Jaka roślina zagłuszy trawę?
Jaka roślina zagłuszy trawę?
Witam,
za moim ogrodzeniem rośnie duża trawa:( pole jest niczyje. A koszenie tej trawy nie jest fajne, chciałbym posadzić jakiś bluszcz albo coś co by nie pozwalało rosną tej że trawie.
Zależy mi na szybkim rozroście.
Z góry dziękuje
za moim ogrodzeniem rośnie duża trawa:( pole jest niczyje. A koszenie tej trawy nie jest fajne, chciałbym posadzić jakiś bluszcz albo coś co by nie pozwalało rosną tej że trawie.
Zależy mi na szybkim rozroście.
Z góry dziękuje
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obawiam się, że jeśli trawa (czy to zaniedbana łąka?) jest zasiedziała, to zagłuszy każde pnącze. Napisz dokładnie co chcesz osiągnąć, czy chcesz mieć pnącze pomiędzy trawą a swoim ogrodem, czy pnącze zamiast trawy?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
PAWEŁKU- obawiam się że taki stan ,jaki jest nikomu nie przeszkadza, tylko , jak widać Tobie. Nie bardzo bym na Twoim miejscu brał się za za jakąkolwiek uprawę, czy sadzenie, jestem pewien że ten teren ma właściciela i gdy tylko rozpoczniesz jakiekolwiek prace od razu właściciel lub pretendent do własności się znajdzie. Każde Twoje działanie może być potraktowane jako wstęp do przywłaszczenie, tym bardziej że prawo mówi że można zostać właścicielem poprzez zasiedzenie, długi to okres, ale kiedyś może nastąpić.
Ja bym Ci doradzał tylko ( jeżeli jest taka potrzeba) by wyrównać pas szerokości (ile uważasz) i go sukcesywnie kosić, aż w końcu zrobi Ci ładny trawnik , no możesz posadzić jakiś łady jednoroczny kwiatek, jeden,czy dwa.
Ja bym Ci doradzał tylko ( jeżeli jest taka potrzeba) by wyrównać pas szerokości (ile uważasz) i go sukcesywnie kosić, aż w końcu zrobi Ci ładny trawnik , no możesz posadzić jakiś łady jednoroczny kwiatek, jeden,czy dwa.
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.