Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zbyszek444 pisze:Ireno. Wybrałem się w odwiedziny i zaniemówiłem. Teraz wiem, że Twoje pochwały w stosunku do mojej działki to czysta kurtuazja. U Ciebie to sama poezja, przepięknie.
Ja u siebie nie bardzo mam chęć do dalszego, takiego powiedziałbym rozwoju.
Ogród na którym mam działkę chyli się ku upadkowi, działowiczów coraz mniej???
Nie bardzo można się zmotywować jeżeli wokoło widzi się taki bajzel. Zobaczę.
Przepięknie u Ciebie oczywiście. Obrazek
Witaj Irenko przepraszam że już tak dawno nie wstępowałam do Ciebie,ale jak tylko zaczną kwitnąć azalie i rododendrony to będę codziennie

Zbyszko co piszesz o ogrodzie Ireny co najprawdziwsza prawda,ja też jestem nią oczarowana od początku,ale Irena nie przesadzała o Twojej działce jest inna niż Irenki ale tak samo piękna i zadbana Twoja żona dzielnie się spisuje
Genia
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

coma95 pisze:;:1
Teraz warzywniak na topie :D

Bardzo mnie to cieszy bo w tym roku po raz pierwszy w życiu mam zamiar choć kilku własnych warzyw się doczekać :D
U mnie w tym roku na działce to będzie pierwszy sezon na wszystko :lol: kwiaty, warzywka i ;:18 ...... :lol: ale właśnie na własnych warzywkach bardzo mi zależy i chociaż nie znam się zupełnie na ich uprawie to bedę się pilnie uczyć i mam nadzieję, że mi się uda zjeść własnego ogórka czy pomidorka...
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dziewczyny mówiłyscie o bawolych sercach . Czy któraś uprawiała już te pomidorki ???
Awatar użytkownika
kasjana
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 gru 2008, o 17:18

Post »

Witaj Irenko
Faktycznie jestem nowicjuszką na forum ( trafiłam przypadkowo) i przymierzam się do pokazania swojej działeczki, ale brak mi czasu (praca). Jak już założę swój temat to zapraszam.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Ido dziękuję za pochlebne słowa. Same byłoby mi trudno utrzymać działkę w takim stanie, pomaga mi mój M i córki, mąż zajmuje się koszeniem trawników i pielęgnacją warzywniaczka, córki wycinaniem i usuwaniem przekwitniętych roślin oraz zrywaniem owoców, no a dla mnie pozostaje reszta podlewanie, pielenie i spulchnianie ziemi.
Ps. Bardzo mi się podoba twoje motto.

Mariolko bardzo się cieszę, że mój warzywniaczek stał się takim wzorem do naśladowania, jest mały a dużo w nim wszystkiego , naprawdę warto troche swoich warzyw mieć. Oprysków nie stosuję a gnojówkę z pokrzyw stosuję do kwiatów, pod warzywa daję obornik co dwa, trzy lata, nic innego nie stosuję.

Witam Zbyszku dziękuję za taką wysoką ocenę. Jesteś skromny, twoja działeczka jest naprawdę ładna, można zobaczyć wiele pięknych kwiatów a wśród nich astry, cynie i wzorcowy ogródek warzywny. Zaskoczyłeś mnie wiadomością, że nie ma chętnych na działki, u nas wręcz przeciwnie, wszystko wykupione, gdzie co było i chętnych na kupno ciągle przybywa. Nie zniechęcaj się do działki, przebywanie tam to samo zdrowie, odpoczynek fizyczny i psychiczny. Teraz kiedy oglądasz ogrody na forum to może coś u siebie zmienisz.

Witam Geniu cieszę się, że odwiedziłaś mnie, bywam u ciebie, czytałam, że masz jakieś problemy z fotosikiem ale to nie tylko ty, więcej osób przekroczyło jakieś limity, których wcześniej nie było. Z moim wątkiem też jest coś nie tak, przez jeden dzień przybyło mi 6 stron, porobiły się jakieś duże i puste odstępy w postach, zwłaszcza w tych początkowych.
Do kwitnięcia Rh i azalii to jeszcze ho, ho.

Jolu miło się czyta jak ktoś z takim zapałem zabiera sie do pracy, dobrze robisz, że chcesz tyle sadzić i siać, jestem pewna, że będziesz miała co zbierać. Co do kwiatów to jakie posiejesz to będą piękne, bo one są zawsze niezwykłe.

Reniu znam te pomidory ale nigdy ich nie prawiałam, podobno są bardzo smaczne.

Kasjano miło, że do nas trafiłaś, a na zdjęcia z działeczki będziemy czekać, tylko za długo nie zwlekaj, będę chciała cię odwiedzić.

Pozdrowienia dla moich miłych gości.
Awatar użytkownika
kasjana
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 gru 2008, o 17:18

Post »

Witaj Irenko

Ogródek masz śliczny, już go oglądałam i podziwiałam wcześniej ( jak teraz cię odwiedziłam to sobie przypomniałam,że już go oglądałam).
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi drodzy u mnie już wiosna (w wazonie), jakoś ten czas bardzo się dłuży.
Obrazek
Ps. Obejrzyjcie dzisiejsze wydanie programu "Maja w ogrodzie", będzie kolorowy zawrót głowy.
Przyjemnego wieczoru.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Irena37 pisze:Ps. Obejrzyjcie dzisiejsze wydanie programu "Maja w ogrodzie", będzie kolorowy zawrót głowy.
Przyjemnego wieczoru.
Ja już oglądałam w niedzielę :lol: Piękny ogród!!
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Irenko tak masz kolorowo w ogrodzie i tak czyściutko w lecie wpadnę na kawkę
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obejrzałam program "Maja w ogrodzie", te rabaty a tysiącami róż to coś pięknego, ale jak usłyszałam ile to pracy, pielęgnacji i oprysków wymaga, to odechciało mi się sadzenia róż. Mam kilka krzaczków i nie daję rady, żeby je utrzymać w dobrej formie. Powiedzcie mi jak wy sobie radzicie z pięknymi różami?

Jolu piękny ogród zgadzam się z tobą i w dodatku można pojechać tam na wczasy.

Halinko dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa a na kawę oczywiście zapraszam.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Irena37 pisze:Jolu piękny ogród zgadzam się z tobą i w dodatku można pojechać tam na wczasy.
My na urlop jeździmy nad morze do Dźwirzyna, to nie tak daleko. Już zaplanowałam, że na pewno odwiedzę ten ogród.
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przegapiłam ten odcinek :(
Czy mogę zapytać jaki ogród był zaprezentowany w programie "Maja w ogrodzie"?
Może ktoś nagrał :lol:

Pozdrawiam
--
Beata
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Irenko.
Kilka dni wcześniej pisałaś u mnie, że patyki hortensji teraz można do wody i puszczą korzonki.
Czy to mają być długie patyki i gdzie je dać na okno?
Poradź proszę bom niecierpliwa i zielona w temacie?? :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Giguś jeśli mogę :D ja w zeszłym roku miałam bukiet z hortensji , po przekwitnięciu obcięłam kwiatostany, a gałązki pięknie wypuściły korzonki, było 5 badylków, i każdy się pięknie ukorzenił. Hortensja jest bardzo łatwa do ukorzeniania, bardzo dobrze ukorzenia się też w ziemi :D
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś dziekuje serdecznie za radę. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”