Mają tam Polkę, która u mnie się sprawdziła. Większa od Sengi, wytwarza mniej wąsów i mniej podatna na plamistość liści.
Polecana jest do upraw ekologicznych. Warto pobrać pdf z opisami odmian malin i truskawek.
https://modr.pl/sites/default/files/bro ... dowych.pdf
Truskawki - cz.6
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Truskawki - cz.6
A co sądzicie o Honeyoe z doświadczenia własnego? Jak wpisałem raz w wyszukiwarke sadzonki truskawek, to teraz jestem obsypywany tą odmianą z każdej strony.
Widzę że jest wczesna, to by mi pasowało, choć widziałem też wpisy że kiepska w smaku. Choć ogrom osób też ją chwali ale czy to prawdziwe opinie w dzisiejszych czasach nie można być pewnym.
Chyba tez nie jest objęta ochroną licencyjną skoro tyle jest ofert tej odmiany. Chyba że ktoś likwiduje plantacje i wyprzedaje ją na lewo i prawo za grosze.
Widzę że jest wczesna, to by mi pasowało, choć widziałem też wpisy że kiepska w smaku. Choć ogrom osób też ją chwali ale czy to prawdziwe opinie w dzisiejszych czasach nie można być pewnym.
Chyba tez nie jest objęta ochroną licencyjną skoro tyle jest ofert tej odmiany. Chyba że ktoś likwiduje plantacje i wyprzedaje ją na lewo i prawo za grosze.
-
przemek1136
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Truskawki - cz.6
Na zachodzie Europy coraz więcej zwolenników ma uprawa truskawki z nasion. Niestety wybór odmian w Polsce do uprawy z nasion nie jest duży.