ale pewnie to jeszcze skonsultujemy:)
Moja kolekcja:) - k-arolka
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolko, jeśli zaczynają się marszczyć to możesz je od czasu do czasu zrosić mgiełką wody.
A od marca delikatnie podlać. Jednak nie za dużo. Tylko tyle o ile by system korzeniowy przystosował ię do pobierania wody.
Pamiętaj o jednej zasadzie
KAKTUSY LEPIEJ 2 RAZY ZAPOMNIEĆ PODLAĆ NIŻ PODLAĆ O JEDEN RAZ ZA DUŻO
A od marca delikatnie podlać. Jednak nie za dużo. Tylko tyle o ile by system korzeniowy przystosował ię do pobierania wody.
Pamiętaj o jednej zasadzie
KAKTUSY LEPIEJ 2 RAZY ZAPOMNIEĆ PODLAĆ NIŻ PODLAĆ O JEDEN RAZ ZA DUŻO
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

Z reguły kaktusy zaczyna się podlewać w kwietniu(przyzwyczajać do podlewania) pierwsze, większe podlanie na początku maja, drugie w czerwcu a trzecie na początku września. Na tym kończymy
Nie wiem jak to jest w przypadku kaktusów w domu. Wiem tylko, że na pewno kiedy się marszcza należy zraszać. Czasem podlać, głównie pewne odmiany Gymnocalycium, gdyż mają wrażliwe na zasychanie korzenie.
Nie wiem jak to jest w przypadku kaktusów w domu. Wiem tylko, że na pewno kiedy się marszcza należy zraszać. Czasem podlać, głównie pewne odmiany Gymnocalycium, gdyż mają wrażliwe na zasychanie korzenie.
I mam nową nowość:D Dostałam od koleżanki. Kolejne cudeńko do kolekcji. pewnei jakas mamilaria jaka to jeszcze nie szukałam. Jutro zamieszcze zdjęcie:) Ale jzu kolejne kaktusy mam upatrzone:D Moze ktoś ma jakieś nadwyżki i odspzredałby? Chętnie przyjmę i łądnie się nimi zaopiekuje.
A dziś zauważyłam, ze w Kalanchoe (które dostałam od KaRo) powstała nowa gałąska wyrosła z ziemii, ale się ucieszyłam:)
A dziś zauważyłam, ze w Kalanchoe (które dostałam od KaRo) powstała nowa gałąska wyrosła z ziemii, ale się ucieszyłam:)
- kati-1976

No to brawo
.
A foteczki nowego kaktusika koniecznie muszę zobaczyć
Czekam niecierpliwie jutra
A foteczki nowego kaktusika koniecznie muszę zobaczyć