W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
Witaj Halinko
Wczoraj zaczęłam a dzisiaj skończyłam spacer po twoim ogrodzie - jest uroczy. Masz sporo trawek - uwielbiam je.
Wczoraj zaczęłam a dzisiaj skończyłam spacer po twoim ogrodzie - jest uroczy. Masz sporo trawek - uwielbiam je.
Anna-Kasjana
Moje miejsce relaksu
Moje miejsce relaksu
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko. Wpadam do Ciebie często bez pozostawiania śladu. Zazdraszczam Ci rozdrabniacza,ale u mnie to niemożliwe, bo ani gdzie przechować. Natychmiast by się na to znalazł amator, a po pierwsze brak prądu. Mamy na działkach w sezonie bieżącą wodę, lecz prądu nie dociągnięto. Podobno nie ma chętnych. Widzę, że szykujesz się na całego do wiosny. Oby jak najszybciej przyszła.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani witam Was wszystkich bardzo serdecznie !!!
Jollluś, ostatnio mam bardzo mało wolnego czasu, dlatego bywam na forum króciutko, ale po 26 lutym wszystko się zmieni
Jacku, dziękuje za odpowiedź. U nas niestety nie ma Tesco, za to moi rodzice w Chorzowie mają aż dwa bliziutko bloku.
Irenko, Ty zaprzestałaś stosować kalendarz biodynamiczny, a ja zaczynam go stosować
Kupiłam "Ekologiczny poradnik Księżycowy 2009" i chyba nie będę się z nim rozstawała, będzie zawsze w mojej torebce
Elu, trzeba pilnować tych rozdrabniaczy, w Biedronce lubią powtarzać sprzedaż tego samego towaru i to w krótkim czasie. Jak tylko będę coś na ten temat wiedziała, to napisze w moim watku.
Jollluś, ostatnio mam bardzo mało wolnego czasu, dlatego bywam na forum króciutko, ale po 26 lutym wszystko się zmieni

Jacku, dziękuje za odpowiedź. U nas niestety nie ma Tesco, za to moi rodzice w Chorzowie mają aż dwa bliziutko bloku.
Irenko, Ty zaprzestałaś stosować kalendarz biodynamiczny, a ja zaczynam go stosować

Kupiłam "Ekologiczny poradnik Księżycowy 2009" i chyba nie będę się z nim rozstawała, będzie zawsze w mojej torebce

Elu, trzeba pilnować tych rozdrabniaczy, w Biedronce lubią powtarzać sprzedaż tego samego towaru i to w krótkim czasie. Jak tylko będę coś na ten temat wiedziała, to napisze w moim watku.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam rozdrabniacz już od trzech lat.
I wierzcie mi, że to wspaniała maszynka na wszystkie odpady.
Nawet twarde łęty kwiatowe można poszatkować a kompost z takiej sieczki zrobiony wiosną do jesieni staje się próchnicą. No i nie ma problemu z paleniem i dymem. Do tego jeszcze zagrabione liście i resztki i już nie trzeba kupować ziemi w ogrodnikach, bo takiej to nawet oni nie sprzedają.

Nawet twarde łęty kwiatowe można poszatkować a kompost z takiej sieczki zrobiony wiosną do jesieni staje się próchnicą. No i nie ma problemu z paleniem i dymem. Do tego jeszcze zagrabione liście i resztki i już nie trzeba kupować ziemi w ogrodnikach, bo takiej to nawet oni nie sprzedają.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
U mnie jestkogra pisze:Ja mam rozdrabniacz już od trzech lat.
Nawet twarde łęty kwiatowe można poszatkować a kompost z takiej sieczki zrobiony wiosną do jesieni staje się próchnicą. No i nie ma problemu z paleniem i dymem. Do tego jeszcze zagrabione liście i resztki i już nie trzeba kupować ziemi w ogrodnikach, bo takiej to nawet oni nie sprzedają.![]()

Ludzie nie mają pojęcia ile trzeba się narobić żeby stworzyć DOBRĄ ziemię

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Ewuniu - evluk, te nagietki to u mnie same się rozsiewają. Też je lubię. Mogę w tym roku zebrać nasionka i wysłać Ci :P
Dala, ja do tej pory też wszystkie cieńsze gałęzie paliłam w ognisku i szczerze mówiąc, jak mąż kupił ten rozdrabniacz, to pomyślałam, że jeszcze jeden niepotrzebny sprzęt
O wyściółce w ogóle nie pomyślałam, dopiero Ania - Kubanki, mnie oświeciła 
Grażynko - kogra, dziękuję za cenne rady, z których skorzystam i zrobię sobie taki kompost
już nie mogę doczekać się tej dobrej ziemi w tak krótkim czasie 
Grzesiu, dziękuję, że wpadłeś
Dala, ja do tej pory też wszystkie cieńsze gałęzie paliłam w ognisku i szczerze mówiąc, jak mąż kupił ten rozdrabniacz, to pomyślałam, że jeszcze jeden niepotrzebny sprzęt

Grażynko - kogra, dziękuję za cenne rady, z których skorzystam i zrobię sobie taki kompost

Grzesiu, dziękuję, że wpadłeś