Tani warzywnik- łatwo i prosto wg.arii
-
Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tani warzywnik- łatwo i prosto wg.arii
Te zielone dynie z Biedry są bardzo smaczne. Super do wszystkiego. Też je kupowałam, pozyskiwałam nasiona , ale one się płożą daleko i na moją działkę , niestety, są za długie.
Amoro jest fajna , bo krzaczasta ,ale nie jest taka smaczna jak hokaido , bo luźniejszą konsystencję ....nie jest tak orzechowa w smaku .
Amoro jest fajna , bo krzaczasta ,ale nie jest taka smaczna jak hokaido , bo luźniejszą konsystencję ....nie jest tak orzechowa w smaku .
-
Irek_2
- 200p

- Od: 14 mar 2016, o 19:40
Re: Tani warzywnik- łatwo i prosto
Na dole, w lewym rogu wygląda jak Muscat de Provence. Według różnych opinii jedna z najsmaczniejszych. W internecie jest pomarańczowa, ale u nas może się nie przebarwiać całkowicie. W tym roku miałem cztery sztuki całe zielone.
Pozdrawiam Irek
Myślę, że jest to jakiś mini muscat, są całe serie takich mieszańców dla rolników. Muscade de Provence jest dynią dużą i późną ale dojrzewa podczas przechowywania i z czasem wybarwi się na kolor terakoty.
Różowa dyńka trochę mnie rozczarowała, dobrze się przechowuje i jest bardzo ozdobna ale smak ma zwykły dyniowy.

Różowa dyńka trochę mnie rozczarowała, dobrze się przechowuje i jest bardzo ozdobna ale smak ma zwykły dyniowy.

Rodzinka dostarczyła kolejne rarytasy do kolekcji
mini bakłażany japońskie, czarne koktajlowe pomidory i ciekawą odmianę czerwonej cebuli sałatkowej.
Bakłażany nie mają jeszcze dojrzałych nasion, więc odkładam je, żeby dojrzały. Z pomidorami nie będzie problemu, wysieję je niedługo kiedy pogoda się poprawi. Cebula spędziła na półce marketu dłuższy czas, ma już małe zawiązki korzeni i jest duża szansa, że wyrośnie i zakwitnie

Bakłażany nie mają jeszcze dojrzałych nasion, więc odkładam je, żeby dojrzały. Z pomidorami nie będzie problemu, wysieję je niedługo kiedy pogoda się poprawi. Cebula spędziła na półce marketu dłuższy czas, ma już małe zawiązki korzeni i jest duża szansa, że wyrośnie i zakwitnie

-
Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
No ciekawe warzywa
Z naszych marketów ? nie widziałam nigdzie takich 
- jokaer
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Tani warzywnik- łatwo i prosto wg.arii
Jak niby to się ma do tematu wątku - Tani warzywnik- łatwo i prosto wg.arii ?
Nie zgadzam się na powielanie tematów. O pozyskiwaniu nasion jest mnóstwo informacji, dyskusji na temat dyń i pomidorów etc również.
Jeśli temat Tani warzywnik .... został wyczerpany to po prostu go zamknę.
Nie zgadzam się na powielanie tematów. O pozyskiwaniu nasion jest mnóstwo informacji, dyskusji na temat dyń i pomidorów etc również.
Jeśli temat Tani warzywnik .... został wyczerpany to po prostu go zamknę.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie