Ja piekę po filmie...jakaś 2 rano
Domowy chleb
A gdzie Bogusiu recepturka?
Ja piekę po filmie...jakaś 2 rano
Ja piekę po filmie...jakaś 2 rano
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- kocurek
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 821
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: z kątowni
Dołączam do fanów domowego chlebka - ja swój piekę w miarę regularnie w wypiekaczu do chleba (tak na blaszce i z ugniataniem ręcznym nie chciało by mi się
).
Najpyszniejszy mój chlebek, który ma wielu fanów to dyniowy - jest to wariant chleba razowego, ale z ziarnami dyni w środku, oraz obficie na zewnątrz, zapieczonymi. Smak zapieczonych ziarenek dyni jest nieziemski
Drugi, to cebulowy, z przepisu dołączonego do maszynki do chleba, który sie piecze na programie "szybkim" i jest przepyszny.
Zdjęć niestety nie mam, jakoś tak... chleb się zawsze zjadł, zanim dorwałam aparat ;)
Najpyszniejszy mój chlebek, który ma wielu fanów to dyniowy - jest to wariant chleba razowego, ale z ziarnami dyni w środku, oraz obficie na zewnątrz, zapieczonymi. Smak zapieczonych ziarenek dyni jest nieziemski
Drugi, to cebulowy, z przepisu dołączonego do maszynki do chleba, który sie piecze na programie "szybkim" i jest przepyszny.
Zdjęć niestety nie mam, jakoś tak... chleb się zawsze zjadł, zanim dorwałam aparat ;)
A ja nie upiekłam...
Gdzie dostanę mąkę chlebową i żytnią??
u nas w markecie- nie ma.
i drożdże mi nie wyrosły wczoraj
Gdzie dostanę mąkę chlebową i żytnią??
u nas w markecie- nie ma.
i drożdże mi nie wyrosły wczoraj
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
No właśnie nie zawsze pamiętałam, żeby wymieszaćogis1 pisze:Lisko,
miesza się raz dziennie - wieczorem
A jaką mąkę użyłaś do zakwasu?
a mąkę kupiłam w zdrowej żywności BIO żytnia razowa typ 2000
ładnie pachnie ten zakwas... i tylko tyle...nie rośnie wcale
z uśmiechami Iza
u liski
u liski



