Truskawki - cz.6
-
anulab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Truskawki - cz.6
Twoja znajona taka jak u mnie sąsiedzi. Co roku daję im sadzonki a truskawek nie mają.
Rozrosła mi się Verdi i szkoda ją wyrzucić. Pogoda dopisuję,przygotuję zagonek do przesadzenia
nadmiarowych sadzonek.Naczytałam się,że truskawki hiper zdrowe, nadwyżki owoców zamrożę.
Rozrosła mi się Verdi i szkoda ją wyrzucić. Pogoda dopisuję,przygotuję zagonek do przesadzenia
nadmiarowych sadzonek.Naczytałam się,że truskawki hiper zdrowe, nadwyżki owoców zamrożę.
- krabik
- 500p

- Od: 28 gru 2021, o 16:35
Hmm, w innym sklepie ta odmiana jest zaliczana do owocujących średnio wcześnie, generalnie od czerwca, podobno owoce smaczne i dość zwarte.
Anna
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
-
anulab

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Ania,poczytałam o tych truskawkach i raz piszą,że powtarzające a raz,że średnio wczesne ?
Z latarką obeszłam działkę i mimo,że nie mam teraz czasu muszę gdzieś przygotować grunt.
Na przędziorka teraz to Siltac,ewentualnie w połączeniu z chemicznym.Czy chemiczny przy takich
temperaturach zadziała?
Z latarką obeszłam działkę i mimo,że nie mam teraz czasu muszę gdzieś przygotować grunt.
Na przędziorka teraz to Siltac,ewentualnie w połączeniu z chemicznym.Czy chemiczny przy takich
temperaturach zadziała?
-
przemek1136

-
przemek1136

No to zobaczymy co w końcu urośnie. Faktycznie nazwa łacińska wskazywałaby, że to poziomka ale na zdjęciu owoce zdecydowanie wyglądają na truskawki. Na polski przetłumaczyli truskawka alpejska (poziomka) ale jakby przetłumaczyli poziomka alpejska to wyszłoby, że to jednak truskawka.