Grazka_j mój ogród. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Resztki zimy.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zdjęcia dzisiejsze.
Pozdrowionka.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Danusiu! Jakoś sobie radzę. Na drugiej staram się tak ją urządzac, żeby jak najmniej czasu pochłaniała.Tam zaglądam rzadziej. Właśnie dzisiaj byłam zobaczyc i zrobiłam parę zdjęc. Zerknij wyżej. Zapraszam zaglądaj do mnie. :D
Pozdrowionka.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Halinko Bardzo cenię Twoje uwagi. Cieszę się. :D
I co nic nie wymyśliłaś na moją studzienkę? ;:24
Pozdrawiam gorąco.
grazka_j - moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, dopiero teraz miałam czas zajrzeć na forum...Róże śliczne i tak dobrze komponują się z całością :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

grazka_j pisze:Halinko. Dzięki za wizytę! Cieszę się że znajdujesz czas by zaglądac do mnie. :P :P :P
To jest studzienka od wody, tam mam licznik i zawór zamykajcy, jest głęboko, tak żeby nie zamarzało. Przez klapę wchodzę do środka. Ta studzienka z kranem znajduje się zaraz za bramą i niedaleko od granicy z sąsiadem. Po obu stronach jest metr od granicy. Chciałabym ładnie czymś zatuszowac, ale nie wiem jak? Może coś posadzic? Poradzcie proszę
:?: :?: :?:
Grażynko, czyli Ty masz wodę miejską, to znaczy słono płacisz za wodę jak ogródek podlewasz.

Niestety, na studzienkę nic nie wymyśliłam :oops:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Halinko. Oczywiście, wodę mam z wodociągów.
Pozdrawiam gorąco.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Ale Ci dobrze, reszta zimy a u mnie dopiero co śnieg sypał w nocy :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Witaj Grażynko :wit.
Podziwiam-masz siły na 2 działki,mąż już chyba się przyzwyczaił?
A co do klapy-musisz ją otwierać?Bo jeśli nie to ja bym jakąś donicę dużą na nią postawiła z kwiatkami jednorocznymi.A może coś takiego?Ja mam
Obrazek
albo jakoś tak zabudować?
Obrazek
pomysł jednej z forumowiczek-ale nie pamiętam kogo w środku jest kran :oops: -ściągnełam zdjęcie żeby u siebie cos takiego wymyślić :D .
Zajrzę później,pozwolisz?
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam w piękny słoneczny dzień. Cieszę się, że mnie odwiedziliście! ;:114 Zapraszam jeszcze.
Wczoraj byłam na działce i podcięłam gałązki jabłonek.Podcięłam też wierzbę oraz migdałka. Jak wpadłam w wir pracy to zrobiłam jeszcze oprysk miedzianem. Wróciłam do domu padnięta.Cieszę się jednak, że mam to z głowy. Poza tym jak się dotleniłam!!!
Pozdrawiam serdecznie.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

agnieszka72 Dziękuję Agnieszko, za zdjęcia. Ja też już je gdzieś widziałam chyba u szafir44. Świetny pomysł. Ale myślałam jednak, żeby posadzic rośliny,żeby też osłonic się od sąsiada. Sąsiad posadził od swojej strony brzozę i jakieś iglaki, ja myślę o zimozielonych, może tujach szmaragdach? jeszcze nie wiem.
Mąż mój również się przyzwyczaił i już nic nie mówi. On odpoczywa wędkując a ja na działce. :D :D :D Zaglądaj jeszcze. Pozdrawiam serdecznie. Do miłego.Grażyna
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Krzysiu nie martw się to już połowa lutego i zaraz będzie z górki. Słoneczko coraz wyżej i częściej świeci tylko się cieszyc. ;:31 Krzysiu może Ty mi doradzisz co zrobic koło mojej dziękuję żeby ją osłonic? Jesteś doświadczonym ogrodnikiem i znasz się na roślinach.
Pozdrawiam serdecznie.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Moniko wielkie dzięki. Zaglądaj, zaglądaj. Róże mam jeszcze czerwone ale zdjęcie gdzieś na komórce. Może uda mi się przegrac to wstawię.
Ratuj Moniko moje azalie zobacz co się z nimi dzieje? Liście zaczęły żółknąc i trochę brązowieją Powiedz czym opryskac?

Obrazek

Obrazek

:( :( :(
grazka_j - moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Grażynko, to są rododendrony, nie azalie :) Azalie wielkokwiatowe gubią liście na zimę, japońskie co prawda nie, ale liście są drobniutkie.
Może się mylę, ale ze zdjęć wynika, że krzewy są młode- należało je więc dobrze zabezpieczyć na zimę. Wcale tak źle nie wyglądają, na wszelki wypadek oryskałabym jakimś antygrzybem, np. Previcurem lub Topsinem i dopóki nie ociepli się na stałe zabezpieczyłabym przed słońcem i mroźnymi wiatrami. Gdy ruszy wegetacja koniecznie sprawdź pH podłoża, na pewno trzeba je będzie nawieźć- proponuję po dobrej garści obornika i nawozu do kwasolubów /w odstępie tygodnia/.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No witaj. Mnie się podoba pomysł z obudowaniem dziękuję. Agnieszka nieźle to przedstawiła.
Ja bym zrobił to troszkę inaczej, dookoła posadziłbym trzmieline fortunego dowolną odmianę
bo można ją łatwo przycinać a na studzience postawiłbym donice z kwitami na przykład z petunią
albo z daturą, taką która zwisa troszkę żeby zasłonić z góry studzienkę.
Albo posadziłbym dookoła inną roślinę, jest wiele pomysłów jak barwinek, funkia, runianka pięknie
się prezentuje, roślinek jest wiele.
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

bardzo ładne miejsce i chyba tam sporo ciszy i spokoju..

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”