Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa - Pisałaś coś o szklarni... Mogłas do szklarni wynieść , tylko trzeba założyć ciemną folię na dachu... , żeby nie spaliło . Idealne miejsce dla kolejnych 50 storczyków . Macie przy domu ta szklarenkę ? Taką jak u Jovanki ? W zimie ogrzewana ? Bardzo ciekawy jestem . Może warto by pomyśleć... ?
mam szklarnię, ale Phalaenopsisów i Vand tam nie wyniosę, nie zniosłabym rozstania z nimi. w zeszłym roku wyniosłam tam tylko Dendrobia i cattleye, ale prawie tam nie zaglądałam, bo w szklarni jest mnóstwo pająków i innych odrażających robali, których się bardzo boję i brzydzę. a poza tym ona nie jest ogrzewana, więc mogłabym tam trzymać storczyki tylko od maja do września, jak jest ciepło. jest trochę podobna do szklarni Jovanki, ale w środku jest zagracona i wcale nie mieści się tak dużo storczyków jak bym chciała. w 2007 roku kilka Phalaenopsisów zostało mocno poparzone przez słońce (był przeźroczysty, plastikowy dach), 1 usechł, 1 stracił stożek wzrostu, a biały, który niedawno miał 20 kwiatów, liść sercowy miał cały beżowy z brązowym brzegiem, ale stożka nie stracił). teraz wszystkie storczyki trzymam w moim pokoju, bo tam spędzam większość dnia, a storczyki muszą być przy mnie.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Bidulka z 2 kwiatkami... , 4 pączki opadły :cry: , wisiała z przekwrzywionym pędem , a jak prostowałem to liście i czubek wzrostu sie kładły... , nie chce żeby rósł krzywo.. , dlatego pęd jest trochę krzywo... :roll: , może sie opamięta , ale listki ma zdrowe... :wink: .

Obrazek

Nie dało rady zrobić inaczej fotki.... :oops:

Next...

Obrazek

Obrazek

Ten ma 3 kwiaty , jeden się schował :lol: :wink: :

Obrazek

Obrazek

drugi taki sam :

Obrazek

Obrazek

Mój pierworodny :lol: :lol: :lol: :shock: :

Obrazek

Biały z dużymi kwiatami miał zciętego pęda do zera :wink: , teraz schodzi mu kilka miesięcy z urośnięciem pędu i otworzeniem kwiatu :evil: , chyba sie upije jak go otworzy :lol: :lol: :lol: ( żartuje :lol: :wink: ) :

Obrazek

Żeby tylko żaden pączek nie opadł :shock: :shock: :shock: , Tfu Tfu , przez lewe ramię... :shock:

Słoneczka :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wstawiam przez Imageshack , coś wolno mi uploaduje... :? :lol: :wink:

Ostatnio moich nowym phalaenopsis , nowe wyrastające od dołu listki zżółkły i opadły po jednym u każdego... :shock: , ale tak to nawet nąją sie niezle , otwierają sie ciągle nowe kwiaty , już więcej pączków nie opada , tylko kiedyś u tego z ogromnymi białymi kwiatami i białą warżką opadł 1 pąk.... :evil: , a puszcza takie ładne rozgałęzienie z 5 pąkami i go trafiło... :evil: ( 1 pączka tylko :lol: :? ) ten na fotkach z różową warżka i białymi kwiatami to mój drugi , prosze nie mylic :lol: :wink: , ma mniejsze kwiaty :wink: .

