Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu brawo, świetnie rozpoznałaśtija pisze:Zytko pierwsze zdjęcie to tulipan dwa kolejne to krokusiki , czwarte to rozchodnik , czekam aż Jola potwierdzi .
Izuniu pakuj się i przyjeżdżaj, będziemy razem podziwiać wiosnę
A Ty Grzesiu nie nabijaj się ze mnie, ja biedronek nie przyklejam
Masz za swoje
Lisko widzisz on się o te walenie młotkiem, sam prosi
Tess, Asiu, Asiulku, Halinko, Gieniu, Aniu, Elu, Zytko, Jadziu i Wisienko dziękuję za podziwianie mojej wiosny.
Cała rodzinka spędziła dziś parę godzin na dworze, było tak pięknie i słonecznie (13 stopni)
Nawet nie myślałam że tyle roślinek wyszło z ziemi, dopiero jak się uważnie przyglądnęłam to zauważyłam ile ich jest. Nie wklejałam wszystkich zdjęć bo jest ich sporo a wszystkie prawie podobne do siebie. Ponoć jeszcze przyjdzie mróz ale mam nadzieję że na krótko a pod koniec lutego do dzieła ogrodnicy ;:91
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I tego się trzymajmyjollla500 pisze: Ponoć jeszcze przyjdzie mróz ale mam nadzieję że na krótko a pod koniec lutego do dzieła ogrodnicy ;:91
A co porabialiście całą rodziną na dworze. Byliście na spacerze, czy jakieś prace ogrodowe?
Moje dzieci dziś tylko do brojenia były skore, do żadnej pracy nie dały się namówić ;)
- jollla500

Aniu ponieważ moje dzieci bardzo długo chorowały, to spragnione były już szaleństw na świeżym powietrzu . Zjedliśmy obiad i wszyscy poszliśmy na podwórko, dzieci pobawiły się na placu zabaw i pobiegały po ogrodzie. A ja szukałam kiełkujących roślinek hi hi, potem porobiłam trochę porządków co suche powyrywałam i trochę poplewiłam . Mój M wyszedł tylko na chwilkę, bo w domu mamy dalej remont i chcący nie chcący musiał siedzieć w domku.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, wysiej titonię, nie będziesz żałowała
Przecież chciałaś od Grzesia wysokie parzydło
A tu masz w sam raz wysoka roślinę, by sie zasłonić. No i chcę sie potem dowiedzieć, jak ta roślina sobie daje radę, to i ja się skuszę
Na razie skusiłem się na pomidorki koktajlowe 'Koralik' rekomendowane, już nie pamiętam u kogo. One faktycznie są ponoć niezawodne
Jola, zobaczę, ile mój powojnik 'Jan Paweł II' wypuścił nowych pędów, to będę pamiętał o Tobie. Ja go na zimę przysypuję ziemią i dzięki temu ładnie się zagęszcza i nie marznie
To taka rada na przyszłość, skoro chcesz mieć powojniki.
Jola, zobaczę, ile mój powojnik 'Jan Paweł II' wypuścił nowych pędów, to będę pamiętał o Tobie. Ja go na zimę przysypuję ziemią i dzięki temu ładnie się zagęszcza i nie marznie
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jolu ja akurat mam Powojnik Jan Paweł II rozkrzewia się znakomicie ,zresztą tej ciemny fioletowy też a ja wcale ich nie zabezpieczam na zimę .Nie wiem jak przeżyje tę zimę bo mąż przekopywał go w inne miejsce,jak jesienią robił balustradę .Jacek P.... pisze:Jolu, wysiej titonię, nie będziesz żałowałaPrzecież chciałaś od Grzesia wysokie parzydło
A tu masz w sam raz wysoka roślinę, by się zasłonić. No i chcę się potem dowiedzieć, jak ta roślina sobie daje radę, to i ja się skuszę
Na razie skusiłem się na pomidorki koktajlowe 'Koralik' rekomendowane, już nie pamiętam u kogo. One faktycznie są ponoć niezawodne
![]()
Jola, zobaczę, ile mój powojnik 'Jan Paweł II' wypuścił nowych pędów, to będę pamiętał o Tobie. Ja go na zimę przysypuję ziemią i dzięki temu ładnie się zagęszcza i nie marznieTo taka rada na przyszłość, skoro chcesz mieć powojniki.
Genia
- jollla500

Jacku wysieję tą Titonię, zobaczę jak będzie sobie u mnie radziła a tak naprawdę sama jestem ciekawa jak olbrzymia wyrośnieJacek P.... pisze:Jolu, wysiej titonię, nie będziesz żałowałaPrzecież chciałaś od Grzesia wysokie parzydło
A tu masz w sam raz wysoka roślinę, by się zasłonić. No i chcę się potem dowiedzieć, jak ta roślina sobie daje radę, to i ja się skuszę
![]()
Jola, zobaczę, ile mój powojnik 'Jan Paweł II' wypuścił nowych pędów, to będę pamiętał o Tobie. Ja go na zimę przysypuję ziemią i dzięki temu ładnie się zagęszcza i nie marznieTo taka rada na przyszłość, skoro chcesz mieć powojniki.
Pomidorki koktajlowe jak spotkam też posadzę, mówiła o nich Iza ( Chate )
Jacku ja dwa lata temu jesienią zamówiłam na allegro dwa powojniki Jan Paweł II, strasznie mi się one podobały. Ale niestety nic z nich nie zostało
Byłabym Ci ogromnie wdzięczna gdybyś pamiętał o mnie
Lisko u Ciebie też jest piękna wiosna, byłam i widziałam. Nie martw się o roślinki one dadzą sobie radę
Lisko mi też szkoda Grzesia
Monisiu wierze że u Ciebie już niedługo pojawi się piękna wiosna
Gieniu na pewno przeżyje Twój powojnik, przy Twoim dmuchaniu o chuchaniu każda roślinka da sobie radę. Wystarczy popatrzyć na Twój piękny ogród