpisać na listę podstawowych ziół i ja to właśnie robię. Cieszę się, że będę go miał od Halinki
  Można go spokojnie wpisać na listę podstawowych ziół i ja to właśnie robię. Cieszę się, że będę go miał od Halinki   
 Izo-Chatte, na pewno się przypomnę wiosną
 Obwącham w tym roku moje Boże drzewko i dam Ci wtedy znać. I w ogóle zacznę dbać o tę roślinę, bo rośnie sobie samopas i nie wygląda uroczo
  Obwącham w tym roku moje Boże drzewko i dam Ci wtedy znać. I w ogóle zacznę dbać o tę roślinę, bo rośnie sobie samopas i nie wygląda uroczo   Co do bylicy wełnistej to nie jestem całkowicie pewny, ale takie odnoszę wrażenie, że na zdjęciu Joli-Zielono mi to właśnie ona.
  Co do bylicy wełnistej to nie jestem całkowicie pewny, ale takie odnoszę wrażenie, że na zdjęciu Joli-Zielono mi to właśnie ona.Jolu-Zielono mi , dziękuję Ci za chęć podzielenia się, ale może uśmiechnę się do Geni, która pisze, że ma z niej sadzonki
 Jeśli oczywiście Genia będzie chciała się podzielić.
  Jeśli oczywiście Genia będzie chciała się podzielić.Witaj Agness! Jak tylko znajdę zdjęcia moich skalnic, to wkleję

Jeżeli masz ochotę na obie, to jakbyś je już miał
  Jeżeli masz ochotę na obie, to jakbyś je już miał