Ogród - hal1959 - cz.2
Halinko to eksperyment... zanim nasionka trafiły do lodówki przeszły "różne rzeczy"hal1959 pisze:Izuniu dzięki.Do lodówki
,nie wiedziałam
Robię zdjęcia jak Ania Raczek (dokumentację) Jak się uda będzie fajnie jak nie ... trudno... jeszcze jedno doświadczenie.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, a czy wiesz co masz za paprotki ? Ja mam tylko jedną, ogromną podobna do tej 3 twojej, to znaczy takie różne ma liście, bardzo cierpi zimą, potrzebuje dużo miejsca i śmieci
Masz jakieś sprawdzone sposoby aby wyglądała tak jak twoje.
Masz jakieś sprawdzone sposoby aby wyglądała tak jak twoje.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu proszę,dla Ciebie fiołek

Halinko słyszałam,że paprocie,filtrują powietrze
Grażynko moje nie śmiecą,stosuję nawóz do paproci,podlewam raz w tygodniu,albo 2.Do tego celu ,te stojące na półkach stawiam na zlewie w kuchni i leję wodę,odstałą(mam zawsze w butelkach plastikowych),gdy woda wycieknie z doniczki,czyli nadmiar,wtedy wlewam trochę biohumusu do paproci i stawiam z powrotem.Z wiszącymi robię to rzadziej,czasami stawiam do brodzika i spryskuję(też wodą odstałą w pojemniku do spryskiwania),robię to za rzadko
, ale one to lubią.

Halinko słyszałam,że paprocie,filtrują powietrze
Grażynko moje nie śmiecą,stosuję nawóz do paproci,podlewam raz w tygodniu,albo 2.Do tego celu ,te stojące na półkach stawiam na zlewie w kuchni i leję wodę,odstałą(mam zawsze w butelkach plastikowych),gdy woda wycieknie z doniczki,czyli nadmiar,wtedy wlewam trochę biohumusu do paproci i stawiam z powrotem.Z wiszącymi robię to rzadziej,czasami stawiam do brodzika i spryskuję(też wodą odstałą w pojemniku do spryskiwania),robię to za rzadko