Chore zatoki
-
Bobka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lis 2020, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chore zatoki
Czy ktoś operował zatoki ?jeśli tak to z jakim skutkiem ?
Proszę podzielcie się radami .
Osoba po operacji przegrody nosowej ,a zatoki wciąż problemem .
Proszę podzielcie się radami .
Osoba po operacji przegrody nosowej ,a zatoki wciąż problemem .
Sinupret polecam, wygrzewam tez zatoki sola. ale i kadzidło specjalne zamówiłam sobie w sklepie Pachnaca Kraina, takie na katar, zatoki, zatkany nos.Sklep mega wyposazony, maja oryginalne kadzidła i inne produkty naturalne
- Szczurbobik

- Od: 17 lut 2016, o 20:29
Od dziecka miałam problemy z zatokami. Miałam płukania, raz nawet próbowali mi zrobić punkcję (zemdlałam przy zabiegu). Najpierw były zatok czołowe, potem, o zgrozo, jarzmowe. Infekcje były na ogół ropne, na które skutkowały tylko antybiotyki. Płukanie spacyfikami typu Irigasin zaskutkowało zapaleniem ucha środkowego (nie polecam
) Co mnie wyleczyło? Praca na zimnie przez 8 godzin dziennie. Trochę drastyczna metoda, ale okazała się skuteczna. Teraz nie wiem co to przeziębienie a tym bardziej zapalenie zatok.
Pozdrawiam Lucyna
- kuneg

- Od: 29 sty 2021, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja poleca Irigasin, ale na początku infekcji, zanim zatoki się zakitują. Też miałam problemy z zatokami i mam krzywą przegrodę - nadal. Któż za dzieciaka choć raz nie dostał w nos, choćby piłką? Jak pilnuję drożności nosa, to zatoki też są czyste.
Polecam połączyć w razie potrzeby płukanie solą fizjologiczną, wygrzewanie, masaże i Sinupret/Sinulan.
Polecam połączyć w razie potrzeby płukanie solą fizjologiczną, wygrzewanie, masaże i Sinupret/Sinulan.
- Szczurbobik

- Od: 17 lut 2016, o 20:29
Irigasinem płukałam do czasu, aż przez nieuwagę, zafundowałam sobie zapalenie ucha środkowego. (Poszło nie w tą dziurkę) Ból szałowy, nie polecam, plus głuchota na kilka tygodni 
Pozdrawiam Lucyna