Edyseja - orchidee

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja dzwoniłam do Orchidsklepiku i uzyskałam informacje, że w ciągu najbliższych dni będzie katalog z roślinami, które można zarezerwować. ;:48
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale i tak wystawa dopiero za ponad 2 miesiące. bardzo bym chciała jakiegoś oryginalnego Phalaenopsisa, któregoś z tych 3 co wymieniłam. i oczywiście tego z mazami.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Storczykowa pisze:
madzik pisze:Duśka - jest możliwość zamówienia w OS (to wystawca, który jest chyba na każdej polskiej wystawie) wymarzonej rośliny i jej odbiór oraz zapłata na wystawie. Trzeba tylko to zrobić odpowiednio wcześniej (2-3 tygodnie przed), żeby ewentualnie sprowadzili roślinę jeśli jej akurat nie posiadają. Ja niestety jesienią za późno zadzwoniłam i za mało już było czasu na ściągnięcie "moich" roślin.
na stronie OS widziałam moje wymarzone Phalaenopsisy (violacea, lueddemaniana, equestris), ale strasznie drogie. chciałabym kupić je taniej, ale pewnie się nie da. nie mogę też kupić storczyka przez internet, bo są za duże koszty przesyłki. pozostaje mi tylko wystawa i nadzieja, że coś fajnego będzie.
W tym przypadku nie kupujesz przez internet, tylko na wystawie i tam też płacisz - więc odpadają wysokie koszty przesyłki.
A gatunkowych Phalaenopsis (dorosłych, a najlepiej kwitnących....) nie dostaniesz nigdzie w cenie marketowych hybryd :roll:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:
na stronie OS widziałam moje wymarzone Phalaenopsisy (violacea, lueddemaniana, equestris), ale strasznie drogie. chciałabym kupić je taniej, ale pewnie się nie da. nie mogę też kupić storczyka przez internet, bo są za duże koszty przesyłki. pozostaje mi tylko wystawa i nadzieja, że coś fajnego będzie.
ja za swojego equestrisa (dorosłego, z dwoma pędami kwiatowymi) dałam 65 zł , za venosę (dorosłą zdolną do kwitnienia) 58 zł + 10 zł wysyłka - nie jest to chyba zawrotna cena?
Edyta
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

A tu Cię mam,hehe..Piękna kolekcja Edytko..Muszę swoją zaprezentować w wolnym czasie.. :lol:
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

agata0806 pisze:A tu Cię mam,hehe..Piękna kolekcja Edytko..Muszę swoją zaprezentować w wolnym czasie.. :lol:
witaj Agatko :D

i Ciebie pomyślne wiatry tutaj przywiały, hehe :D
Edyta
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

A jakoś ten wiatr źle skręcił i mnie tu przywiało :lol:
Ale dobrze trafiłam,lepiej nie mogłam :lol: :lol: :lol:
Jestem w swoim żywiole :)
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

agata0806 pisze:A tu Cię mam,hehe..Piękna kolekcja Edytko..Muszę swoją zaprezentować w wolnym czasie.. :lol:
A ja mam Was dwie :D i sie bardzo ciesze :lol: Dawaj swoja kolekcje Agatko chetnie obejrze :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

madzik pisze:
Storczykowa pisze:
madzik pisze:Duśka - jest możliwość zamówienia w OS (to wystawca, który jest chyba na każdej polskiej wystawie) wymarzonej rośliny i jej odbiór oraz zapłata na wystawie. Trzeba tylko to zrobić odpowiednio wcześniej (2-3 tygodnie przed), żeby ewentualnie sprowadzili roślinę jeśli jej akurat nie posiadają. Ja niestety jesienią za późno zadzwoniłam i za mało już było czasu na ściągnięcie "moich" roślin.
W tym przypadku nie kupujesz przez internet, tylko na wystawie i tam też płacisz - więc odpadają wysokie koszty przesyłki.
A gatunkowych Phalaenopsis (dorosłych, a najlepiej kwitnących....) nie dostaniesz nigdzie w cenie marketowych hybryd :roll:
ale na wystawie też za dużo kosztują. a z internetu i bez kosztów przesyłki są za drogie. T. mi takich nie kupi.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

moni;) pisze:
A ja mam Was dwie :D i się bardzo ciesze :lol: Dawaj swoja kolekcje Agatko chetnie obejrze :wink:
a tak łazimy z forum na forum w poszukiwaniu wrażeń ;)

wypadałoby tyłek na spacer ruszyć bo do fotela przyrośnie ;)
Edyta
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

edyseja pisze:
moni;) pisze:
A ja mam Was dwie :D i się bardzo ciesze :lol: Dawaj swoja kolekcje Agatko chetnie obejrze :wink:
a tak łazimy z forum na forum w poszukiwaniu wrażeń ;)

wypadałoby tyłek na spacer ruszyć bo do fotela przyrośnie ;)
No to jest juz nas trzy :lol: Jak tylek przyrosnie to pol biedy - gorzej jak sie rozrosnie ;:1
NL16
Storczyki moni
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Mój już rośnie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

moni;) pisze:
No to jest już nas trzy :lol:
a nawet cztery ;)
Edyta
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

No już cztery i jest GIT ;:12
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p

Post »

agata0806 pisze:No już cztery i jest GIT ;:12
Cztery? To ja cosik przegapilam :roll: :lol:
NL16
Storczyki moni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”