Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy? Cz.2

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dolnoslonzok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2010, o 10:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.

Re: Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy? Cz.2

Post »

dziad_Jag pisze: 26 lip 2025, o 21:12 Oj, szanowny Dolnoślązaku!
Nie rozumiem twojej fascynacji statystykami. Jeśli w tym samym roku umrze roczne dziecko i stuletni dziad to średnia życia wyniesie 50 lat, prawda?
Klimat zmienia się nie tylko w cyklu milionów lat, ale także setek lat. A stare kroniki pokazują jakie wygibasy potrafi czynić klimat z roku na rok. Pierdyknie Laacher Zee albo Pola Flegretejskie i będziesz miał zimę przez sto lat.
I owszem Kolego dziad_Jag, ale znam nasze śląskie, niemieckie kroniki zielonogórskie i tam są opisane różne anomalie na przestrzeni wieków, ale tak gwałtownego ocieplania się globu nie notowano jeszcze. Ziemia zawsze przechodziła różne zmiany, jednak gwałtowne ocieplenie , jakie obserwujemy od 25 lat, tak ca., to ewenement.
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie jestem naukowcem od statystyk ani paleontologiem, ale zdziwił bym się, gdyby ostatnia i bieżącą działalność człowieka nie odbiła by się na klimacie!
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
Awatar użytkownika
Robert25 +
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2023, o 06:27

Post »

No pięknie tylko +12 i przelotny deszcz. Pogoda zaskakuje.
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2007, o 14:31

Post »

Jestem na Wolinie. Podobnie. Ale przynajmniej łażę po sklepach i mają tu ciekawe pomidory.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
Awatar użytkownika
seedkris
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2009, o 11:56

Post »

Poprzedni poranek +4,5C. Dzisiejszy 11C. Sucho słonecznie i wietrznie. Wody w studni brak od dawna. Pomidory oberwałem w ubiegłym tygodniu, jak się wdała zz. Teraz po nich wschodzi rzodkiewka.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Awatar użytkownika
Szczurbobik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2016, o 20:29

Post »

maryann To może się spotkaliśmy nie wiedząc o sobie, bo ja właśnie dziś z Wolinu wróciłam po tygodniu pobytu :mrgreen:
Wygoniła mnie pogoda właśnie, bo nagle po słoneczku przyszedł mocno mokry front. Tymczasem u mnie na Ziemi Chełmińskiej przez ten tydzień było sucho. Przyjechałam z chmurami, niestety tu popadało nikczemnie.
Pozdrawiam Lucyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”