Ogródek wśród lasów i pól
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I to lubimy. Ja mogę siedzieć i siedzieć na tarasie i słuchać cykania świerszczy, rechotania żab z pobliskich stawów i oczywiście śpiewu ptaków.babi52 pisze:Mons w moim ogrodzie panuje spokój, śpiew ptaków,aromat kwiatów.Te trzy rzeczy są dla mnie najważniejsze.
Pozdrawiam Kaśka
Choć i ten może się podobno znudzić. Ponad 20 lat temu tata budował pierwszy domek/altankę letnią na tej ziemi, żebyśmy mogli spędzać tu wakacje. Codziennie pracował od rana do wieczora i wykończony spał w namiocie. To był maj, tata się spieszył, żebyśmy lato mogli tu spędzić. O 2 w nocy zaczynał swoje zaloty słowik. Tata mówi, że którejś nocy z rzędu nie wytrzymał i rzucał w krzaki, z których dochodziły trele kamieniami
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu zaproszenie Twoje przyjęłam ,więc znowu przyszłam pospacerować o tak póżnej porze ,żeby mi nikt nie przeszkadzał . Pooddychałam świeżym powietrzem dotleniłam się i teraz prze ten upojny zapach lilii nie będę mogla zasnąć. Już sobie musiałam zapisać te piękności i będę ich szukać {i obym znalazła} . Naprawdę pięknie jest u Ciebie
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przebiegłam wszystko ledwie łapiąc oddech przy róży
Eh, jeszcze będzie przepięknie, wiosna przyjdzie i znowu będzie kolorowo i pachnąco... i przestanie nas łamać w kościach
a zaczną się naciągnięte mięśnie (od łopaty czy innych wideł)
Łączę się z tobą w grypie popijając syropek z kwiatów czarnego bzu, napar z majeranku i nacierając się maścią z eukaliptusem. Zdrówka!
Łączę się z tobą w grypie popijając syropek z kwiatów czarnego bzu, napar z majeranku i nacierając się maścią z eukaliptusem. Zdrówka!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
przepiękne miejsce i klimat leśniczówki zatopionej w kwiatach na skraju lasu to po prostu bajka, stworzyłaś mały raj na ziemi:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."