Dzisiaj Balans Kleindnoscope otworzył nowego kwiatka i będzie otwierał następne :wink: , stare kwiaty zrzucił i teraz smiesznie wygląda :lol: , jutro postaram się Wam pokazać :lol: :wink: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pięknie ci kwitną Phalaenopsisy...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze: mam szklarnię, ale Phalaenopsisów i Vand tam nie wyniosę, nie zniosłabym rozstania z nimi. w zeszłym roku wyniosłam tam tylko Dendrobia i cattleye, ale prawie tam nie zaglądałam, bo w szklarni jest mnóstwo pająków i innych odrażających robali, których się bardzo boję i brzydzę. a poza tym ona nie jest ogrzewana, więc mogłabym tam trzymać storczyki tylko od maja do września, jak jest ciepło. jest trochę podobna do szklarni Jovanki, ale w środku jest zagracona i wcale nie mieści się tak dużo storczyków jak bym chciała. w 2007 roku kilka Phalaenopsisów zostało mocno poparzone przez słońce (był przeźroczysty, plastikowy dach), 1 usechł, 1 stracił stożek wzrostu, a biały, który niedawno miał 20 kwiatów, liść sercowy miał cały beżowy z brązowym brzegiem, ale stożka nie stracił). teraz wszystkie storczyki trzymam w moim pokoju, bo tam spędzam większość dnia, a storczyki muszą być przy mnie.
No tak , ale 50 storczyków w pokoju może wystarczy :lol: ( a może nie :roll: :lol: )
, mnie by i 300 nie przeszkadzało :) , tylko wtedy miejsa dla mnie nie było by nawt odrobiny :lol:

. W każdym bądz razie skoro nie jest ogrzewana to nic z tego.... , co z tego.. nawet jak byś Kupiła jeszcze ze 100 storczyków :lol: :lol: :lol: to nie miała byś gdzie uphac w zimie... :roll: :lol: . Ja myslę o takiej eleganckiej :lol: , przy domu , ogrzewanej , z ławeczką i malutkim stoliczkiem , z półkami :P :roll: .

Coś podobnego , jak u rodziców Kari :

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0

Tam dalej powinny być fotki całej :roll: , marzenie :roll: :lol: :wink: .

Pozdrawiam ! :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moja jest zupełnie zwyczajna. ale wolę, by moje Phalaenopsisy były w moim pokoju.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja jak bym miał taką oanżerie to bym chyba w miom pokoju tylko spał i tyle..... :lol: , musiał bym tam też kompa przenieść :wink: i ksiązki.... :lol: .
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur pięknie kwitną Ci storczyki a zdjęcia w słońcu są super. Podoba mi się ten żółty. Życzę, by każdy pączek rozwinął się i cieszył Twoje oczy bardzo długo. ;:80
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

zazdroszcze tobie własnych pedów, mi jak na razie zaden nie rosnie, jak sie ktorys pojawi to chyba oszlaje z radosci caly czas czekam, ale jak na razie to rosna same korzonki i listki :)
gelka
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu / Gelatynko - Witajcie ! :D

Aniu - dziękuję bardzo :wink: :D , żółte mam 4 :lol: i bardzo je lubie :P , 2 rozwineły sie wszystkie pączki , jeden już przekwiata z różową warżką :wink: , a pozostałe 3 takie jak na fotkach jeden rozkwitł cały dzisiaj , drugiemu zostały 2 pączki a 3 jeszcze nie ma pędzika .

Gelatynko - U mnie tez puszczakją ostatnio nowe korzenie i liscie :wink: , na pewno wkrótce wypuszczą , musisz je tylko " zestersowywać " :lol: dziwnie , zima... się kończy... , a w zimie storczyki szleją... :roll: :lol: . Skoro puszczaja i korzonki i listki to będa miec siłę i na pędy :wink: :D .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ależ sie u Ciebie Tulipanku dziejeeeeeeeeee .Super.Ja na taka burzę pąków musze poczekać.Chociaz.....u mnie tez sie klują nowe
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Pestko :wink: :lol: . Ale to są raczej sklepowe kwitniena :wink: , tylko ten fioletowawy i biały... :wink: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Podnosze wątek :lol: :

Obrazek

A to z innej beczki , pędzone narcyzy i hiacynt :lol: , dzisiaj już większe :lol: , strasznie szybko rosną :shock: :

Obrazek
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

I za chwilę będziesz miał zapachu cały dom ;)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tak.. :P , hiacynty cuuudnie pahną :P . Jak spotkam w jakimś sklepie to kupie jeszcze donicę :lol: :lol: :lol: :P .
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Mmmmmmmmmmm!!! Ależ cudeńka!!!!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”