Edyseja - orchidee
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dzwoniłam do Orchidsklepiku i uzyskałam informacje, że w ciągu najbliższych dni będzie katalog z roślinami, które można zarezerwować. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
W tym przypadku nie kupujesz przez internet, tylko na wystawie i tam też płacisz - więc odpadają wysokie koszty przesyłki.Storczykowa pisze:na stronie OS widziałam moje wymarzone Phalaenopsisy (violacea, lueddemaniana, equestris), ale strasznie drogie. chciałabym kupić je taniej, ale pewnie się nie da. nie mogę też kupić storczyka przez internet, bo są za duże koszty przesyłki. pozostaje mi tylko wystawa i nadzieja, że coś fajnego będzie.madzik pisze:Duśka - jest możliwość zamówienia w OS (to wystawca, który jest chyba na każdej polskiej wystawie) wymarzonej rośliny i jej odbiór oraz zapłata na wystawie. Trzeba tylko to zrobić odpowiednio wcześniej (2-3 tygodnie przed), żeby ewentualnie sprowadzili roślinę jeśli jej akurat nie posiadają. Ja niestety jesienią za późno zadzwoniłam i za mało już było czasu na ściągnięcie "moich" roślin.
A gatunkowych Phalaenopsis (dorosłych, a najlepiej kwitnących....) nie dostaniesz nigdzie w cenie marketowych hybryd
ja za swojego equestrisa (dorosłego, z dwoma pędami kwiatowymi) dałam 65 zł , za venosę (dorosłą zdolną do kwitnienia) 58 zł + 10 zł wysyłka - nie jest to chyba zawrotna cena?Storczykowa pisze:
na stronie OS widziałam moje wymarzone Phalaenopsisy (violacea, lueddemaniana, equestris), ale strasznie drogie. chciałabym kupić je taniej, ale pewnie się nie da. nie mogę też kupić storczyka przez internet, bo są za duże koszty przesyłki. pozostaje mi tylko wystawa i nadzieja, że coś fajnego będzie.
Edyta
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ale na wystawie też za dużo kosztują. a z internetu i bez kosztów przesyłki są za drogie. T. mi takich nie kupi.madzik pisze:W tym przypadku nie kupujesz przez internet, tylko na wystawie i tam też płacisz - więc odpadają wysokie koszty przesyłki.Storczykowa pisze:na stronie OS widziałam moje wymarzone Phalaenopsisy (violacea, lueddemaniana, equestris), ale strasznie drogie. chciałabym kupić je taniej, ale pewnie się nie da. nie mogę też kupić storczyka przez internet, bo są za duże koszty przesyłki. pozostaje mi tylko wystawa i nadzieja, że coś fajnego będzie.madzik pisze:Duśka - jest możliwość zamówienia w OS (to wystawca, który jest chyba na każdej polskiej wystawie) wymarzonej rośliny i jej odbiór oraz zapłata na wystawie. Trzeba tylko to zrobić odpowiednio wcześniej (2-3 tygodnie przed), żeby ewentualnie sprowadzili roślinę jeśli jej akurat nie posiadają. Ja niestety jesienią za późno zadzwoniłam i za mało już było czasu na ściągnięcie "moich" roślin.
A gatunkowych Phalaenopsis (dorosłych, a najlepiej kwitnących....) nie dostaniesz nigdzie w cenie marketowych hybryd
a tak łazimy z forum na forum w poszukiwaniu wrażeń ;)moni;) pisze:A ja mam Was dwieagata0806 pisze:A tu Cię mam,hehe..Piękna kolekcja Edytko..Muszę swoją zaprezentować w wolnym czasie..i się bardzo ciesze
Dawaj swoja kolekcje Agatko chetnie obejrze
wypadałoby tyłek na spacer ruszyć bo do fotela przyrośnie ;)
Edyta
No to jest juz nas trzyedyseja pisze:a tak łazimy z forum na forum w poszukiwaniu wrażeń ;)moni;) pisze:A ja mam Was dwieagata0806 pisze:A tu Cię mam,hehe..Piękna kolekcja Edytko..Muszę swoją zaprezentować w wolnym czasie..i się bardzo ciesze
Dawaj swoja kolekcje Agatko chetnie obejrze
wypadałoby tyłek na spacer ruszyć bo do fotela przyrośnie ;)