To z Ciebie Madziu naprawdę super ogrodnik
Na wsi u maakity cz.1
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, do jakiej ziemi wysiewasz? Takiej kupnej do wysiewów? A gazanie jak gęsto siejesz, jak popadnie, czy robisz dziurki i wrzucasz do nich nasionka. Ja chyba jutro pierwszą partię wysieję, bo już wszystko mam przygotowane. Jak nie wyjdzie, to na początku marca ponowię operację
Robisz jakiej dziurki od spodu w tych wytłaczankach od jajek?
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu gazanie wysiewam do zwykłej ziemi uniwersalnej. Wysiewam punktowo, tzn. po dwa (trzy) nasionka w jedno miejsce i lekko przysypuje ziemią (dosłownie kilka ziarenek ziemi). Jak na razie moje gazanie coś nie kiełkują, boję się, że mam przeterminowane nasionka (bo to te co zostały mi z tamtego roku). Poczekam jeszcze chwilę, a jak nie to kupię nową paczkę.
Izo zobacz na pw.
Izo zobacz na pw.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I nas instrułowała jak to robić prawidłowo i we własciwym czasie 
Usłyszałam od kogoś, że sasanki trzeba wsadzać do ziemi jak najszybciej od zawiązania nasion, nie mozna ich przetrzymywać, bo inaczej nie wzejdą... sprawdzę czy to prawda, bo dostałam w ubiegłym roku takie nasionka prosto z roślinki i wsadziłam u siebie...
Usłyszałam od kogoś, że sasanki trzeba wsadzać do ziemi jak najszybciej od zawiązania nasion, nie mozna ich przetrzymywać, bo inaczej nie wzejdą... sprawdzę czy to prawda, bo dostałam w ubiegłym roku takie nasionka prosto z roślinki i wsadziłam u siebie...