Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.7

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
karolamba
200p
200p
Od: 30 sty 2019, o 09:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.7

Post »

Basiu, podejrzewam,że po prostu jej nie chciałaś :wink: Jest ze mną trzeci rok, dostałam z sadzonek od Pana Stanisława, kwitnie zawsze jako jedna z 1, ma wiele kwiatów, płatki cudnie poskręcane ku dołowi. Dzięki temu wyglądają jak puchate poduszeczki. Karpę mam całkiem solidną chociaż po tym ulewnym sezonie zobaczymy co będzie, ale zawsze dla Ciebie coś uszczknę.
Awatar użytkownika
Lipien
500p
500p
Od: 21 lis 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

WITAJCIE !
Nowy sezon rozpoczęty.
Boże, który to już raz?

Alauna Grizzly

Obrazek

Obrazek

Hapet Attika

Obrazek

Obrazek

Isaranami

Obrazek

Obrazek

Explosion - tylko pusta

Obrazek

Obrazek

Hollynill Ripple

Obrazek

Obrazek

Checkers

Obrazek

Obrazek

Zmniejszyłam. Iwona
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lis 2011, o 12:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stanisławie, trzeba przyznać, że w tym roku sezon daliowy u Ciebie rozpoczął się nader szybko. Widać, że pogoda sprzyja w tym roku Twoim daliom, bo idą jak burza... Isaranami bardzo mi się podoba - piękny układ płatków i ten kolor - czerwony, makowy, oranżowy? W połączeniu z białym świetnie się prezentuje - warta grzechu. Hapet Attika zapowiada się oszałamiająco - na pewno zabłyśnie, gdy tylko się w pełni rozwinie. Dostałam malutką sadzoneczkę w tym roku - liczę,że to ona!

Karolinko,
Duncana miałam na liście do Ciebie, bo ja kocham czerwone dalie - jednak wykreśliłam, bo nie miałam co dać Ci w zamian... Ale w przyszłym roku poproszę choćbym miała posadzić sobie na głowie.
Na boku dodam, że obserwuję dalszy ciąg katastrofy od Beaty - czuję się naprawdę "nabita w butelkę" - dziś odkryłam kolejny niewypał, który miał być Mingus Joshuą...a jest jakimś oranżowym ciarajstwem.
Pozdrawiam
Barbara
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”