Leśny ogród Moni68 cz.1
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, teraz pierwszy raz zamówiłam hosty i liczę na to, że będą te właściwe...wybrałam ciekawe nowości na 2009 r. i nie chciałabym się rozczarować
Hosty mają u mnie dobre warunki, ale nie wymagają jakiś specjalnych zabiegów. Wczesną wiosną nawożę azofoską, potem jeszcze raz w czerwcu, a jesienią sporą dawką kompostu. Ze ślimakami nie mam kłopotu- nie ma ich u mnie, bo nie lubią igliwia.
Hosty mają u mnie dobre warunki, ale nie wymagają jakiś specjalnych zabiegów. Wczesną wiosną nawożę azofoską, potem jeszcze raz w czerwcu, a jesienią sporą dawką kompostu. Ze ślimakami nie mam kłopotu- nie ma ich u mnie, bo nie lubią igliwia.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne masz hosty Moniu! Aż Ci zazdroszczę takich okazów. Piszesz, że jeszcze zamawiałaś nowości. Toż to dopiero będzie widok.
Możesz zdradzić, gdzie zamawiałaś.
Też bardzo lubię hosty, ale niestety ostatnio polubiły je również i ślimaki.
I to takie czarne, ogromne wielkości palców męskiej dłoni , ble
W tym roku mam zamiar wytoczyć im walkę, zaraz jak tylko się pojawią.
Super też masz żurawki. Piękne odmiany i tak dużo
Możesz zdradzić, gdzie zamawiałaś.
Też bardzo lubię hosty, ale niestety ostatnio polubiły je również i ślimaki.
W tym roku mam zamiar wytoczyć im walkę, zaraz jak tylko się pojawią.
Super też masz żurawki. Piękne odmiany i tak dużo
-
x-d-a
Moniko, z wielką przyjemnością odwiedziłam Twój ogród. Wspaniałe leśne klimaty, no i te hosty...Też je uwielbiam i zaczynam powiększać kolekcję, ale hosty mają to do siebie, że potrzebują paru lat,żeby ładnie się rozrosnąc. Ty masz na nie wspaniałe warunki, zresztą na wszelkie rododendronowate również. Pozdrawiam
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalo, dziękuję za miłe słowa
Ewo, Wiolu, hosty i liliowce zamówiłam w słowackim sklepie hostazahrada. Skusiłam się tylko dlatego, że źródło sprawdzone i widziałam na zdjęciach, jakie przysyłają sadzonki. Jest z czego wybierać
Większość z nich w Polsce jest niedostępna, a jeszcze nie mam wakacyjnych planów i nie wiem, czy uda mi się coś przywieźć w tym roku.
Hosty przed ślimakami zabezpieczam dodatkowo ślimakolem- na rabatach jest już całkiem ogrodowo, lepiej, żeby się nie pojawiły
Skończyłam zbieranie gałęzi w ogrodzie...jestem padnięta
Ku mojemy zdziwieniu WSZYSTKIE cebulowe już wychodzą, poza czosnkami, liliami, śnieżnikami i dichelostemmą. Tym bardziej jestem zaskoczona, bo do tej pory było u mnie wyjątkowo brzydko i zimno.
Ewo, Wiolu, hosty i liliowce zamówiłam w słowackim sklepie hostazahrada. Skusiłam się tylko dlatego, że źródło sprawdzone i widziałam na zdjęciach, jakie przysyłają sadzonki. Jest z czego wybierać
Hosty przed ślimakami zabezpieczam dodatkowo ślimakolem- na rabatach jest już całkiem ogrodowo, lepiej, żeby się nie pojawiły
Skończyłam zbieranie gałęzi w ogrodzie...jestem padnięta