Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dzięki :wink: Miałem zrobić zdjęcia reszcie ino i jakś czasu mi brakło... :oops: :roll: , ale obiecuję się poprawić :lol: .

Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42

Post »

Szkoda, że wymiana nie wyszła :( Cytrynki śliczniutke :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Artur przepiękna twoja ,,cytrynka,, i miałeś niezłego fuksa w jednej doniczce 3 takie piękności :D Super :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Tulipan998 pisze:
Obrazek
3 pączki schną mu :cry: , otworzył jeszcze 1 kwiatka...

A ten taki sam kolorek...
Tulipan998 pisze:
Obrazek
Opadły mu wszystkie 3 pączki ;:98 , nie zniósł tarmoszenia po marketach i dogi do dmu... , dlatego zrzucił... :cry: . Tak samo jak tamten..

Reszta trzyma się super ! :P I pączki sie rozwijaja , ale bardzo wolno.... :lol: :wink: .
Nie chce ich przestawiać do zdjęć , żeby im kolejne nie opadły... :wink: . Dlatego zrobiłem tylko jedno :roll: ( a tak lubie się bawic aparatem... :lol: :roll: ) , w pełni rozkwitu :

Obrazek

Wiem troche nie wyrazne... , bo coś chyba nie potrzebnie zmieniałem z odcieniem na Kodak EasyShare :roll: :wink: .

Agar - Dzięki za odwiedziny :wink: , nie miałem nawet za bardzo jak z sąsiadka gadac bo chora.. , a ona mówi , że nie che więcej kwiatków , bo ona nie u mie się zajmować , żeby było tak jak jest.. , ale może kiedys mi jeszcze je da :wink: , bo ostatnio narzeka na domowe :lol: , a ile piekności jej kapnęło.. Ona się kocha w pięknych ogrodach i w roslinach tarasowych , których ma przepęknych ogrom ! :shock: . Nie wyszło to nie wyszło.. , musze sobie zapracowac na każdego i dopiero kuić :roll: , nie ma się z kim wymienić za ine.. :? . :wink:

AGNESS - Dzięki za odwiedziny :wink: , bardzo się na tego "fuksa" ucieszyłem :D ( w fuksjach to ja się ostatnio też rozkochałem ;:131 ;:226 )

Pozdrawiam słonecznie ;:3

Artur 8)
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Artur nie przejmuj się :!: :D masz masę storczyków które mają pełno kwiatów
i na pewno ten jeszcze też będzie miał kwiaty. :D 8)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Krzyśku ! :wink:

Na pewno kiedyś zakwitną :wink: , ale szkoda , że nie teraz :roll: , trudno... :wink: , a masy storczyków to ja jeszcze nie mam raptem 17 szt. :roll: , z czego 3 maluszki ;:67 .
Pozdrawiam :D .
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Ja tam nie mam nawet pół storczyka i co Ty na to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kolekcję masz sporą uwierz mi na słowo :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

KrzysiekJa na Twoim miejscu zaczynała bym kolekcje od CAŁEGO STORCZYKA :wink: :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krzysiu popieram Pestkę, a nawet powiedziałabym -od dwóch- :lol: :lol: :lol: coby jedynakowi smutno nie było :lol: :lol: :lol:

Arturku 17 storczyków to jest naprawdę baaaaaardzo dużo :!: :!: :!: A opadniętymi pąkami wcale się nie martw, bardzo szybko wypuści kolejne i zakwitnie, teraz już zaczyna się dobry okres dla storczyków- czują wiosnę :lol: - i będą dużo silniejsze :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :lol: :wink: !

Oj , ale dzisiaj miałem zabiegany dzień :shock: .

Krzysiek - pół to lepiej nie , jak juz to jednego , a najlepiej dwa jak mówi AGNESS :lol: , jednemu to smutno strasznie :cry: ;:191 ;:183 ;:198

Pesto - no właśnie... , nie da sie kupić jednego i koniec... :lol: , tylko jak już to kolekcja :lol: .

AGNESS - Wiesz ten maluszek będzie przedłużał pędzika chyba :mrgreen: . le najbardziej to szaleje mi Balans Kleinoscope ( chyba nie narobiłem byków :oops: ) miał kwiatki , przdłużył pęda i rozgałęzienie i doszły 4 duże pąki teraz i znowy przedłuża :shock: , teraz ma 2 kwiatki , ale te pączki i cały czas rośnie 2 pędzik chyba z 8 pączkami :shock: . 3 miesiące kwitnie i będzie chyba z 5 kwitł :shock: .

Pozdrawiam ! :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Odkopuję wątek :lol: i jadę do dziadków... :wink: , przy okazji wstąpię do ich sąsiadki zobaczyć jak trzymają się jej 2 falki :lol: .

Miłego popołudnia ! :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

jak na niedługi czas zbierania 17 to bardzo dużo. ja na początku zainteresowania storczykami nie miałam ich tak dużo, może dlatego, że nie były tak tanie i łatwo dostępne jak teraz. większość tych, co mam obecnie, dołączyła do mojej kolekcji dopiero w 2008 roku (a 1. storczyka kupiłam w 2004).
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze: nie były tak tanie i łatwo dostępne jak teraz
Teraz są tanie :shock: :shock: :shock: , to Ty chyba bodata jesteś... :shock: Storczyki są raczej drogie...
Ja teraz nie poszaleje... :( , zaczyna sie nowy sezon i wydatki ogrodnicze....
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Tulipanku, chodziło zapewne o to że jeszcze 2-3 lata temu poniżej 60 zł nigdzie storczyka nie dostałeś, bo...były tylko w kwiaciarniach :!: teraz można je spotkać w praktycznie każdym markecie i już od 20 zł, a jak przecenione to i po 10 :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U nas w kwiaciarniach najtaniej 50 zł , a tradycyjnie 60/70/75 a coraz częściej 80 :cry: , nie stać mnie na takie :cry: . Markety 25 km dalej... i rzadko bywam... :( , a jak widze to po 25/30/39... po 20 też kupowałem.. , ale małe... Po 10 zł niestety nigdy :( , skąd wy takie tanie bierzecie..... ? :(
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”