Piła łańcuchowa
- kuneg
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sty 2021, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Piła łańcuchowa
Gieniu, a jaką gałązkę ta osoba cięła?
Sosna to pikuś w porównaniu do wiśni. Sosna ma miękkie drewno. Wiśnia za to ma bardzo twarde drewno i sama się umordowałam pewnego razu wycinając nieduże drzewko o średnicy ok. 12 cm.
Może te 15 minut, to nie tylko wina piły...
Sosna to pikuś w porównaniu do wiśni. Sosna ma miękkie drewno. Wiśnia za to ma bardzo twarde drewno i sama się umordowałam pewnego razu wycinając nieduże drzewko o średnicy ok. 12 cm.
Może te 15 minut, to nie tylko wina piły...
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Małgosiu, to był odłamany kikut konarka na jabłoni, położony nisko przy ziemi. W każdym bądź razie siostra przy tej robocie aż się spociła
. Ta piła to była jakaś taniocha, pieniądze zwrócili. Moja siostrzyczka nie jest skłonna tak jak ja wydać sporą kasę i mieć sprzęt pierwsza klasa

Pozdrawiam! Gienia.
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Dziękuję Gieniu, popatrze na tą piłę.
.
.
-
dziad_Jag

- Od: 14 paź 2014, o 12:05
>>Sosna to pikuś w porównaniu do wiśni. Sosna ma miękkie drewno.
Zapominasz że sosna ma kupę żywicy. Potem musiałem odmaczać łańcuch w benzynie tak był zafajfluszony.
Wiśni nie ciąłem, ale ciąłem jakieś patyki, nie wiem z czego, ale siekiera odskakiwała.
Zapominasz że sosna ma kupę żywicy. Potem musiałem odmaczać łańcuch w benzynie tak był zafajfluszony.
Wiśni nie ciąłem, ale ciąłem jakieś patyki, nie wiem z czego, ale siekiera odskakiwała.
- maryann

- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Im lżejsza piła tym mniej pewne prowadzenie i większe wibracje- a więc bardziej 'pogryzione' miejsce cięcia. A już na pewno ładnie nie utniesz taką trzymaną w jednej ręce. A więc duża piła i dobrze napięty, ostry łańcuch- wtedy ładne cięcie.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!