Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Post »

Cieszę się, że wracasz do normalności i powiało optymizmem z Twoich wpisów. Uspokoiły mnie też wpisy w sprawie zimowitów. U mnie są to rośliny nie do zdarcia, wręcz ekspansywne więc z niedowierzaniem czytałem, o tym co pisałaś. Jakby co, mogę Ci wysłać kolejne cebulki i to w normalnym trybie ich wykopywania 8-)
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miło Cię witać Florianie,myślę że jeszcze wyjdą tylko spokojnie muszę się na wiosnę rozglądnąć,muszę w tym roku przeglądnąć twoją ofertę bo parę dalii jeszcze bym zamówiła ale z tych wyższych wielkokwiatowych.Jak co roku zmiany w ogrodzie będą to zrobię rabatkę typowo daliową z tyłu wysokie ,środek średnie i kuliste a przodem może już nie dalie ale kuliste drobno kwiatowe chryzantemy jak przetrwają zimę u mnie w piwnicy.Wszystkie mają kwitnienie do przymrozków to będzie im razem dobrze.Czeka mnie przesadzanie róż pojedynczych i też muszę gdzieś upchnąć te pojedynczo rosnące.M.się ze mnie nabija że sił mi brakuje ale apetyt na zieloności nie maleje ;:218 ja jednak nie będę sobie odmawiać tej radości życia jak się uda ,tak będzie.Wreszcie się kończą te Święta bo już mam dość tej huśtawki ,jutro wyjazd do miasta a potem może wreszcie zacznę coś działać, obmyślać ,planować z ogrodem :tan pozdrawiam serdecznie i powodzenia w nowych realizacjach. ;:138
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Jolu
Róże przepiękne we wspomnieniach a i tulipanki w gruncie cudne.
Już rączki masz pobudzone do wysiewu.
Oj, oj to już choroba. :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jolu, zobaczymy - może wyjdą Ci na wiosnę liście Zimowitów. Powinny. Będę kibicować.
Wreszcie nadszedł czas by się powoli rozpędzać na nowy sezon :D
Wszystkiego dobrego i dobrego samopoczucia ;:3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewcia,właśnie zimą nabiera mnie na jakieś szalone pomysły i fantazja szaleje,często nierealna do wykonania,ale to wspaniałe uczucie marzyć... :tan ;:173 W moim ogródku skromnie ,jak widzę wasze aranżacje i piękne kwiaty to aż zazdrocha mnie bierze,ale nieszkodliwa,pozytywna.Tak łapki mnie swędzą żeby pogrzebać w doniczkach bo tego gotowania i sprzątania już dość ;:223 .Dobrze że nie mieszkam w mieście i nie dotrę do niego tak szybko bo moja emeryturka znikła by moment na zieloności,narzędzia i takie tam. ;:306 Aby do wiosny. :tan ;:168

Beatko u ciebie jest co podziwiać ;:138 przy okazji coś zapisać na chciejstwa,mam już tych notatek kilka stron ;:306 a w realu zapowiada się pomniejszenie areału ogrodowego przynajmniej przy domu ,jak M. widzi jak kiepsko się ruszam to włącza mu się tekst"skasować,skasować"ma na myśli rabatki.. :;230 Jak dobrze że was mam ,bo dostała bym bzika i klaustrofobii w tym moim zakątku,a tak to nawet w środku Polski mogę ogród pooglądać.Powodzenia w planach ogrodowych. ;:168
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jolu, zamień swojemu eM tekst z "skasować" na "pomogę w rabatkach". :wink:
Mój też marudzi, że za dużo tych chabazi mam, ale przynajmniej ciągle obiecuje pomoc, chociaż na razie nic z tego nie wynika, bo albo za ciepło, albo za zimno, albo jest zbyt słaby.
Marzenia nic nie kosztują, warto marzyć i zawsze, chociaż jakiś ułamek tych marzeń, może udać się zrealizować. ;:333
Jakoś nie ciągnie mnie szaleńczo do siania w doniczkach, to mam więcej wolnego. ;:306 Wystarczą mi koleusy, z którymi bujam się z okna na okno, a mszyca z ziemiórką nie odpuszczają i koniecznie chcą mi je pożreć ;:14 . Chyba się poddam i zamiast walczyć o sadzonki, wysieję nasionka bliżej wiosny, żeby jak najkrócej stały na parapecie.
Zakupy w internecie, to zawsze loteria, raz udadzą się sadzonki, które pięknie rosną, a następne zakupy, w tym samym sklepie, okazują się porażką, ale wygodnie, bo dostarczone na próg.
Wygląda na to, że zimą jeszcze nam się utrzyma w tym tygodniu, to trzymaj się cieplutko. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Martuś,zima piękna chociaż przez okno ,jak w domu ciepełko i spiżarka z lodówką pełne to jest pięknie. ;:306 Z wiadomych względów wszyscy co muszą z rana wyjść do pracy,szkoły itp.to mają prawo narzekać bo uciążliwe takie śniegi.A że ja romantyk jestem i z dzieciństwa wspominam wielkie zaspy i radochę do wieczora na sankach i nartach,to te widoki radują moje serce bo budzą się wspomnienia.Dobrze też dla naszych roślin i ogrodów że jest poducha śniegu bo nawet jak przyjdą zawieruchy to krzaczorki lepiej przezimują.Już któryś dzień wybieram się na spacer na górkę ale jak jest słoneczko to ja w garach siedzę może jutro się uda,chciała bym zrobić kilka zdjęć zimowych na pamiątkę taka zima to nie codzienny widok.Sikorki już bywają w karmniku a dzisiaj powiesiłam smalczyk z nasionkami.Wieczory długie można przemyślać co się chce na wiosną zadziałać ,mnie najczęściej zdrowie figla płata,jak na dworze moc pracy to mnie jakieś chorubska trawią i wiadomo już nie wyrobiona jestem ;:223 ,bądźmy dobrej myśli że wszystko dobrze się ułoży a Tobie Matruś i Mężowi dużo zdrowia i radości z ogrodu. ;:138
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jolu, ja to od zawsze piecuch jestem i jakoś szaleństwa na śniegu nigdy mnie nie kręciły, chociaż dwumetrowe zaspy pamiętam, jak chodziłam po nich przez pół wsi, do cioci po mleko. Wtedy nikt nie odśnieżał, tylko wszyscy jeździli saniami po ubitym śniegu.
Najważniejsze wspomnienie z dzieciństwa, to marzec, kiedy śniegi topniały, słoneczko już było ciepłe i na wałach rozkwitały fiołki, to pamiętam doskonale. :tan
U mnie jakoś ostatnio mało słońca :( , za to zimno tak, że nie chce się telefonu wyciągać do zdjęć. Teraz ma się ocieplić, to zrobisz sobie spacerek w plener i zdjęcia zimy zrobisz i paluszki Ci nie zamarzną. ;:333
Życzenia zdrowia przygarniam i odwzajemniam gorąco. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak Martuś teraz już nie ta kondycja,nie ta radość życia co za młodu a tak z okna widoki podwórkowe.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”