Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Ziel-ona witaj! Cieszę się ,że Ci się podoba.Ja uwielbiam wszystkie kwitnące rośliny i ciągle się rozczulam nad jakimś kwiatkiem.Rodzina z tego powodu sobie trochę ze mnie żartuje,ale tak niegroźnie. :lol:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Inag widzę, że jesteśmy z tego samego rejonu :D Moja rodzina też czasami"marudzi", ale tyle ich :D
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Moje domowe rośliny poczuły już wiosnę i zaczęły wypuszczać nowe listka. Dużo też ogólnie urosły od czasu,jak je poprzednim razem pokazałam.

Croton Excellent-jest u mnie niedługo,ale wystarczająco,żeby wiedział czy chce u mnie mieszkać. :lol: Wiem,że z ta rośliną bywa różnie.Jednego już też wysłałam do lepszego świata. :D .Temu zaczyna rosnąć nowy liść a żaden stary nie odpadł.Może będzie dobrze :wink:

Obrazek

Obrazek

roycissus też dobrze sobie radzi.Trochę liści zrzucił ,ale już sa nowe przyrosty.

Obrazek

Obrazek

syngonium

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Palemce na oknie w kuchni jest bardzo dobrze.Powolutku rośnie,ale ona już tak ma :lol:

Obrazek

Obrazek

papirus stoi w nieciekawym dla niego miejscu.Trochę końcowki mu podsychają,niedługo wiosna i pójdzie do ogrodu. :wink:

Obrazek

Obrazek

bromelia Vriesea Miranda zaczyna już przekwitać.Jej kłosy już nie mają takiego ostrego koloru,ale jeszcze jest ładna.

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Ziel-ona zgadza się jesteśmy z tego samego rejonu. Ja mieszkam na południe od P-nia,w Mosinie a Ty jeżeli dobrze pamiętam też gdzieś w pobliżu. :wink:
Rodziną się nie przejmuję ,tak długo jak jej docinki są na wesoło. Tradycją staje się ,że jak wchodzimy np do Castoramy ,to słyszę "idziemy w lewo a nie w prawo" :lol: .Wiadomo ,że w prawo to do działu roślin :D
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Piękne masz rośliny, ale rojcissus bomba! Moi już wiedzą, że w Castoramie muszę dostać przynajmniej pół godziny na dział ogrodniczy :D
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ina ładnie rosną Ci kwiaty :D cissus to prawdziwy okaz :D
palma chamaedorea elegant niczego sobie, moją jakieś robastwo zjadło pryskałam i nic z tego :(
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne roślinki Inko zwłaszcza krotonik, cissus i Syngonium.
Zazdroszczę Ci tych nowych listków krotona. Mój po inwazii przędziorów stanął w miejscu. Od listopada nie wypuścił żadnego listka a 2 stracił :(
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ina ale wiosna u Ciebie :D Co do krotona to przynajmniej u mnie była to roślina nie do zdarcia. ten Twój tak jak piszesz chyba się juz przyzwyczail i Cie polubił, śliczne ma ubarwienie.
Ciborę też mam i z niecierpliwością czekam aż znów ja na balkon wystawię bo tam naprawdę ładnie mi odbiła i wypuściła nowe pędy.
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

inag1 pisze:Obrazek
A co to za hipek w drodze? :)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Pospacerowałam wśród najnowszych fotek i jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkich cudeniek, które pokazałaś. Sama nie wiem nad czym można się bardziej rozpływać, szał kolorów i błyszczących liści - bosko. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Graszka roycissus jest już naprawdę dużą rośliną .Ma już sporo lat,tylko nie potrafię powiedzieć ile.Właściwie on zawsze wisiał w kuchni w tym miejscu :lol:
Mojej palemce na razie nic nie jest -odpukać!!!
Kati są takie rośliny,które u jednych rosą ładnie i bezproblemowo a u innych nie chcą.Myślę ,że kroton m.in. do nich należy.Może z moim nic złego się nie będzie działo a Twój ,jak poczuje wiosnę to ruszy i będzie wypuszczał listek za listkiem.Ważne ,że nie zmarniał zupełnie.
effa cibora faktycznie najlepiej się czuje w ogrodzie.Dać jej tylko michę wody,żeby w niej moczyła nogi i już jest szczęśliwa. :D Moja pięknie kwitła całe lato.
kari to jest druga łodyga Souvereign .Na szczęście u mnie nie koniec kwitnienia hipków.Minerwie pokazuje się trzecia łodyga a w piwnicy jest jeszcze jedna cebula,która śpi.

Przed chwilą dzwoniła do mnie żona kuzyna i powiedziała ,że może mi podarować swoją palmę,bo u nich się już nie mieści.Palma jest wielgachna do sufitu a nie wiem ile ma "w szerokości",bo u nich stoi związana ,z braku miejsca.Mam ją jak najszybciej zabrać.Nie wiem jak mam to zrobić,bo do naszego combi pewnie się nie zmieści.Boję się też ,czy nie będzie jej za zimno.Jedno wiem na pewno,że chociaz bym miała ją nieść na własnych plecach to ją zabiorę. :lol: Tak się cieszę,że dość nieskładnie piszę,ale chyba mi wybaczycie :wink:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

To są zdjęcia z serii "jak kwitły" :lol: .Nie zdążyłam ich wcześniej tutaj pokazać a warte są zaprezentowania.
Tak kwitł jeden z moich ulubionych falków dalmatyńczyk.

Obrazek

i drugi,śliczny piegusek

Obrazek

a tak kwitły grudniki-czerwony

Obrazek

biały

Obrazek

różowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold