Oaza zieleni i spokoju - Empuza , 2009r. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i do nas przyszła zima! :?

Była całe dwie godziny :lol: , zakorkowała miasto, zaskoczyła drogowców i ... zostawiła bryje i błoto :twisted: :twisted:
Ale wspomnienie zostało :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek

Byłam dziś na działce, mieliśmy w planach bielić drzewka ale zima nas zaskoczyła. :;230 :;230 :;230

Troszkę posprzątaliśmy, popaliliśmy stare graty, napaśliśmy oko nowymi "narodzinami".
Jednak najbardziej ucieszyłam się widokiem mojej malusiej magnolii. :shock: :) Powiedzcie proszę, czy jest szansa, że zakwitnie w tym roku?

Obrazek
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Moja droga moje plany na weekend wzięły w łeb ,do końca tygodnia ma padać śnieg :cry:Masz może rózowe ,albo fioletowe osteosperum ,ja mam białe to jak coś możemy sie wymienić :?:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elizabetka pisze::shock: Agnieszko jestem pod wrażeniem Twoich paprotek....ja to mam dwie lewe ręce do nich i jedyna, którą miałam padła w ubiegłym roku. ;:124 Kuzka (Urszulka) obiecała mi połowę swojej ale aż się boję, że tą też zmarnuję. ;:145

Co robisz, że one takie dorodne -
Nie robię nic szczególnego, gadam do nich a jak zaczynają usychać grożę, że je wypitolę do sypialni (tam jest szpital ostatniej szansy) Słuchają sie wtedy jak durnowate:lol: :lol:
Traktuję je trochę jak wyrocznię :roll: , bo kiedy zaczynają "padać jak kawki" wiem, że córcia zaraz się pochoruje.

...gdzie je trzymasz -
Stoją na parapecie - słońce od 11 do upadłego i na kwietniku przy rurze centralnego (zimą grzeją jak cholera mimo zamknietych kaloryferów) za telewizorem. Nie przestawiam ich i nie przekręcam (kiedyś próbowałam ale kiepsko na ym wychodziły)

...ile podlewasz i czym i ile dokarmiasz
od wiosny do jesieni podlewam 2 razy w tygodniu ostałą wodą, co 2 tygodnie dodaję kupowany w ogrodniczym nawóz w płynie do paproci . Bardzo sie wtedy krzewią, są ładne i ciagle mocno zielone.
Brzydkie listki i gałązki obcinam.Przez zimę trochę marnieją(tak jak moje teraz :? ), ale na wiosnę odżywają jak się patrzy.

.....tyle pytań na raz....ale tylko to przychodzimi do głowy patrząc na Twoje (tfu,tfu) ślicznotki.
Eluś, pytaj jak wiem to odpowiem :oops:

Agax dała mi dwie lichutkie gałązki a zobacz jak "panna" rozkwitła
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga

u mnie dalej pada :cry: :cry:

jedziemy na mazury?
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess pisze:Aga

u mnie dalej pada :cry: :cry:

jedziemy na mazury?
Możemy pojechać , mnie tylko powiedz:roll: Zrobimy posiadówę tylko niech się trochę ociepli, bo zamarzniemy :lol: :lol:
x-T-s
---

Post »

no to fajnie :lol: :lol: jak ciepło będzie,żeby można było popatzreć co nie co
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess pisze:no to fajnie :lol: :lol: jak ciepło będzie,żeby można było popatzreć co nie co
Jasne! Bardzo chętnie :)

Pietka pyta czy nie pojechałabyś do Chrzanowa?
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

empuza pisze:
Tess pisze:no to fajnie :lol: :lol: jak ciepło będzie,żeby można było popatzreć co nie co

do Chrzanowa się wybieracie? no to fajnie :lol:

Aguś paprotka niech sobie rośnie u Ciebie, ja i tak zmarnuję jak każdą jedną po kolei...

a gdybyś miała jakieś zbędne nasionka osteospermum to się ślicznie uśmiecham... (ostatecznie mogą być w formie wysianej i podhodowanej :;230)
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, Ty nie ściemniaj tylko szykuj się :lol: :lol: Wiesz, rozumiesz czerwony dywan i te sprawy... :wink:
Grafik jest w trakcie realizacji.
Paprotką się zajmę jak najlepiej a stokrotkę afrykańską jako sadzonkę Ci przywiozę
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Przyjedzcie do mnie jak sie zacznie sezon truskawkowy ,bo nie wiem czy w tym roku będzie tyle ludzi do wyzbierania 4h.Po sezonie truskawkowym możecie zostać na sezon malinowy . :lol:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przytargałam z piwnicy daturę Obrazek

W związku z tym mam dwa pytania:
Czy coś z niej jeszcze będzie i czy to już czas na pobudzanie do życia?

Kiepsko z przechowywaniem roślin u mnie :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No z tej to już chyba wiele nie będzie, ale możesz spróbować zostawić ją w cieple i mokrej ziemi, może od korzenia odbije.
A podlewałaś ją od czasu do czasu ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Grażynko ale chyba coś tam się zieleni :oops: czy tylko mi przed oczami zielono :lol:
Kochanie magnolia wygląda na to ,że będzie kwitła , ja swoje przykrywałam bo bałam się ,że jak przyjdą mrozy to zmarznie .Nawet mi pięknie kwitły 2 razy , ale której zimy ja byłam w szpitalu a Zbyszek nie zabezpieczył przed zajączkami :( i już ich nie mam :?
x-T-s
---

Post »

empuza pisze:

to było do mnie?
x-T-s
---

Post »

ja tam lubię truskawki, Aga też lubisz? i termin mamy :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”