pozdrawiam serdecznie
Mój ogródek - cilla77
-
Bogusia2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, prześliczy jest Twój ogród. Tyle razy go juz widziałam a zawsze robi na mnie ogromne wrażenie. Ta jest i tym razem. Twoje kompozycje są takie eleganckie, ktos wczesniej napisał rajski ogród i miał rację. Serdecznie Cię pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu , z przyjemnością posiedziałam wśród róż w Twoim letnim ogródku... było ciepło , słonecznie i pachniały kwiaty. Tylko,że potem przeniosłam wzrok z ekranu laptopa w okno i ... czar prysł. Sama wiesz , jaka u nas od kilku dni paskudna pogoda. A mnie znowu nosi, zaczęłam kupować nasionka , planować kolejny sezon ogrodowy... Pewnie tęż tak masz ?
Tymczasem wklejaj wiosenno- letnie wspomnienia, tak miło się ogląda barwne zdjęcia
Tymczasem wklejaj wiosenno- letnie wspomnienia, tak miło się ogląda barwne zdjęcia
-
Bogusia2

Dobry wieczór Kasiu. Rozbawiłaś mniee pisząc o swoich przygotach z ginacymi w praniu skarpetkami. Kasiu u mnie jest to samo. Opieram 3 mężczyzn i za każdym razem giną skarpetki. Ja nie wiem jak to się dzieje, ale jest to fakt stwierdzony. I nie chodzi o to, że się mylą, tylko znikają
Kasiu sfotografowałam moje hortensje. Czy mogę Cię prosić, żebyś rzuciła na nie okiem? Boje się o majace przyjść mrozy, bo moje rosliny juz się zupełnie rozhartowały. Pozdrowienia.
Kasiu sfotografowałam moje hortensje. Czy mogę Cię prosić, żebyś rzuciła na nie okiem? Boje się o majace przyjść mrozy, bo moje rosliny juz się zupełnie rozhartowały. Pozdrowienia.
Bogusia
Bogusia
-
Bogusia2

Kasiu sprawdziłam w wątku o robieniu porządków i oczywiście to nie Ty pisałaś ale inna forumowiczka majaca taki sam atawar. Bardzo Cię przepraszam za pomyłkę. Śliczne róże planujesz kupić. Najbardziej Ci zazdroszczę Romanze, bo zakochałam się w niej u Gertrudy, ale nie udało mi sie jej zdobyć. A w ogóle to mam sklerozę, nie zapisałam jesienia co gdzie posadziłam i teraz mam kłopoty z ustaleniem co gdzie rośnie. Nawet myslałam, że należałoby zapisać, ale doszłam do wniosku, że przeciez świetnie wszystko pamiętam. Okazuje się, że nie do końca.
Z wymienionych przez Ciebie róż wiem na pewno, ze kupiłam Nostalgię.
Dziś pognałam do ogrodu z kartonami i przykryłam hortensje ogrodowe, bo starsznie się boję nagłego ataku mrozu a widziałaś jak u mnie wyglądają rośliny. Najbardziej lękam się właśnie o ogrodowe hortensje. Póki siedziały pod sniegiem byłam spokojna. Teraz, jak śnieg stopniał zupełnie i zobaczyłam te zielone pąki, to sie wystraszyłam, że jak przyjdzie w lutym mróz, to będzie po nich. Jak myslisz Kasiu jest szansa, żeby te małe hortensje zakwitły? Na tej jedynej dużej każdy pęd jest zakończony pakiem i mam nadzieję, że są to paki kwiatowe. Natomiast na tych małych, skąpo z pączkami. Może miały jednak zbyt słaby system korzeniowy a były silnie pędzone i miały duzo kwiatów jak na takie małe sadzonki i w tym roku nie dadzą rady zakwitnąć? No cóż trzeba czekać. Serdecznie Cię pozdrawiam.
Dziś pognałam do ogrodu z kartonami i przykryłam hortensje ogrodowe, bo starsznie się boję nagłego ataku mrozu a widziałaś jak u mnie wyglądają rośliny. Najbardziej lękam się właśnie o ogrodowe hortensje. Póki siedziały pod sniegiem byłam spokojna. Teraz, jak śnieg stopniał zupełnie i zobaczyłam te zielone pąki, to sie wystraszyłam, że jak przyjdzie w lutym mróz, to będzie po nich. Jak myslisz Kasiu jest szansa, żeby te małe hortensje zakwitły? Na tej jedynej dużej każdy pęd jest zakończony pakiem i mam nadzieję, że są to paki kwiatowe. Natomiast na tych małych, skąpo z pączkami. Może miały jednak zbyt słaby system korzeniowy a były silnie pędzone i miały duzo kwiatów jak na takie małe sadzonki i w tym roku nie dadzą rady zakwitnąć? No cóż trzeba czekać. Serdecznie Cię pozdrawiam.
Bogusia
Bogusia
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Kochane dziewczyny, serdecznie dziękuje Wam za miłe słowa i odwiedzinki! Jestem na forum dość często, ale nie zawsze mam czas popisać. Teraz kiedy Wszyscy czujemy (chyba bardziej niż inni
) nadchodzącą wiosnę forum tym bardziej się ożywiło aż człowiek nie nadąża z czytaniem.
Jak widać każdy z Nas robi już poważne plany na nowy sezon, zakupy a co niektórzy już przymierzają się do siania i sadzenia!
Przed nami jednak luty, który może jeszcze nas zasoczyć swą aurą. Ja nie byłam na działeczce 1,5 mca i z niepokojem zastanawiam się co tam się dzieje. W sobotę wszystko się okaże.
Póki co, na prośbę Ewelinki troszkę wiosenno-letnich wspomnień i coś dla miłośniczek róż!

Jak widać każdy z Nas robi już poważne plany na nowy sezon, zakupy a co niektórzy już przymierzają się do siania i sadzenia!

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Kasiu cieszy mnie to że odwiedziłaś mój ogródek.To pozwoliło mi podziwiać
twój ogród. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz tak niesamowitą różnorodność
w kwiatach i krzewach że brak mi słów.Myślę że mogłabyś konkurować z Genią
i Grzesiem, gdyby oczywiście doszło do takiej konkurencji. ;:12
Przepięknie.
twój ogród. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz tak niesamowitą różnorodność
w kwiatach i krzewach że brak mi słów.Myślę że mogłabyś konkurować z Genią
i Grzesiem, gdyby oczywiście doszło do takiej konkurencji. ;:12
Przepięknie.