Ja miałem Cherokee Purple który był smaczny ale żeby miał dziwny smak to nie wiem kto mógłby tak smaczną odmianę ocenić ???
Wracając do odmiany Adam F1 którą miałem to mogę powiedzieć w skrócie styropian niejadalne jak reszta hiszpańskich odmian .
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Re: Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Na zbiór jesienny wysadzony 20VIII Jutrosz z kwitnącego pędu i poprzesadzane samosiejki Koralika.

W tym sezonie z kilkunastu odmian wysadzanych z ukorzenionych pędów dwie podobnie jak w roku ubiegłym zmutowały.
Owoce Jutrosza wysianego z nasion ubiegłorocznego mutanta zachowały kolor i kształt.

Jest mniejszy z powodu błędu w uprawie, ale smak ma ciekawszy od Jutrosza. Można doszukać się w nim smaku śliwek. Natomiast całkowicie dojrzałe owoce Jutrosza zachowują twardość, ale tracą kwasy a cukrów nie przybywa (smakują jak arbuz).
Tak wyglądały dziś wysadzone w lipcu ukorzenione pędy Jutrosza. Krzew z lewej strony ma owoce mniejsze o barwie czekoladowej

Na koniec zmutowany podobnie jak w zeszłym roku Malinowy Ożarowski.

W tym sezonie z kilkunastu odmian wysadzanych z ukorzenionych pędów dwie podobnie jak w roku ubiegłym zmutowały.
Owoce Jutrosza wysianego z nasion ubiegłorocznego mutanta zachowały kolor i kształt.

Jest mniejszy z powodu błędu w uprawie, ale smak ma ciekawszy od Jutrosza. Można doszukać się w nim smaku śliwek. Natomiast całkowicie dojrzałe owoce Jutrosza zachowują twardość, ale tracą kwasy a cukrów nie przybywa (smakują jak arbuz).
Tak wyglądały dziś wysadzone w lipcu ukorzenione pędy Jutrosza. Krzew z lewej strony ma owoce mniejsze o barwie czekoladowej

Na koniec zmutowany podobnie jak w zeszłym roku Malinowy Ożarowski.

- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Adam F1 to polska odmiana, twarda, do długiego przechowywania, a takie smakiem nie grzeszą.

Pozdrawiam, Jacek