Moje roślinki w domu - inaq1
Moje domowe rośliny poczuły już wiosnę i zaczęły wypuszczać nowe listka. Dużo też ogólnie urosły od czasu,jak je poprzednim razem pokazałam.
Croton Excellent-jest u mnie niedługo,ale wystarczająco,żeby wiedział czy chce u mnie mieszkać.
Wiem,że z ta rośliną bywa różnie.Jednego już też wysłałam do lepszego świata.
.Temu zaczyna rosnąć nowy liść a żaden stary nie odpadł.Może będzie dobrze

roycissus też dobrze sobie radzi.Trochę liści zrzucił ,ale już sa nowe przyrosty.

syngonium

Croton Excellent-jest u mnie niedługo,ale wystarczająco,żeby wiedział czy chce u mnie mieszkać.

roycissus też dobrze sobie radzi.Trochę liści zrzucił ,ale już sa nowe przyrosty.

syngonium

Palemce na oknie w kuchni jest bardzo dobrze.Powolutku rośnie,ale ona już tak ma

papirus stoi w nieciekawym dla niego miejscu.Trochę końcowki mu podsychają,niedługo wiosna i pójdzie do ogrodu.

bromelia Vriesea Miranda zaczyna już przekwitać.Jej kłosy już nie mają takiego ostrego koloru,ale jeszcze jest ładna.

papirus stoi w nieciekawym dla niego miejscu.Trochę końcowki mu podsychają,niedługo wiosna i pójdzie do ogrodu.

bromelia Vriesea Miranda zaczyna już przekwitać.Jej kłosy już nie mają takiego ostrego koloru,ale jeszcze jest ładna.

Ziel-ona zgadza się jesteśmy z tego samego rejonu. Ja mieszkam na południe od P-nia,w Mosinie a Ty jeżeli dobrze pamiętam też gdzieś w pobliżu.
Rodziną się nie przejmuję ,tak długo jak jej docinki są na wesoło. Tradycją staje się ,że jak wchodzimy np do Castoramy ,to słyszę "idziemy w lewo a nie w prawo"
.Wiadomo ,że w prawo to do działu roślin 

Rodziną się nie przejmuję ,tak długo jak jej docinki są na wesoło. Tradycją staje się ,że jak wchodzimy np do Castoramy ,to słyszę "idziemy w lewo a nie w prawo"

- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne roślinki Inko zwłaszcza krotonik, cissus i Syngonium.
Zazdroszczę Ci tych nowych listków krotona. Mój po inwazii przędziorów stanął w miejscu. Od listopada nie wypuścił żadnego listka a 2 stracił
Zazdroszczę Ci tych nowych listków krotona. Mój po inwazii przędziorów stanął w miejscu. Od listopada nie wypuścił żadnego listka a 2 stracił

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ina ale wiosna u Ciebie
Co do krotona to przynajmniej u mnie była to roślina nie do zdarcia. ten Twój tak jak piszesz chyba się juz przyzwyczail i Cie polubił, śliczne ma ubarwienie.
Ciborę też mam i z niecierpliwością czekam aż znów ja na balkon wystawię bo tam naprawdę ładnie mi odbiła i wypuściła nowe pędy.

Ciborę też mam i z niecierpliwością czekam aż znów ja na balkon wystawię bo tam naprawdę ładnie mi odbiła i wypuściła nowe pędy.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Pospacerowałam wśród najnowszych fotek i jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkich cudeniek, które pokazałaś. Sama nie wiem nad czym można się bardziej rozpływać, szał kolorów i błyszczących liści - bosko. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Graszka roycissus jest już naprawdę dużą rośliną .Ma już sporo lat,tylko nie potrafię powiedzieć ile.Właściwie on zawsze wisiał w kuchni w tym miejscu
Mojej palemce na razie nic nie jest -odpukać!!!
Kati są takie rośliny,które u jednych rosą ładnie i bezproblemowo a u innych nie chcą.Myślę ,że kroton m.in. do nich należy.Może z moim nic złego się nie będzie działo a Twój ,jak poczuje wiosnę to ruszy i będzie wypuszczał listek za listkiem.Ważne ,że nie zmarniał zupełnie.
effa cibora faktycznie najlepiej się czuje w ogrodzie.Dać jej tylko michę wody,żeby w niej moczyła nogi i już jest szczęśliwa.
Moja pięknie kwitła całe lato.
kari to jest druga łodyga Souvereign .Na szczęście u mnie nie koniec kwitnienia hipków.Minerwie pokazuje się trzecia łodyga a w piwnicy jest jeszcze jedna cebula,która śpi.
Przed chwilą dzwoniła do mnie żona kuzyna i powiedziała ,że może mi podarować swoją palmę,bo u nich się już nie mieści.Palma jest wielgachna do sufitu a nie wiem ile ma "w szerokości",bo u nich stoi związana ,z braku miejsca.Mam ją jak najszybciej zabrać.Nie wiem jak mam to zrobić,bo do naszego combi pewnie się nie zmieści.Boję się też ,czy nie będzie jej za zimno.Jedno wiem na pewno,że chociaz bym miała ją nieść na własnych plecach to ją zabiorę.
Tak się cieszę,że dość nieskładnie piszę,ale chyba mi wybaczycie 

Mojej palemce na razie nic nie jest -odpukać!!!
Kati są takie rośliny,które u jednych rosą ładnie i bezproblemowo a u innych nie chcą.Myślę ,że kroton m.in. do nich należy.Może z moim nic złego się nie będzie działo a Twój ,jak poczuje wiosnę to ruszy i będzie wypuszczał listek za listkiem.Ważne ,że nie zmarniał zupełnie.
effa cibora faktycznie najlepiej się czuje w ogrodzie.Dać jej tylko michę wody,żeby w niej moczyła nogi i już jest szczęśliwa.

kari to jest druga łodyga Souvereign .Na szczęście u mnie nie koniec kwitnienia hipków.Minerwie pokazuje się trzecia łodyga a w piwnicy jest jeszcze jedna cebula,która śpi.
Przed chwilą dzwoniła do mnie żona kuzyna i powiedziała ,że może mi podarować swoją palmę,bo u nich się już nie mieści.Palma jest wielgachna do sufitu a nie wiem ile ma "w szerokości",bo u nich stoi związana ,z braku miejsca.Mam ją jak najszybciej zabrać.Nie wiem jak mam to zrobić,bo do naszego combi pewnie się nie zmieści.Boję się też ,czy nie będzie jej za zimno.Jedno wiem na pewno,że chociaz bym miała ją nieść na własnych plecach to ją zabiorę.

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale piękne masz ciapatki, znaczy falki
I cudne grudniczki 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria