Też się widzę nie patyczkujesz, i w sumie dobre podejście. Zeszłego roku zutylizowałem tak większość roślin F2 z mojej krzyżówki AX005 (C. frutescens x Fatalii White) - te, które miały owoce bez sensu bardzo szybko wylądowały na kompoście, tylko jedna, z której nie udało się otrzymać żadnych nasion z samozapylenia wylądowała na zimowaniu (i wygląda na to, że całkiem dobrze je zniosła). Będę musiał ją przyciąć, mimo zmniejszonej ilości wody i niższej temperaturze, praktycznie cały czas rosła

W tym roku już zlikwidowałem dwie siewki z kontynuacji AX001 F2 - te, na których do tej pory nie pokazały się fioletowe liście. Pozostałe są niemal czarne, te zostają, może uda się jakiś ciekawy kształt owocu + w końcu jakiś jasny owoc.
Jak wspominałem parę postów wcześniej, jeśli chodzi o super-hoty, Pixi Peppers to moim zdaniem chyba najlepsze polskie źródło nasion, jak na razie nie zawiodłem się wcale, a i wybór mają przeogromny (do tego, z tego co widziałem, w sezonie mają fajne promocje - w ubiegłym roku przy określonych progach zamówień dorzucali nasiona ciekawych baccatum jak np Zebrange; dwa lata temu, kiedy zamawiałem u nich trochę więcej, dostałem w gratisie KS Lemon Starrburst, KS Misery Sweet X, KS Peach Starrkist, KS Starracha Hornet Longtail, z których KSLSB i KSPSK na stałe weszły na moją listę; co do KSMSX i KSSHL, ubiegły sezon nie był dla nich łaskawy, nie udało mi się spróbować żadnego owocu, ale w tym roku się to zmieni myślę, tzn jeśli uda mi się nie zabić siewek). Jedyny minus, czasem mają literówki w nazwach