W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór Halinko,
ale się ucieszyłam z podpowiedzi Grażynki co do kompostu z rozdrabniacza. Jakoś nie wpadłam na to, żeby inne rzeczy niż gałęzie ciąć. Ale będę miała fajny kompost. Jak będzie ładna pogoda, to w sobotę cały dzień będę produkować rozdrobnione gałązki. Materiału przygotowanego mam mnóstwo, jeszcze sprzed dwóch lat, gdy powstawała wycinka przeciwpożarowa, bo wszystkiego nie zdążyliśmy jeszcze spalić. A to już taki dobrze dojrzały materiał, z gałązek pospadały już igły, i pod tymi stertami jest pewnie piękna kwaśna ściółka dla wrzosów, a gałęzie potnę, będzie wreszcie porządek i kupa kompostu na jesień
ale się ucieszyłam z podpowiedzi Grażynki co do kompostu z rozdrabniacza. Jakoś nie wpadłam na to, żeby inne rzeczy niż gałęzie ciąć. Ale będę miała fajny kompost. Jak będzie ładna pogoda, to w sobotę cały dzień będę produkować rozdrobnione gałązki. Materiału przygotowanego mam mnóstwo, jeszcze sprzed dwóch lat, gdy powstawała wycinka przeciwpożarowa, bo wszystkiego nie zdążyliśmy jeszcze spalić. A to już taki dobrze dojrzały materiał, z gałązek pospadały już igły, i pod tymi stertami jest pewnie piękna kwaśna ściółka dla wrzosów, a gałęzie potnę, będzie wreszcie porządek i kupa kompostu na jesień

Halinko dopiero dzisiaj dokładnie obejrzałam Twój ogród i jestem pod wrażeniem ogromnej wielkości ogrodu.
Tyle miejsca, że można szalec do woli. Pewnie i ziemia dobra a nie tak jak u mnie piasek. Piękne rośliny i krzewy a jaka różnorodnośc? Staw to marzenie mojego męża niestety nie spełnione.Wyczytałam ,że wszystko ukorzeniasz. To mamy podobne chciejstwa, bo ja tak samo. Ciągle znoszę gałązki i je wciskam w wolne miejsca a tych niestety coraz mniej. Dzięki temu mam już swoje roślinki. Następnym razem napiszę o nich.Znalazłam zdjęcie pomidora, które wysadziłam tak na próbę w ubiegłym roku. Zobacz jaki dojrzały.

Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Tyle miejsca, że można szalec do woli. Pewnie i ziemia dobra a nie tak jak u mnie piasek. Piękne rośliny i krzewy a jaka różnorodnośc? Staw to marzenie mojego męża niestety nie spełnione.Wyczytałam ,że wszystko ukorzeniasz. To mamy podobne chciejstwa, bo ja tak samo. Ciągle znoszę gałązki i je wciskam w wolne miejsca a tych niestety coraz mniej. Dzięki temu mam już swoje roślinki. Następnym razem napiszę o nich.Znalazłam zdjęcie pomidora, które wysadziłam tak na próbę w ubiegłym roku. Zobacz jaki dojrzały.

grazka_j - moje wątki
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolu, dziękujęk-c pisze:męczennica długo wschodzi - do 6ciu tygodni więc może jeszcze wyjdzie

Jeszcze cztery tygodnie przede mną

Aniu - Kubanki, cieszę się, że będziesz miała taką dobrą ziemię :P
Ja też taki kompost sobie zafunduję

Grażynko - grazka_j, dziękuję za zwiedzenie mojego ogrodu i tyle miłych słów :o
Muszę przyznać, że masz rękę do warzyw. Pomidorki dorodne !!!
Halinko to był jeden na próbę, bo jak już wcześniej pisałam nie dojrzewały i dałam spokój.Jak dobrze się wpatrzysz to widac jeszcze w głębi buraczki czerwone a dalej pietruszka. Nie mam miejsca, ale tylko po grządce sieję, żeby było co skubnąc jak tam mieszkam (to tak podobnie jak Ty) latem. Pozdrawiam Grażyna
grazka_j - moje wątki