Ania , siej , pomidorek wygląda bardzo ładnie.
Jak nie będzie smaczny , to przynajmniej ładny .
Jest tyle odmian do spróbowania, że niema sensu się zastanawiać czy warto, czy nie.
Wysieję i zdam relację czy było warto. Na drugi zbiór planuję New Big Dwarf,Mobys Cherry,Annas Dusky Rose Plum, Almandine,
Lady Madonna,Mignonne.
Piszcie jeśli uprawialiście i czy dobrze wybrałam.
New Big był moim pierwsxym dwarfem. Uprawiałam go w mobilnej donicy. Dosyc wczesnie wydał swoj pierwszy owoc a potem dluuuugo nic dopoki nie obdarłam go z liści. Jednak plenność była kiepska. Nie chcę byc jednak jakimkolwiek wyznacxnikiem, bo to byly moje poczatki.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Moby's Cherry to obok Eagle Smiley jedna z najlepszych koktajlówek typu dwarf. Almadine też wysiewam w tym roku - to już 3 podejście, bo 2 wcześniejsze to lewe nasiona (nie to co zamawiałem). Dwarf Mignonne bardzo fajna i zarazem dekoracyjna odmiana - owoce smaczne, ale muszą "powisieć" na krzaku.
Hej
W tym sezonie zaczynam poważniejszą uprawę dwarfów, wcześniej jakiś jeden krzaczek miałam , teraz będzie więcej.
Miałam w planach wysiać 10 odmian ale dostałam tyle nasion że zwiększyłam ilość na 20.
Odmiany które planuję to:
Banana Toes
Banded Amazon
Beryl Beauty
Brandy Fred
Choemato
Champion Improved
Desperado
Eagle Smiley
Electric Pink
Green Goose Egg
Golden Champion
Kangaroo Paw Green
Kookaburra Cackle
Lime Green Salat
Leprechaun sasha
Purple Heartthrob
Radinile
Shadow Boxing
Skyreacher
Tiger Eye
Kiedy zaczynacie wysiewy?
Tomek uprawiałeś Sashę?
Mam nasion dwa razy tyle i ciężko mi było wybrać odmiany na ten rok więc wybrałam głównie pod kątem zasilenia AWN w nasiona, których odmian nie ma albo jest mało na akcji.
Mnie jakoś wyjątkowo do wysiewu nie ciągnie i się boje żeby nie było za późno jak się w końcu zmobilizuję.
Kasiu , jest jeszcze czas do wysiewu, mnie też nie ciągnie, ale na dniach ,w przyszłym tygodniu zacznę sieć, między innymi dwarfy.
Kasia ale ta Sahsa to chyba nie z projektu Dwarf ?
Faktycznie ładnie wygląda