Dziękuję za całą nazwę,nie wiedziałam..
Kolekcja Agaty :-)))
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agato, witaj, kolejna storczykomaniaczka, jak miło
z pierwszego zdjęcia to rozpoznaję "siostrę" jednego z moich lubieńców, tzw "mućki"
reszta kolekcji też wspaniała, a jak się nazywa ten botaniczny storczyk
napisz coś o nim, czy jest trudny w uprawie...bo się powoli przymierzam do "wyższej szkoły jazdy"

z pierwszego zdjęcia to rozpoznaję "siostrę" jednego z moich lubieńców, tzw "mućki"
reszta kolekcji też wspaniała, a jak się nazywa ten botaniczny storczyk
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
wreszcie mogę obejrzeć z Phal. pallens, którą mi sprzątnęłaś sprzed nosa :Pagata0806 pisze:Wanda masz rację,w rzeczywistości kolory są bardziej żywe,niestety na zdjęciu tak nie wyjdzie![]()
Dziękuję za całą nazwę,nie wiedziałam..
z ciekawości zapytam: jakiej wielkości ma kwiaty? nigdy jej na żywo nie widziałam
ale zasuwasz z pisaniem i dodawaniem zdjęć, nie nadążam czytać
Edyta
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Jeanne ten botaniczny to Phalaenopsis Pallens,kupiłam go już kwitnącego więc to nie moja zasługa ale z tego co pisała mi przesympatyczna Ania Fryś jest łatwy w uprawie,u mnie stoi na parapecie i większość moich botaników tam stoi a część w orchidarium..To bardzo ciekawe storczyki,zaczęłam od zwykłych hybryd a od jakiegoś czasu zbieram botaniczne
Polecam bo nie które pięknie pachną..
Moni na jaki format zmieniałas to zdjęcie?Ja za pierona nie mogę
Polecam bo nie które pięknie pachną..
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dziękuję za odpowiedź
czyli możliwa jest uprawa botaników na parapecie
bo na orchidarium nie mam miejsca
a czy jakieś botaniki zakwitły dzięki Tobie
może podpowiesz od jakiego zacząć, żeby był w miarę łatwy w uprawie jak hybrydy 
czyli możliwa jest uprawa botaników na parapecie
a czy jakieś botaniki zakwitły dzięki Tobie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Ta fotka to z galerii tu na forum. Musisz wejsc na swoj profil i ona jest na samym dole...i kliknac.agata0806 pisze:Jeanne ten botaniczny to Phalaenopsis Pallens,kupiłam go już kwitnącego więc to nie moja zasługa ale z tego co pisała mi przesympatyczna Ania Fryś jest łatwy w uprawie,u mnie stoi na parapecie i większość moich botaników tam stoi a część w orchidarium..To bardzo ciekawe storczyki,zaczęłam od zwykłych hybryd a od jakiegoś czasu zbieram botaniczne![]()
Polecam bo nie które pięknie pachną..![]()
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Oczywiście że jest możliwa uprawa botaników na parapecie,tak jak wcześniej pisałam mam je od nie dawna i jeszcze nie doczekałam się żadnego kwitnienia ale myślę że na wiosnę się doczekam..
Na parapecie uprawiam Phal.Bellina,Bastiani,Amboinensis,Pulchra,Lamelligera,Violacea Sumatra,Gigantea,Pantherina,Pallens,Hieroglyphica i to chyba wszystko..Pozostałe w orchidarium..
Phalaenopsis Bellina jest przepiękny i pięknie pachnie,widziałam kwiaty na żywo na wystawie i śmiało można uprawiać na parapecie..Tylko on potrzebuje większej wilgotności powietrza i trzeba go postawić na keramzycie z wodą
Na parapecie uprawiam Phal.Bellina,Bastiani,Amboinensis,Pulchra,Lamelligera,Violacea Sumatra,Gigantea,Pantherina,Pallens,Hieroglyphica i to chyba wszystko..Pozostałe w orchidarium..
Phalaenopsis Bellina jest przepiękny i pięknie pachnie,widziałam kwiaty na żywo na wystawie i śmiało można uprawiać na parapecie..Tylko on potrzebuje większej wilgotności powietrza i trzeba go postawić na keramzycie z wodą