Kilka fotek z Ogródka GERTRUDY
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuje wszystkim za odwiedziny i pochwały - to doping do dalszej pracy - największy jaki można sobie wyobrazić . Pozdrawiam serdecznie 
chatte- te niebieskie i białe kwiatuszki to Czubatka Ubiorkolistna [ Brachykome ] świetna roślinka , hodowana przeze mnie z rozsady . Wsiewa się w pojemniki na parapecie w marcu - ona zaczyna wyglądać jak wybujały koper , a potem prosto do skrzynek - kępkami [ bez pikowania ] i po paru dniach rusza jak burza - efekt widać na zdjęciu .
Teraz zaczynam planować nasadzenia w skrzynkach i pojemnikach na ten rok [ kompozycje pod drzwiami-powitalne
] , a tak było ubiegłego lata

Tak 2 lata temu - a w tym roku ???? Też coś trzeba wykombinować

chatte- te niebieskie i białe kwiatuszki to Czubatka Ubiorkolistna [ Brachykome ] świetna roślinka , hodowana przeze mnie z rozsady . Wsiewa się w pojemniki na parapecie w marcu - ona zaczyna wyglądać jak wybujały koper , a potem prosto do skrzynek - kępkami [ bez pikowania ] i po paru dniach rusza jak burza - efekt widać na zdjęciu .

Teraz zaczynam planować nasadzenia w skrzynkach i pojemnikach na ten rok [ kompozycje pod drzwiami-powitalne

Tak 2 lata temu - a w tym roku ???? Też coś trzeba wykombinować

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
GosiuCałe popołudnie i wieczór spędziłam u Ciebie.Naoglądałam się pięknych kwiatów,przepięknych kompozycji.Dowiedziałam mnóstwa rzeczy o hodowli i pielęgnacji Róż.Skrzętnie je notowałam.
Dla mnie jesteś Gertrudą Jekyll ze swym artystycznym wyczuciem barw.
Twoja kompozycja w skrzynce na oknie składająca się z petunii,czubatki,lobelii,werbeny to skończony cud, na który nie mogłam się napatrzeć. Bezczelnie ją skopiuję tylko gdzie ja dostanę taki kolor werbeny?
Dziękuję Ci bardzo za wiedzę , która się z nami dzielisz, jest bardzo pomocna.
Nie znam się na różach ani na ich uprawie chociaż nieśmiało przymierzam się do nich.
Jeśli można kiedyś poproszę Cię o wskazówki.
Pozdrawiam Kaśka
Dla mnie jesteś Gertrudą Jekyll ze swym artystycznym wyczuciem barw.
Twoja kompozycja w skrzynce na oknie składająca się z petunii,czubatki,lobelii,werbeny to skończony cud, na który nie mogłam się napatrzeć. Bezczelnie ją skopiuję tylko gdzie ja dostanę taki kolor werbeny?
Dziękuję Ci bardzo za wiedzę , która się z nami dzielisz, jest bardzo pomocna.
Nie znam się na różach ani na ich uprawie chociaż nieśmiało przymierzam się do nich.
Jeśli można kiedyś poproszę Cię o wskazówki.
Pozdrawiam Kaśka
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Haniuś - dlatego mi w oko wpadły

babi52- zawsze chętnie pomogę i udzielę wskazówek , dziękuję za pochwały , aż się zaczerwieniłam

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.