Dzisiaj opiszę drugi rząd pomidorowy, gdzie są głównie krzyżówki. Na początku Kamila a potem Kozuli.
Kam 1 F1
Skrzyżowanie Bawolego Serca i Beorange. Oczekuję owoców w kształcie dużej śliwki ,czerwonego koloru.
Na obu krzaczkach owoce takie same.
Kam 1A F3
Rozszczepienia Bawolego Serca i Beorange, owoce sercowate, mogą być malinowe albo pomarańczowe.

Owocki takie same na obu krzakach.
Kam 1A1 Morelowy Befsztyk F4
Rozszczepienie w morelowej barwie , które u mnie się narodziło, obawiam się że w kolejnym pokoleniu zmieniło kształt, jeśli tak to będę siała dalej nasionka z F4 żeby uzyskać kształt befsztyka do ustalenia. Owoce były duże,500-600 g mięsiste ,bardzo smaczne, w kształcie spłaszczonego befsztyka.

Owoce z 1 krzaka.

Owoce z 2 krzaka.
Kam1A2 F4 Morelowy Kamkati
Drugie rozszczepienie, które u mnie powstało, owoce morelowe, mniejsze 200 g, w kształcie okrągłym i lekko jajowatym, piękne i pyszne, mam nadzieję że cechy się powtórzą.

Owoce.
Kam14 F1
Skrzyżowanie Malachitowej Szkatułki i Brandywine Apricot. Owocki ładne befsztyki na obu krzakach takie same.
Kam 2 F4 Czekoladowa gruszka
Skrzyżowanie Cytrynka Groniastego i czekoladowego befsztyka sklepowego. Bardzo słodki,plenny pomidorek koktailowy.
Teraz krzyżówki Kozuli.
K 54 F5
Skrzyżowanie Kaspian Pink i PinkKing.
Powinny być duże, okrągłe, malinowe.
K55 F4
Krzyżówka Cherokee Purple i Black Zebra. Owoc w opisie mam że powinien być czekoladowy befsztyk.

U mnie się różnią na obu krzakach inne.
K12 Truskawkowy
Ładna koktajlówka, mnóstwo gron tupu multiflora.
K14/3
Rozszczepiony Megagron. Grona duże, owoce też spore, befsztykpwate.
K15
Truskawkowy x Dyno, ma być malinowa śliwka z dziubkiem, 15-30 g.

U mnie nie ma dziubka.
K16
Truskawkowy x Malinowa śliwka.
Chyba przedobrzyłam z nawożeniem , krzak gęsty a owoców brak, liście przypominają wyglądem dwarfy.
K17
Truskawkowy x Purple Russian.
Brązowa koktajlowa śliwka.
K37
Nasiona od Ani (Anulab).
Steak Sandwich x Pink King.
K37
Nasiona od Asi (Pelasia)
Krzaki się różnią od tych od Ani, są znacznie wyższe, owoce też się różnią, są mocno żebrowane.
Pitanga
Sakiewka Rzepki
Sakiewka Chudziaka
Sakiewka Leszkat
Na końcu jeszcze upchnęłam jeden krzaczek K 55 F4 ale jeszcze owoców na nim nie ma.
CDN.